Olej silnikowy Motul

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Olej silnikowy Motul

Post autor: -=m&m=- »

Zbliża się czas wymiany oleju i w związku z tym dręczy mnie pytanie jaki olej wybrać ? Obecnie corsa zalana jest Mobilem 1 5w50. Autko ma przejechane około 70k. Słyszał ktoś coś o Motul'u ? Warto to brać ? Jakie koszta za 4 litrową bańkę ? Ewentualnie jaką serię brać ?

Ps. mam do kupienia (mogę załatwić) mobil 1 5w50 w cenie 105 pln za 4 litrową bańkę
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

zajebiscie tanio ten mobil.. bierz mobila, nie wydziwiaj z motulem.
Obrazek
shreek
Swój
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: shreek »

m&m: jak jedziesz do miedzianej to wez dla mnie taka banke!!! dostaniesz o 10pln wiecej!!!!
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

shreek pisze:jak jedziesz do miedzianej to wez dla mnie taka banke
no właśnie kłopot w tym, że chyba raczej nie dotre chociaż bardzo bym chciał ale niestety nie jest to zależne ode mnie, zauważyłem że na rynku pojawiło sie trochę tegoMobil'a ale nie wiem czy nie jest to jakiś wałek z przelewaniem i przed zakupem chcę porównać ten olej z orginałem.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
AMFILIADA
Nowy

Post autor: AMFILIADA »

A co myślicie o starym poczciwym LOTOSie 10W40 (półsyntetyk, srebrna flaszka) - 75 zł za 4 litry :lol: ??? Tydzień temu taki zalałem... duże problemy ze sprawdzeniem stanu bagnetem.... czy ktos ma podobne perypetie i olej ? Przy okazji wymieniłem uszczelkę pod miską, nie wiem czy ktoś ją wcześniej wymieniał czy była założona jeszcze fabryczna ale była dokręcona tak silnie że po prostu pękła :0
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

AMFILIADA pisze:A co myślicie o starym poczciwym LOTOSie 10W40 (półsyntetyk, srebrna flaszka) - 75 zł za 4 litry :lol: ??? Tydzień temu taki zalałem... duże problemy ze sprawdzeniem stanu bagnetem.... czy ktos ma podobne perypetie i olej ? Przy okazji wymieniłem uszczelkę pod miską, nie wiem czy ktoś ją wcześniej wymieniał czy była założona jeszcze fabryczna ale była dokręcona tak silnie że po prostu pękła :0
ja mam syntetyka lotosa (zlota flaszka :grin: ) problem dokladnie ten sam tzn ze sprawdzeniem oleju czasem wyglada bagnet tak jak by w misce bylo sucho, pozatym szybk osie przepala po 10 tys wyglada jak smola tzn kolor konsystencja jest wmiare oki
..::CTM#117::..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”