Zbliża się czas wymiany oleju i w związku z tym dręczy mnie pytanie jaki olej wybrać ? Obecnie corsa zalana jest Mobilem 1 5w50. Autko ma przejechane około 70k. Słyszał ktoś coś o Motul'u ? Warto to brać ? Jakie koszta za 4 litrową bańkę ? Ewentualnie jaką serię brać ?
Ps. mam do kupienia (mogę załatwić) mobil 1 5w50 w cenie 105 pln za 4 litrową bańkę
Olej silnikowy Motul
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Olej silnikowy Motul
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
no właśnie kłopot w tym, że chyba raczej nie dotre chociaż bardzo bym chciał ale niestety nie jest to zależne ode mnie, zauważyłem że na rynku pojawiło sie trochę tegoMobil'a ale nie wiem czy nie jest to jakiś wałek z przelewaniem i przed zakupem chcę porównać ten olej z orginałem.shreek pisze:jak jedziesz do miedzianej to wez dla mnie taka banke
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
A co myślicie o starym poczciwym LOTOSie 10W40 (półsyntetyk, srebrna flaszka) - 75 zł za 4 litry
??? Tydzień temu taki zalałem... duże problemy ze sprawdzeniem stanu bagnetem.... czy ktos ma podobne perypetie i olej ? Przy okazji wymieniłem uszczelkę pod miską, nie wiem czy ktoś ją wcześniej wymieniał czy była założona jeszcze fabryczna ale była dokręcona tak silnie że po prostu pękła :0

-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
ja mam syntetyka lotosa (zlota flaszkaAMFILIADA pisze:A co myślicie o starym poczciwym LOTOSie 10W40 (półsyntetyk, srebrna flaszka) - 75 zł za 4 litry??? Tydzień temu taki zalałem... duże problemy ze sprawdzeniem stanu bagnetem.... czy ktos ma podobne perypetie i olej ? Przy okazji wymieniłem uszczelkę pod miską, nie wiem czy ktoś ją wcześniej wymieniał czy była założona jeszcze fabryczna ale była dokręcona tak silnie że po prostu pękła :0

..::CTM#117::..