likwidowac poduszke czy nie?

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ

czy majac do dyspozycji kierownice(tutaj akurat sportowa z corsy B gsi) ktora ci sie bardziej podoba zlikwidowalbys aby ja zamontowac poduszke powietrzna?

Liczba głosów: 0

shreek
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

likwidowac poduszke czy nie?

Post autor: shreek »

tak jak w ankiecie...
Ostatnio zmieniony 22 maja 2004, o 19:41 przez shreek, łącznie zmieniany 1 raz.
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

a tak z czystej ciekawosci jaki chcesz cel uzyskac likwidujac poduszke ???? pasarzera czy kierowcy ? pierwsza jaka sensowna mysl przychodzi mi do glowy to sportowa fajera .... no chyba ze wybebeszasz ... rozwin temat bo nie wiadomo o co chodzi :oko:
shreek
Swój
Kontakt:

ma byc to kierownica z corsy B gsi..
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

a kiera z corsy b gsi nie jest przypadkiem z poduszka??
..::CTM#117::..
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

widze shreek ze juz zdecydowałes wiec po co nas pytasz o zdanie?? :-P
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

ja bym wywalil po pierwsze mam okulary po drugie przy wiekszych predkosciach i tak to nic nie da....opchnac poduszke i kupic dobre pasy :grin:
corsa A & Audi S3
Obrazek
Dziadek_Corsarz
Nowy
Kontakt:

Post autor: Dziadek_Corsarz »

Budzio pisze:a kiera z corsy b gsi nie jest przypadkiem z poduszka??
Istniały dwa rodzaje - z poduchą i bez. Z poduchą wyglądała jak normalna tylko była obszyta skórą , bez - zdjęcie na stronie Maroga :)7 klik
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Ja na taka bym nie zmienial, jezeli juz mialbym wywalac poduche to zrobil bym to jak Markos czyli rasowa sportowa fajera + koniecznie szelki!
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

endo pisze:Ja na taka bym nie zmienial, jezeli juz mialbym wywalac poduche to zrobil bym to jak Markos czyli rasowa sportowa fajera + koniecznie szelki!
j.w.

dobrze gada - polac mu :-D
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

endo pisze:Ja na taka bym nie zmienial, jezeli juz mialbym wywalac poduche to zrobil bym to jak Markos czyli rasowa sportowa fajera + koniecznie szelki!
hwlasnie to napalem tylko troszke inaczej...
corsa A & Audi S3
Obrazek
shreek
Swój
Kontakt:

budzio: kiera bez poduszki - jeszcze skora z niej zlazla ze starosci ale wyglada super bez skory.....(pewnie se ja obszyje)

ucho: nie pitol dobra nie zdecydowalem - jakbym zdecydowal to bym nie pisal bo by mi si enie kcialo

qomo: no bardzo chce puscic poduche ale trzeba szeleczki
dziadek: no to jest ta co ma ja marog na stronce
endo: rasowa sportowa to ona jest bo gsi to dla mnie oltarz albo lepiej...
i szeleczki jak sprzedam z komputerkiem ja to na pewno beda
pirat: oj pirat my sobie polejemy w miedzianej...

i co to teraz pytanie: czy krzeslo wsadzic odrazu :P
i pytanie ile wezme za lekko obtarta i peknieta kiere z poducha wraz z caloscia jaka sie da odinstalowac od poduchy?
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

nie sprzedasz swojej kierownicy.. moja jest w stanie idealnym z niewystrzelona poduszka i byla montowana tylko w kilku wersjach wyposazenia. to nie ma znaczenia - rzecz niesprzedawalna, albo pytalem w zlych miejscach (allegro np.).

szelki mozna tanio wyrwac na allegro, ale cholera wie jaka mialy historie. a to dosc wazne, bo szelki po pierwszynm dzwonie (kiedy sa mocno naciagniete) sie wyrzuca i wymienia na nowe.

kubel? koniecznie! powiedzialbym, ze zrezygnuj z kierownicy i wymien fotel. bedziesz duzo bardziej zadowolony niz z samej kierownicy. kierownica to w sumie tylko jakistam diwajs, ktorym skrecasz. fotel trzyma cie w zakrecie tak, ze nie musisz podpierac sie kolanami o drzwi, albo konsole srodkowa i nie uzywasz zadnej innej sily na kierownice oprocz tej wlasciwej - po to, zeby skrecac. inaczej sie o nia opierasz, zapierasz, czy cokolwiek innego - zeby nie jezdzic dupa po fotelu, ktory nie ma w ogole trzymania bocznego.
Obrazek
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

wszystko da sie sprzedac kwestia ceny :oko:
shreek
Swój
Kontakt:

znaczy u nas na gieldzie te debile co spawaja auta z z dwoch jedno po dzwonach to mysle ze kupia pytanie czy si eoplaca :P

a teraz tak : czy po wyjeciu poduszki tak na wylaczonym aku (wyjeciu wraz ze sterownikiem) jak ja pozniej bym wsadzal tez trak zeby sie ona sama nie kapnela - czy to wogoole jest mozliwe zeby ni ebylo bledu i dzialalo to normlanie ?

markos: jak mi sie uda moja puscic to sprobuje ci zalatwic puszczenie twojej chcesz?
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

jasne, ze chce! dowiedz sie jak mozesz. pytanie tylko czy dostane za nia 100 czy 200pln - nowa w aso kosztuje cos pod 2000pln...

poduszke mozna wsadzac i wyjmowac z samochodu tyle razy ile ci sie podoba. warunkiem jest kazdorazowe odlaczanie akumulatora i uwazny montaz/demontaz.
Obrazek
shreek
Swój
Kontakt:

wsadzilem ta kierownice i kurde ona nigdy z tego auta nie wyjdzie !!!!
poprostu kierownica od gsi B jest czyms genialnym!!! brakuje jej tylko obszycia ale to w swoim czasie....
to co zauwazylem przy okazji:

1: wymontowanie poduszki wraz z ukladem sensorycznym tym kolo dzwigni biegow i tak powoduje wyswietlenie bledu na desce - mysle ze komputerek jest z tym zwiazany jeszcze....

2: sa oddzielne obudowy kolumny kierownicy pod aribag i bez ... poprostu pod airbag jest dluzsza - tez nie wiedziec czemu skoro ta kierownica co jest teraz odsadza bardziej gdzies o 3 cm kolko od zegarow...:-P

3: jest osobno styk na klakson wiec tylko z kostki od poduszek trzeba wynalezc ktory przewod dowierany podczas dawania sygnalu jest do masy i podpiac pod ten styk....

pozostalo tylko obszyc ta kierownice i kupic obudowe i wylaczyc zarowke od poduszki(sic!)....
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

shreek pisze:2: sa oddzielne obudowy kolumny kierownicy pod aribag i bez ... poprostu pod airbag jest dluzsza...
nie mozna ich niestety stosowac zamiennie, gdyz konstrukcja stacyjki w corsie z poduszka jest za duza na obudowe kolumny od corsy bez poduszki. przetestowalem to na wlasnej skorze kupujac sliczna nowa obudowe w aso i nie majac pozniej mozliwosci zamontowania jej u siebie.

swoja droga jesli ktos potrzebuje obudowe kolumny kierownicy, to mam nowa na zbyciu, bo przerobilem swoja stara :grin: poza tym teraz jezdze w ogole bez obudowy :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”