likwidowac poduszke czy nie?
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
shreek
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
likwidowac poduszke czy nie?
tak jak w ankiecie...
Ostatnio zmieniony 22 maja 2004, o 19:41 przez shreek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dziadek_Corsarz
- Nowy
- Kontakt:
Istniały dwa rodzaje - z poduchą i bez. Z poduchą wyglądała jak normalna tylko była obszyta skórą , bez - zdjęcie na stronie MarogaBudzio pisze:a kiera z corsy b gsi nie jest przypadkiem z poduszka??
-
shreek
- Swój
- Kontakt:
budzio: kiera bez poduszki - jeszcze skora z niej zlazla ze starosci ale wyglada super bez skory.....(pewnie se ja obszyje)
ucho: nie pitol dobra nie zdecydowalem - jakbym zdecydowal to bym nie pisal bo by mi si enie kcialo
qomo: no bardzo chce puscic poduche ale trzeba szeleczki
dziadek: no to jest ta co ma ja marog na stronce
endo: rasowa sportowa to ona jest bo gsi to dla mnie oltarz albo lepiej...
i szeleczki jak sprzedam z komputerkiem ja to na pewno beda
pirat: oj pirat my sobie polejemy w miedzianej...
i co to teraz pytanie: czy krzeslo wsadzic odrazu
i pytanie ile wezme za lekko obtarta i peknieta kiere z poducha wraz z caloscia jaka sie da odinstalowac od poduchy?
ucho: nie pitol dobra nie zdecydowalem - jakbym zdecydowal to bym nie pisal bo by mi si enie kcialo
qomo: no bardzo chce puscic poduche ale trzeba szeleczki
dziadek: no to jest ta co ma ja marog na stronce
endo: rasowa sportowa to ona jest bo gsi to dla mnie oltarz albo lepiej...
i szeleczki jak sprzedam z komputerkiem ja to na pewno beda
pirat: oj pirat my sobie polejemy w miedzianej...
i co to teraz pytanie: czy krzeslo wsadzic odrazu
i pytanie ile wezme za lekko obtarta i peknieta kiere z poducha wraz z caloscia jaka sie da odinstalowac od poduchy?
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
nie sprzedasz swojej kierownicy.. moja jest w stanie idealnym z niewystrzelona poduszka i byla montowana tylko w kilku wersjach wyposazenia. to nie ma znaczenia - rzecz niesprzedawalna, albo pytalem w zlych miejscach (allegro np.).
szelki mozna tanio wyrwac na allegro, ale cholera wie jaka mialy historie. a to dosc wazne, bo szelki po pierwszynm dzwonie (kiedy sa mocno naciagniete) sie wyrzuca i wymienia na nowe.
kubel? koniecznie! powiedzialbym, ze zrezygnuj z kierownicy i wymien fotel. bedziesz duzo bardziej zadowolony niz z samej kierownicy. kierownica to w sumie tylko jakistam diwajs, ktorym skrecasz. fotel trzyma cie w zakrecie tak, ze nie musisz podpierac sie kolanami o drzwi, albo konsole srodkowa i nie uzywasz zadnej innej sily na kierownice oprocz tej wlasciwej - po to, zeby skrecac. inaczej sie o nia opierasz, zapierasz, czy cokolwiek innego - zeby nie jezdzic dupa po fotelu, ktory nie ma w ogole trzymania bocznego.
szelki mozna tanio wyrwac na allegro, ale cholera wie jaka mialy historie. a to dosc wazne, bo szelki po pierwszynm dzwonie (kiedy sa mocno naciagniete) sie wyrzuca i wymienia na nowe.
kubel? koniecznie! powiedzialbym, ze zrezygnuj z kierownicy i wymien fotel. bedziesz duzo bardziej zadowolony niz z samej kierownicy. kierownica to w sumie tylko jakistam diwajs, ktorym skrecasz. fotel trzyma cie w zakrecie tak, ze nie musisz podpierac sie kolanami o drzwi, albo konsole srodkowa i nie uzywasz zadnej innej sily na kierownice oprocz tej wlasciwej - po to, zeby skrecac. inaczej sie o nia opierasz, zapierasz, czy cokolwiek innego - zeby nie jezdzic dupa po fotelu, ktory nie ma w ogole trzymania bocznego.

-
shreek
- Swój
- Kontakt:
znaczy u nas na gieldzie te debile co spawaja auta z z dwoch jedno po dzwonach to mysle ze kupia pytanie czy si eoplaca 
a teraz tak : czy po wyjeciu poduszki tak na wylaczonym aku (wyjeciu wraz ze sterownikiem) jak ja pozniej bym wsadzal tez trak zeby sie ona sama nie kapnela - czy to wogoole jest mozliwe zeby ni ebylo bledu i dzialalo to normlanie ?
markos: jak mi sie uda moja puscic to sprobuje ci zalatwic puszczenie twojej chcesz?
a teraz tak : czy po wyjeciu poduszki tak na wylaczonym aku (wyjeciu wraz ze sterownikiem) jak ja pozniej bym wsadzal tez trak zeby sie ona sama nie kapnela - czy to wogoole jest mozliwe zeby ni ebylo bledu i dzialalo to normlanie ?
markos: jak mi sie uda moja puscic to sprobuje ci zalatwic puszczenie twojej chcesz?
-
shreek
- Swój
- Kontakt:
wsadzilem ta kierownice i kurde ona nigdy z tego auta nie wyjdzie !!!!
poprostu kierownica od gsi B jest czyms genialnym!!! brakuje jej tylko obszycia ale to w swoim czasie....
to co zauwazylem przy okazji:
1: wymontowanie poduszki wraz z ukladem sensorycznym tym kolo dzwigni biegow i tak powoduje wyswietlenie bledu na desce - mysle ze komputerek jest z tym zwiazany jeszcze....
2: sa oddzielne obudowy kolumny kierownicy pod aribag i bez ... poprostu pod airbag jest dluzsza - tez nie wiedziec czemu skoro ta kierownica co jest teraz odsadza bardziej gdzies o 3 cm kolko od zegarow...
3: jest osobno styk na klakson wiec tylko z kostki od poduszek trzeba wynalezc ktory przewod dowierany podczas dawania sygnalu jest do masy i podpiac pod ten styk....
pozostalo tylko obszyc ta kierownice i kupic obudowe i wylaczyc zarowke od poduszki(sic!)....
poprostu kierownica od gsi B jest czyms genialnym!!! brakuje jej tylko obszycia ale to w swoim czasie....
to co zauwazylem przy okazji:
1: wymontowanie poduszki wraz z ukladem sensorycznym tym kolo dzwigni biegow i tak powoduje wyswietlenie bledu na desce - mysle ze komputerek jest z tym zwiazany jeszcze....
2: sa oddzielne obudowy kolumny kierownicy pod aribag i bez ... poprostu pod airbag jest dluzsza - tez nie wiedziec czemu skoro ta kierownica co jest teraz odsadza bardziej gdzies o 3 cm kolko od zegarow...
3: jest osobno styk na klakson wiec tylko z kostki od poduszek trzeba wynalezc ktory przewod dowierany podczas dawania sygnalu jest do masy i podpiac pod ten styk....
pozostalo tylko obszyc ta kierownice i kupic obudowe i wylaczyc zarowke od poduszki(sic!)....
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
nie mozna ich niestety stosowac zamiennie, gdyz konstrukcja stacyjki w corsie z poduszka jest za duza na obudowe kolumny od corsy bez poduszki. przetestowalem to na wlasnej skorze kupujac sliczna nowa obudowe w aso i nie majac pozniej mozliwosci zamontowania jej u siebie.shreek pisze:2: sa oddzielne obudowy kolumny kierownicy pod aribag i bez ... poprostu pod airbag jest dluzsza...
swoja droga jesli ktos potrzebuje obudowe kolumny kierownicy, to mam nowa na zbyciu, bo przerobilem swoja stara