znikająca woda z chłodnicy c14se

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
gregorix
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

znikająca woda z chłodnicy c14se

Post autor: gregorix »

Mam mały problem, a mianowicie: Pare dni temu w czasie powrotu z nad morza( część drogi 140-150km/h w 5 osób + bagaże) wsiąkła mi woda w układzie chłodzącym, nie cała ale tyle że temp. zaczęła rosnąć bardzo szybko a chwilę wcześniej samochód szarpał(jeżdże na gazie wiec z braku płynu w układzie chłodzenia reduktor zaszroniał więc stąd to szarpanie). Pod korkiem wlewu oleju zrobiło sie troche"masła" a woda dostała sie tam z rurki która jest między kolektorem ssącym a deklem zaworów.Mój silnik to 1.4 8v(monowtrysk)
Do kolektora (obok tej rurki) dochodzą rury z płynem chłodzącym(myśle że podgrzewanie mieszanki) więc może coś w kolektorze(jakaś uszczelka?) albo uszczelka pod głowicą? Jak ktoś ma jakieś pomysły co to może być to byłbym wdzięczny. A wody dolałem z 0.5 litra po jakiś 50 km.
@@@CTM#288@@@
Corsa B C14SE
Bronek_84
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Bronek_84 »

czy ja widzę 2 te same posty :zakrecony:
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® :-D
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Post autor: ThomasTsT »

Ostatnio mam czesto takie przypadki w warsztacie... ze w samochodach z LPG drastycznie ubywa płyny chłodniczego i oleju tzreba tego pilonowac... czasami jest tak ze trujnikami ucieka płyn... w innych przypadkach moze to byc uszczelka pod głowica... lub pekniety jakis wezyk...
Bronek_84
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Bronek_84 »

Jak masz masło pod korkiem to uszczelka pod głowicą
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® :-D
gregorix
Nowy
Kontakt:

Post autor: gregorix »

ale ta woda dostaje się pod dekiel zaworów tylko tą rurką która dochodzi do kolektora ssącego więc raczej to nie uszczelka pod głowicą.
@@@CTM#288@@@
Corsa B C14SE
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

gregorix pisze:ale ta woda dostaje się pod dekiel zaworów tylko tą rurką która dochodzi do kolektora ssącego więc raczej to nie uszczelka pod głowicą.

moj tata dzis spawa corse u Twojego brata...jak cos to wpadaj ja po 14 przyjade!!!
corsa A & Audi S3
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”