e16se z skrzynią f13
- Zynio
- Swój
- Imię: Grzegorz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Kontakt:
e16se z skrzynią f13
Pytanie mam czy silnik E16SE/C16SE z jaką skrzynią był montowany
mam obecnie silnik C16NZ w swoim aucie a skrzynie F13 5biegów i dostałem silnik E16SE czy pasuje F13 czy musi być jakas inna skrzynia z góry dziękuje
mam obecnie silnik C16NZ w swoim aucie a skrzynie F13 5biegów i dostałem silnik E16SE czy pasuje F13 czy musi być jakas inna skrzynia z góry dziękuje
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
z 10 raczej nie podejdze (1.6 ma większe sprzędło ) ale f13 luuziksierak pisze:Pasuje smiało ... zarowno F13 jak i F10
@ Zynio twój silnik to prawie identyczny dół (inne pierścienie), a różnią się głównie górą.
- Zynio
- Swój
- Kontakt:
wiem tylko po co kombinowac jak mam cały silnik a swój chce zostawić na częściAdamXXL pisze:z 10 raczej nie podejdze (1.6 ma większe sprzędło ) ale f13 luuziksierak pisze:Pasuje smiało ... zarowno F13 jak i F10
@ Zynio twój silnik to prawie identyczny dół (inne pierścienie), a różnią się głównie górą.
a czy buło coś leprzego niż F13 bo wiem że w niemczech widziałem corcse z silnikiem C16SE ze skrzynia F20!!?
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
jak już coś to jeszcze jest F15 i F17(ta bardzo rzadka) różnice głównie w wytrzymałości, bo f13 i f15 były krótkie i długimi przełożeniami
F20 -> nie widzę sęsu. może ktoś mieł wcześniej większy silnik i zrobił przesiadkę na mniejszy??
F20 -> nie widzę sęsu. może ktoś mieł wcześniej większy silnik i zrobił przesiadkę na mniejszy??
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
jeśli chodzi o krótką to moja mnie już trochę dżaźni za szybko się kończy i przez to v-max jest kijowaty szukałem na niej już kilka razy oznaczeń i nic. może to tylko przesadnie duże przełożenie główne.. mogłem zmienić tą skrzynie!markos pisze:smallblock sklejony z f20..? ale rzezba..
f13 bedzie fajna, ale patrz, zeby to byla cr

- Zynio
- Swój
- Kontakt:
a po czym to poznac bo na gurze gdzie wchodzi automat do zmiany biegów pisze mi tylko F13!markos pisze:smallblock sklejony z f20..? ale rzezba..
f13 bedzie fajna, ale patrz, zeby to byla cr
a co do skrzyni F20 to było właozone tylko cos żeźbił z napedem rużnicowy i strznie wystrzeliwal do przodu brał corse"A" z silnikem C20NE także doś sporo grzebną w tej skrzyni

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
to prawie ta sama skrzynia.. jak nie masz turbo i nie wiadomo jakiego momentu obrotowego to nie zrobi ci to zadnej roznicy.
skrzynke kupisz z kazdego 14/16xe - to na bank. tak jak powiedzial adas z dizli tez powinny byc krotsze skrzynki
ps. kozzi zalinkowal to w innym temacie, ale kolezka ma skrzynie z corsy b gsi (czyli pewnie f13/15cr) do sprzedania.. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31484720
skrzynke kupisz z kazdego 14/16xe - to na bank. tak jak powiedzial adas z dizli tez powinny byc krotsze skrzynki

ps. kozzi zalinkowal to w innym temacie, ale kolezka ma skrzynie z corsy b gsi (czyli pewnie f13/15cr) do sprzedania.. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31484720

- Zynio
- Swój
- Kontakt:
własnie szykam takich zacisków ale w dobrym stanie bo mam zaciski od corsy 236/20 went. ale one cos strzelają a ja szukam 256/24!markos pisze:czytac uwazniej proszeKontakt telefoniczny pod numerem 501-411-256.![]()
a co do hamulcow.. jak juz kupowac zaciski do 256mm tarcz, to lepiej odrazu isc do przodu i wziac te z astry/vectry pod tarcze 256/24
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
takie zaciski mozna kupic na strazackiej w warszawie.. w krakowie mysle, ze spokojnie znajdzie sie jakis szrot z takimi zaciskami
pamietaj, ze to nie musi byc astra gsi, moze tez byc vectra 2.0, chyba omega a i kazdy inny opel, ktory mial tarcze 256/24. najlatwiej poszukac w katalogach hamulcow co mialo takie tarcze i bedziesz wiedzial, ze z tego samochodu pasuje zacisk

pamietaj, ze to nie musi byc astra gsi, moze tez byc vectra 2.0, chyba omega a i kazdy inny opel, ktory mial tarcze 256/24. najlatwiej poszukac w katalogach hamulcow co mialo takie tarcze i bedziesz wiedzial, ze z tego samochodu pasuje zacisk

- sierak
- Weteran
- Kontakt:
@adas
Nie wiem na czym bazujesz mowiac ze F10 do 1.6 nie wchodzi ale PRazes wlasnie taka ma u siebie .. juz druga nawet. Wiec raczej pasuje ... co widzielismy w Miedzianej.
Chyba ze w B jest inaczej .. to sorry za blad.
Nie wiem na czym bazujesz mowiac ze F10 do 1.6 nie wchodzi ale PRazes wlasnie taka ma u siebie .. juz druga nawet. Wiec raczej pasuje ... co widzielismy w Miedzianej.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
to wyjaśnia dlaczego ma już drugąsierak pisze:@adas

- Zynio
- Swój
- Kontakt:
to ja wiem które samochoty miały takie tarcze bo wlasciwie to karzde wiekrze od corscy miały 256/24 tylko mysłąem że może ktoś zwas ma coś takiego do sprzedania abo unas w kraku to kupa wszystko jest ale do 236 lub do tych wiekrzych i na 5 śrub chyba 288!markos pisze:takie zaciski mozna kupic na strazackiej w warszawie.. w krakowie mysle, ze spokojnie znajdzie sie jakis szrot z takimi zaciskami![]()
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
to coś słabo próbował bo po przerobieniu pewnym F13 wszystko biega. nie pytaj dokładnie jak bo tego nie robiłem, ale jest dziesiątki przykładów działających.