Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Wszystko fajnie corsa jezdzi ale zasłona dymna jest super Strach przycisnąć. Może ktoś wie co jest przyczyną tego dymienia a może tak już ma być. Załączuyłem filmik 1.5MB gdyby komuś się chciało zerknąć i ocenic to bardzo proszę.
Ten dym co sie też z okolic koła tylengo wydobywa to tylko dziurawy koncowy tłumik
Przeczytałem, wiesz to nie jest diesel tylko 1.4 8V benzynka, ale objawy mogą być chyba identyczne.
Ja też stawiam na przepalanie wody (znaczy uszczelka pod głowicą) Dziś pomiary czego ubywa zrobie. A może jest jakiś inny sposób żeby sprawdzić czy to napewno uszczelka?
Jesli jest to biały dym a taki widziałem, to jest mozliwosc ze to uszczelka. Sprawdź poziom płynu chłodzącego oraz czy na korku oleju nie pojawia sie osad. Powodzenia
Sprawdzaj codziennie jego poziom, jesli tak kopci i jest to biały dym to po kilku dniach (500km) powinien być widoczny ubytek, swoją droga sprawdz na bagnecie od oleju lub korka jego wlewu czy nie masz szarego osadu o konsystencji masła. To kopcenie mam nadzieje występuje rówenież na ciepłym silniku ? Bo jak na zimnym to jest OK.
Przepraszam wprowadzilem was w bład jest osad takie masło na korku, wczesniej nie było. teraz byłem zagotowałem wode w chłodnicy i patrze zonk masełko na korku od oleju. A to oznacza? wymiane uszczelki pod głowica?
znaczy tak:
z tego co pamietam sa dwa rodzaje szklanek:
takie odchudzone male i takie szersze grubsze wiec proponuje kupic te szersze - beda wytrzymalsze....
odrazu wymienilbym wszystkie popychacze bo to kolo 200pln a bedzie ladnei i cichutko....
no i wtedy trzeba te 500km tak sobie spokojnie plynie jezdzic
co do glowicy to proponowalbym ja zaniesc do splanowania bo to jest maly koszt (duzo ponizej 100ki) ... nalezy ja planowac (nie mowie o obnizaniu czy cos) tylko aby ja wyczyscic z pozostalosci uszczelki, wyrownac itp - zwlaszcza jak ci wybilo uszczelke!
a jak juz zloysz to pozostaw go odpalonego na chodzie na jakies 1,5h zeby sobie delikatnie doszedl do siebie (beda np stukac makabrycznie popychacze bo beda nienapelnione olejem przez jakas chwile..)
a i jeszcze jedno - zlacz wyszystkie plyny i rozebrac ile sie da przewodow olejowych i chlodniczych i je wyczyscic zeby nie bylo tej miesznaki plynu chlodniczego i oleju
Mała fotorelacja z rozbiórki. Nic mądrego poza dziwnymi pytaniami nie wniesie do tematu
Czy swiece czasem nie powinny przepalac na jasno
Prosze spojrzeć na rurkę waszym zdaniem co w niej powinno być olej czy woda, bo u mnie jest 3mm tego maselka na sciankach (co ja mam z tym zrobic?
Rozumiem ze to jest rolka (samonapinacz) szumi strasznie jak sie nia zakreci - wymienić? ile moze kosztowac.?
Zrobilem tez fotki uszczelce pod glowice, nie wiem ale nie widze zadnych przeciekow na niej. Kiedys przy Vectrze po rozbiorce bylo od razu widac gzie byl problem.
Dzis troche poskładałem maszyne. WYmieniłem pierscionki na oryginalne niemieckiw, splanowana głowica nowe gumki na zawory, regulatory hydrauliczne nowe (2 szt), pompa wodym, pasek rozrzadu i kilka innych dupereli. Starczy na dzis poskładana głowica i jutro myślę zrobić reszte ciekawe czy maszyna odpali hyhy