Sprawy organizacyjne
- Flipper
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Sprawy organizacyjne
Organizacja kolejnego zlotu okazuje sie wygladac zupelnie tak samo jak poprzedniego.
Napisze tym, ktorzy nie wiedza JAK to wyglada od drugiej strony.
Wersja, ktora zakladamy (optymistyczna):
1. Zostal juz wynajety tor na 2h - 600 zeta (300zeta /1h). Czy zlot bedzie czy nie - trzeba to bedzie zaplacic.
2. Chcemy zrobic koszulki klubowe na zlot. Zakladamy, ze trzeba bezpiecznie zamowic po 20 sztuk. Koszt nadruku na 1 koszulke (format A4) to okolo 25 zeta. Do tego koszulki to okolo 20 zeta, co daje:
20*20 = 400,- (koszulki)
25*20 = 500,- (nadruk)
900,-
3. Koszt wykonania 1 smyczy to okolo 9 zeta * 20 = 180,-
600+900+180 = 1680,- ktore trzebaby miec aby zlot zostal zrealizowany wg naszych planow.
Nie licze tutak kosztow tzw. ukrytych, czyli:
- telefony,
- wysylka koszulek + smyczy do osoby, ktora to przywiezie na zlot,
- wydruki probne koszulek i smyczy (kto jest takim artycha, ze od razu przygotuje wersje finalna to mu gratuluje),
- czas (chociazby przygotowanie nadruku, projektu na smycze).
I teraz tak. Mamy ok 1600,- realnych kosztow, ktore trzeba pokryc PRZED zlotem.
Przypominam, ze proces druku i wysylki trwa i nie da sie tego zrobic z dnia na dzien. Kazdy po za tym ma swoje zycie prywatne !
Jezeli podzielimy to przez kwote wplacana przez Was na organizacje to pokryje ona te realne koszty przy ...... 20 osobach wplacajacych !!
Teraz mam do wyboru. Albo nie robimy materialow na zlot (po co wtedy wogole cos w klubie robisz jak po tylu latach nie mamy nawet 20 PEWNYCH osob na zlocie!?), albo zakladamy z WLASNEJ KIESZENI za to wszystko i modlimy sie, zeby nie wtopic i chociaz koszty odzyskac, albo ....
PODSUMOWUJAC:
Kolejny zlot pokazuje jak slabym jestesmy klubem. Jak nie potrafimy sie zorganizowac w wiekszym gronie. Po za garstka (!!!) osob reszta nadaje sie na przyklad do teorii "ten, ktory najglosniej krzyczy ma najmniej do powiedzenia"!
Dlatego napisze OSTATNI RAZ. Nie chce czytac wypowiedzi w stylu "ja nie moge", "ja nie wiem czy moge", "szkoda, ze nie w innym terminie" itp.
Wszystko jest ustalone. Termin NIGDY nie spasuje wszystkim - jestem tego swiadom i z ta swiadomoscia ustalalismy go!
CO TERAZ?
A no teraz czekamy do dead-line czyli do terminu 10go czerwca na wplacanie i zobaczymy w jakiej formie odbedzie sie zlot. W zaleznosci od tego bedziemy podejmowac decyzje co zrobic dalej - czy cos produkowac czy modlic sie zeby chociaz za tor moc zaplacic z czystym sumieniem.
JESZCZE JEDNO:
Jak sie komus nie podoba to co staramy sie zrobic to prosze oficjalnie w tym poscie to poruszyc. Jestem otwarty na krytyke, ale konstruktywna. Latwo Wam sie narzeka i zadaje pytanie, ale moze po przeczytaniu tego co powyzej zastanowicie sie czy to faktycznie wszystko jest takie: 1 telefon i szafa gra.
PRYWATA:
1. Rozsypala mi sie skrzynia w Bejbe dzisiaj
2. W najblizszy weekend mam organizacje zlotu Subaru po czesci na glowie
3. Zaraz po zlocie mam na glowie uruchomienie i tworzenie calego Klubu Subaru
4. Pracuje po za miejscem zamieszkania 7 dni w tygodniu (mam tylko 2 weekendy wolne w miesiacu)
Chetnie zamienie sie z kims miejscem i bede komentowal z boku to co ktos bedzie probowal robic....
Sierak, Marog, Satan, Wow, Markos, Basista, Pooh, Kristo, Ren i jeszcze doslownie kilka innych osob to so postacie w tym klubie, na ktorych mozna polegac. Wiekszosc to osoby, ktore duzo pisza, mowia, ale nic nie wnosza - przykro to pisac, ale takie jest moje zdanie. Jezeli moge tutaj odpowiedzec na temat "selekcji w klubie" to wg. mnie po niej zostaloby ok. 20 MAX osob...
Smutne, ale tak to wlasnie jest....
Napisze tym, ktorzy nie wiedza JAK to wyglada od drugiej strony.
Wersja, ktora zakladamy (optymistyczna):
1. Zostal juz wynajety tor na 2h - 600 zeta (300zeta /1h). Czy zlot bedzie czy nie - trzeba to bedzie zaplacic.
2. Chcemy zrobic koszulki klubowe na zlot. Zakladamy, ze trzeba bezpiecznie zamowic po 20 sztuk. Koszt nadruku na 1 koszulke (format A4) to okolo 25 zeta. Do tego koszulki to okolo 20 zeta, co daje:
20*20 = 400,- (koszulki)
25*20 = 500,- (nadruk)
900,-
3. Koszt wykonania 1 smyczy to okolo 9 zeta * 20 = 180,-
600+900+180 = 1680,- ktore trzebaby miec aby zlot zostal zrealizowany wg naszych planow.
Nie licze tutak kosztow tzw. ukrytych, czyli:
- telefony,
- wysylka koszulek + smyczy do osoby, ktora to przywiezie na zlot,
- wydruki probne koszulek i smyczy (kto jest takim artycha, ze od razu przygotuje wersje finalna to mu gratuluje),
- czas (chociazby przygotowanie nadruku, projektu na smycze).
I teraz tak. Mamy ok 1600,- realnych kosztow, ktore trzeba pokryc PRZED zlotem.
Przypominam, ze proces druku i wysylki trwa i nie da sie tego zrobic z dnia na dzien. Kazdy po za tym ma swoje zycie prywatne !
Jezeli podzielimy to przez kwote wplacana przez Was na organizacje to pokryje ona te realne koszty przy ...... 20 osobach wplacajacych !!
Teraz mam do wyboru. Albo nie robimy materialow na zlot (po co wtedy wogole cos w klubie robisz jak po tylu latach nie mamy nawet 20 PEWNYCH osob na zlocie!?), albo zakladamy z WLASNEJ KIESZENI za to wszystko i modlimy sie, zeby nie wtopic i chociaz koszty odzyskac, albo ....
PODSUMOWUJAC:
Kolejny zlot pokazuje jak slabym jestesmy klubem. Jak nie potrafimy sie zorganizowac w wiekszym gronie. Po za garstka (!!!) osob reszta nadaje sie na przyklad do teorii "ten, ktory najglosniej krzyczy ma najmniej do powiedzenia"!
Dlatego napisze OSTATNI RAZ. Nie chce czytac wypowiedzi w stylu "ja nie moge", "ja nie wiem czy moge", "szkoda, ze nie w innym terminie" itp.
Wszystko jest ustalone. Termin NIGDY nie spasuje wszystkim - jestem tego swiadom i z ta swiadomoscia ustalalismy go!
CO TERAZ?
A no teraz czekamy do dead-line czyli do terminu 10go czerwca na wplacanie i zobaczymy w jakiej formie odbedzie sie zlot. W zaleznosci od tego bedziemy podejmowac decyzje co zrobic dalej - czy cos produkowac czy modlic sie zeby chociaz za tor moc zaplacic z czystym sumieniem.
JESZCZE JEDNO:
Jak sie komus nie podoba to co staramy sie zrobic to prosze oficjalnie w tym poscie to poruszyc. Jestem otwarty na krytyke, ale konstruktywna. Latwo Wam sie narzeka i zadaje pytanie, ale moze po przeczytaniu tego co powyzej zastanowicie sie czy to faktycznie wszystko jest takie: 1 telefon i szafa gra.
PRYWATA:
1. Rozsypala mi sie skrzynia w Bejbe dzisiaj
2. W najblizszy weekend mam organizacje zlotu Subaru po czesci na glowie
3. Zaraz po zlocie mam na glowie uruchomienie i tworzenie calego Klubu Subaru
4. Pracuje po za miejscem zamieszkania 7 dni w tygodniu (mam tylko 2 weekendy wolne w miesiacu)
Chetnie zamienie sie z kims miejscem i bede komentowal z boku to co ktos bedzie probowal robic....
Sierak, Marog, Satan, Wow, Markos, Basista, Pooh, Kristo, Ren i jeszcze doslownie kilka innych osob to so postacie w tym klubie, na ktorych mozna polegac. Wiekszosc to osoby, ktore duzo pisza, mowia, ale nic nie wnosza - przykro to pisac, ale takie jest moje zdanie. Jezeli moge tutaj odpowiedzec na temat "selekcji w klubie" to wg. mnie po niej zostaloby ok. 20 MAX osob...
Smutne, ale tak to wlasnie jest....
Ostatnio zmieniony 22 maja 2004, o 16:57 przez Flipper, łącznie zmieniany 1 raz.
- satan
- Weteran
- Kontakt:
Flipper, tak masz racje..... ale nikogo poza nami to nie interesuje....
To my wisimy na telefonach w kułko
, wydajemy na wache
i załatwiamy multum spraw by wszystko dopiąć na ostatni guzik
a tu taki zonk
Faktycznie wiekszość Clubowiczów tylko kryrykuje i nic nie robi.
Jeden gest by wystarczył -żebyście wpłacili na konto
- bo tak to znowu sie powtóży sytuacja z Miedzianej I
a jest już dzisiaj 19 maja.
Zostało 22 dni do terminu.
Zdecydujcie się na coś

To my wisimy na telefonach w kułko

Faktycznie wiekszość Clubowiczów tylko kryrykuje i nic nie robi.

Jeden gest by wystarczył -żebyście wpłacili na konto
- bo tak to znowu sie powtóży sytuacja z Miedzianej I
a jest już dzisiaj 19 maja.
Zostało 22 dni do terminu.
Zdecydujcie się na coś

powered by PTT & VTG
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Z moich ustaleń w Wami via GG doszedłem do wniosku i postanowiłem, że w przypadku osób, które wpłacą 80 PLN ale na zlocie się nie pojawią, to jedyne (a może aż) co mogę im zagwarantować jest piękna koszulka, którą ewentualnie przesle im pocztą. Zwrotów kasy jako takiej nie będzie. Myśle że to rozsądne. Koszulka będzie dobra gatunkowo i naprawdę fajna ... projekt już jest a realizacja czeka tylko na Wasze wpłaty.
Lista osób, które wpłaciły jest w odzielnym poście przyklejonym. Wygląda naprawde mizernie
Co do konta to licze na Waszą minimalną ingerencje i napisanie do mnie maila sierak@ctm.pl z takowym pytaniem. Kilka osób już to zrobiło z czego wnioskuje (może błędnie), iż lista wpłacających niedługo się powiększy. Nie chce umieszczać numeru konta na forum. Zostało niewiele czasu a termin 10 czerwca jest ostateczny.
Co się stanie jak ktoś wpłaci po terminie?
Prosty wniosek, wpłaci 80 PLN a koszulki np. nie dostanie bo ja druk koszulek będę załatwiał jak najszybciej i nie będę czekał na spóźnialskich. Radze pożyczyć od kogoś pieniądze a potem mu oddac niż się spóźniać.
Lista osób, które wpłaciły jest w odzielnym poście przyklejonym. Wygląda naprawde mizernie

Co do konta to licze na Waszą minimalną ingerencje i napisanie do mnie maila sierak@ctm.pl z takowym pytaniem. Kilka osób już to zrobiło z czego wnioskuje (może błędnie), iż lista wpłacających niedługo się powiększy. Nie chce umieszczać numeru konta na forum. Zostało niewiele czasu a termin 10 czerwca jest ostateczny.
Co się stanie jak ktoś wpłaci po terminie?
Prosty wniosek, wpłaci 80 PLN a koszulki np. nie dostanie bo ja druk koszulek będę załatwiał jak najszybciej i nie będę czekał na spóźnialskich. Radze pożyczyć od kogoś pieniądze a potem mu oddac niż się spóźniać.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Wszyscy, którzy mają chęc na Smycz Klubową proszeni są o wpłatę na moje konto kwoty 9 PLN od sztuki. Posta z informacjami o smyczach skasowałem żeby nie było bałaganu.
Przy wpłacaniu prosze w tytule przelewu napisać:
imie, nazwiosko, nick, numer klubowy, SMYCZ
Jeżeli ktoś ma chęć na więcej niż jedną sztukę to prosze wpłacać odpowiednio więcej.
Przy wpłacaniu prosze w tytule przelewu napisać:
imie, nazwiosko, nick, numer klubowy, SMYCZ
Jeżeli ktoś ma chęć na więcej niż jedną sztukę to prosze wpłacać odpowiednio więcej.
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
@Hiv
Smycz nie jest zawarta. Jest koszulka, 2h toru i kamping. To chyba nie wygórowana cena ...
Smycz nie jest zawarta. Jest koszulka, 2h toru i kamping. To chyba nie wygórowana cena ...

- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Tych co wpłacili kase na zlot proszę bardzo o maila z numerem koszulki czy L, XL, XXL czy moze S czy M.
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Flipper i inni organizatorzy (chwala Wam chlopaki, ze cos sie dzieje
) - nie bojcie sie tak o to, ze dopiero 2 osoby wplacily - pamietajcie, ze wiekszosc wplaci pewnie pod sam koniec terminu, wiec mysle, ze bedzie dobrze jak w Modlinie
. Ja narazie nie mam autka, wiec wstrzymuje sie z wplata, ale i tak raczej czyms sie pojawie 

- Flipper
- Swój
- Kontakt:
Sorki Czester, ze na Ciebie trafilo, ale mam juz dosyc obietnic bez pokrycia.... jak na dzisiaj to widze 2 osoby, ktore wplacily, a tym samym daly nam zapewnienie, ze mozemy zrealizowac plany co do zlotu....
Jedno musicie zrozumiec. Dla Was to jest 80 czy 90 zeta.....dla nas to jest 1.600 zeta..... jest roznica ?
Z pewniakow nie bedzie Sieraka, Marog tez chyba nie przyjedzie, Basiste wcielo, Satan to wogole sie nie liczy
a gdzie reszta ? 
Jedno musicie zrozumiec. Dla Was to jest 80 czy 90 zeta.....dla nas to jest 1.600 zeta..... jest roznica ?
Z pewniakow nie bedzie Sieraka, Marog tez chyba nie przyjedzie, Basiste wcielo, Satan to wogole sie nie liczy

- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
rozumiem ze to duza kasa... ale spokojnie, jeszcze 20 dni do terminu, moze niektorzy czekaja na czerwcowa wyplate...
pozdr
pozdr
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym

Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
- Flipper
- Swój
- Kontakt:
Pooh - ja to tez rozumiem i wcale nie popedzam, tylko prosilem kilka razy w tym temacie (jak i rok temu, ale niektorzy moga nie pamietac), zeby nie pisac "ja moge, ja nie moge" itp. ...... Po prostu chcialbym zobaczyc wplaty tych osob, ktore zamierzaja byc.
Sluchajcie - ja rozumiem, ze nikt nie chce tych 80 zeta wydac jezeli nie jest pewien, ze bedzie. Sam nie wiem czy bede nawet.... nie mam 100% pewnosci ... ale prosze - nie mowcie, ze "bedzie dobrze"..... ja nie potrzebuje otuchy - ja potrzebuje ludzi, z ktorymi mozna jeszcze cos w tym klubie ruszyc!
Po zlocie robimy wielkie czyszczenie w CTM.... szczegoly po zlocie.
Sluchajcie - ja rozumiem, ze nikt nie chce tych 80 zeta wydac jezeli nie jest pewien, ze bedzie. Sam nie wiem czy bede nawet.... nie mam 100% pewnosci ... ale prosze - nie mowcie, ze "bedzie dobrze"..... ja nie potrzebuje otuchy - ja potrzebuje ludzi, z ktorymi mozna jeszcze cos w tym klubie ruszyc!
Po zlocie robimy wielkie czyszczenie w CTM.... szczegoly po zlocie.
-
- Swój
- Kontakt:
fliper ciekawe o jakim czyszczniu mowisz?! jak chcesz to powiedz odrazu - ci co nie maja kasy na zlot to spadac nie jestescie z nami bo was nie stac - czy jakies inne bzdury itp......
bylo ponad 20 osob w modlinie gdzie jest troche dalej wiec tez tu bedzie pare osob - a ja ide najdalej w poniedzilek wplacic kaske bo juz sprzedalem komorke (z ooczywistych powodow nie bede miec drugiej
) zeby wplacic - iwec mysle ze jak juz bedzie trzech to bedzie dobrze nie?
#$#@!$%#@!
bylo ponad 20 osob w modlinie gdzie jest troche dalej wiec tez tu bedzie pare osob - a ja ide najdalej w poniedzilek wplacic kaske bo juz sprzedalem komorke (z ooczywistych powodow nie bede miec drugiej

#$#@!$%#@!
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
nirobcie balaganu!! teraz bedziecie gadac o zmianach skoro jest napisane ze po zlocie to po zlocie a nie miesciac wczesnije...proste...narazie skupcie sie na tym zeby sie pokazac na zlocie zeby nie swiecono za ns oczami bo jesli ten zlot sien ie uda to bedzie iwelka dupa i wiecej czegos takiego nie bedzie....(zaraz ktos powie ze sie tu wypowiadam ale sam nie wplacilem - moja kasa wplynie po 1 czerwca o czym wie juz sierak). macie czas zarezerwoujcie sobie czas a kasa nie jest duza za mozliwosc milego spedzenia czasu i pojezdzenia na torze...pozatym moze wkoncu klub sie bardziej zintegruje...
corsa A & Audi S3

- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Satan, nie plączac w tym watku to moze zaloz nowy i sie pochwal ta zlota rakieta (zebym wiedzial czy mam sie bacsatan pisze:Jak sprzedam swoją Corsiawke w ten nadchodzący tydzień to przyjade inną furą

Sorki za OT, juz nie zasmiecam

- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
hm... ciekawość, to I stopień do piekłaendo pisze:Satan, nie plączac w tym watku to moze zaloz nowy i sie pochwal ta zlota rakieta (zebym wiedzial czy mam sie bacsatan pisze:Jak sprzedam swoją Corsiawke w ten nadchodzący tydzień to przyjade inną furą) bo sam jestem ciekaw coz to takiego.. astra II coupe, corsa c gsi?
Bo widze, ze nawet fotki c Cie zaczely interesowac
Sorki za OT, juz nie zasmiecam

...a ja wiem

- Flipper
- Swój
- Kontakt:
...i co to mialoby niby oznaczac ????????? Reszta to dostaje na paliwo od sw. Mikolaja tak ?!shreek pisze:qomo dolicz sobie kolo 100ki na paliwo to bedziez iwedzial czy jest duza !(ta stowka to minimum) zaznacze jeszcze ze do tego czasu musze wymienic amorki i wsadzic jeden przegub (5 minut temu zerwalem!)
Ja na dzisiaj nie mam skrzyni biegow - Bejbe stoi sobie.... to minimum 700 zeta + przy okazji wymiany tego i tamtego to kolejne koszty, do tego paliwo, wymiana plynow, jeszcze troche innych kosztow. Musze dostac urlop, a mam jazde w firmie na maxa.... wiecie co .... nierobimy zlotu - zamykamy temat. Moze mi sie uda odwolac tor, nie bedziemy nic drukowac. Wogole to zamknijmy klub, rozwiazmy sprawe!

Shreek, Hiv: o jakim czyszczeniu ? Markos chyba wyjasnil temat dosadnie!?
Wiecie co...napisze wam jedno. Jak czytam post "gumis power, moja wysrana rajdowka, oraz spy shots c20rsa" to az mi sie milo robi, ze CTM nie tylko zmotywowal Was do modyfikowania Cors, ale i stworzyl mozliwosc poznania ludzi o tych samych zainteresowaniach, co owocuje wlasnie takimi sytuacjami, gdzie pomagacie sobie bezinteresowanie nawzajem! Tym, ze patrzycie tylko na to co was laczy, a nie ciagle szukacie tego co dzieli. To mnie cieszy.... bardzo mnie to raduje bo wlasnie taka idea przyswiecala nam przy zakladaniu klubu!
...a potem chce cos zrobic wiecej i co sie okazuje.... ze tak naprawde niewielu sposrod tych ponad 300 klubowiczow tak naprawde ROZUMIE idee klubu.
Niech kazdy z was policzy ile razy to miejsce, ten klub, efekty funkcjonowanie tego klubu daly wymierne efekty. Ile razy ktos z klubu pomogl wam? Sam jadac gdzie kolwiek w kraj wiem, ze wykonam kilka telefonow i znajde KLUBOWCZA, ktory przyjedzie po mnie nawet 500km i zholuje mnie do domu. Kiedy mam jakis problem, ktory w serwisie rozwiaza "za drobna oplata", na Forum CTM klubowicze pomoga mi go rozwiazac "za darmo".... i to jest wlasnie Klub - to jest cala idea. Moze nie dajemy Wam tyle co inne klubu, nie ma koszulek, gadzetow klubowych... ale i nie placicie skladek.... bo nie chce nikogo wiazac kasa - sa ci, ktorzy chca byc...ilu ich jest..... no comments....
Niech pierwszy, ktoremu ani raz istnienie klubu nie pomoglo rzuci kamieniem.......
Ja chce jeszcze wiecej - chce tym ludziom, ktorzy pomagaja sobie nawzajem dac mozlowosc wspolnego spedzenia 1 weekendu....a ze nie stac mnie za oplacenie tego z wlasnych funduszy - musze zebrac te pieniadze. Nic w tym kraju nie jest za darmo, a jezeli jestescie naprawde FASCYNATAMI tuningu to niech mi nikt nie mowi, ze te 80 zeta to jest na tyle OGROMNA suma, ze musi ten caly zlot byc tak powaznym tematem, ze roztrzasamy go na prawo i lewo! Po prostu ten kto bedzie mogl byc - niech wplaci do 10go, ten kto nie jest pewien niech sie upewni, a nie ciagle tlumaczy, a wszyscy ktorzy przyjada z klubu beda na zlocie, a kwestie jazdy na torze rozwaza wszyscy ci, ktorzy wplacili w czasie. Takie jest moje zdanie.