Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
No więc stało się! Po długich poszukiwaniach udało się kupić jakas (w miarę) przyzwoitą corsę... W sobotę tj. 17 kwiecien zaczynaja sie prace nad moim autkiem... Rowniez wybralem juz lakier ktory niewatpliwie bedzie "inny" od wszystkich ale o tym jak juz bedzie zrobiony
Kilka fotek tego zlomiska....
Ostatnio zmieniony 4 cze 2004, o 00:36 przez =JUHol=, łącznie zmieniany 1 raz.
tak... narazie bedzie 2.0 8V. Plany sa ambitne - zobaczymy co dalej!
Narazie zostaly juz kupione 3 silniki C20NE bedziemy patrzec ktory najlepiej chodzi, ale caly czas trwaja poszukiwania nad C20SEH.... niby glupota ale zawsze te 15 konikow wiecej.... Silniki pozostale tak czy tak zostana, bo chce troche poeksperymentowac, a to napewno bedzie kosztem silnika...
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2004, o 23:48 przez =JUHol=, łącznie zmieniany 1 raz.
osman14 pisze:gratuluje zakupu ze zdjec widac ze calkiem zdrowa ta corsinka
mozliwe nawet ze bezwypadkowa :0
bezwypadkowa - owszem, co do zdrowia mam jeszcze bardziej szczegolowe zdjecia auta................. hehe... ale ta kwestie wolalbym pominac! no ale jak na ta cene to stan jest idealny
To jest chyba najbardziej dynamicznie rozwijajace sie forum pod katem technicznym (nie wliczajac w to f.sr.pl z pewnych wzgledow), to bardzo dobrze Ja rowniez prosze o czeste aktualizacje tego watka, lacznie z wtopami (odpukac w niemalowane ) podczas eksperymentowania na tych silnikach - to moga byc cenne info dla kolejnych swapujacych.
nie no swap to juz bardziej sprawa formalna bo to nie pierwszy w tym garazu.... ale chcialbym zrobic i zobaczyc jak dziala np. wtrysk wody z metanolem... albo wstawic dolot Zorka, badz jak sie uda 2 dwugardzielowe gazniki jakiegos webera albo cus takiego.... w sumie rzeczy wychodzace z mody... ale teraz na wyscigach w niemczech polowka zorka (1.3) wykrecila czas 11.2 takze warto jeszcze pociagnac ten temacik....
no to ladnie! silniki opla sa niezniszczalne praktycznie ale w moim przypadku/poprzedni wlasciciel/wlascicielka po przejechaniu 150tys sprzedaje samochod bo...................................... silnik jest na zlom do wywalenia!
qomo pisze:
a moja czeka na powarzniejsze zmiany czeka az jej wlasciciel zda mature
hehe skąd my to znamy...
Juhol: gratulacje, cena była taka jak u Ciebie w opisie na gadu?
Chyba 10e lepiej jak za darmo. A juhol dobrze kombinuje że narazie ją zostawia w niemczech- bo teraz by jej nie zarejestrował a tak będzie się robiła i po pierwszym wjedzie na legalu. Mnie bardziej interesuje ile dałeś za silnik.
Basista pisze:No ładne cacko sie robi . Kolejna wypasiona fura .
A mam takie pytanko czy zrobienie tego autka w polsce nie przyszło by czasem troche taniej .
Na 1000% nie dlatego ze czesci typu lapy, skrzynie, sprzegla, Pokle jest bardziej dostepne i o wiele tansze w niemczech niz w polsce
No dzisiaj dokonalem zakupu reszty bardziej eksploatowanych czesci typu klocki, tarcze, koncowki drazkow kierowniczych, koncowki wahaczy itp...
Tak przy okazji jezeli ktos by przypadkiem trafil na jakies "swierze" info na temat co bedzie po 1 maja w sprawie przyprowadzania samochodow to bardzo bym prosil o info!