kontrolka hamulca ręcznego
kontrolka hamulca ręcznego
witam wszystkich
mam pytanko jak się zaciaga hamulec ręczny zapala sie czerwona kontrolka po spuszczeniu recznego gaśnie,dzisiaj jak jechałem na większych dziurach zaczeła mrugać co to może być?
mam pytanko jak się zaciaga hamulec ręczny zapala sie czerwona kontrolka po spuszczeniu recznego gaśnie,dzisiaj jak jechałem na większych dziurach zaczeła mrugać co to może być?
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
z tego co wiem to kontrolka od recznego miga wtedy kiedy jest jakis powazny problem z dzialaniem ukladu hamolcowego, na tyle powazny ze nalezy sie bezzwlocznie zatrzymac.
Ja mam tak, ze kontrolka swieci sie nawet jak reczny zostanie nieznacznie uniesiony, wiec moze to byc tez to. ( moze od tych dziur podskakiwal )
Ale raczej to pierwsze. Moge sie mylic, poniewaz nie mam jeszcze zaduzo doswiaczenia w diagnozowaniu usterek 
Ja mam tak, ze kontrolka swieci sie nawet jak reczny zostanie nieznacznie uniesiony, wiec moze to byc tez to. ( moze od tych dziur podskakiwal )

Corsa A GT 14NV
mam pytanko
a jakiego płynu dolać tzn. jaki jest najlepszy i czy mozna mieszać bo nie wiem jaki jest wlany i czy jeszcze musze coś zrobić jak doleje?
-
- Swój
- Kontakt:
Brak plynu hamulcowego jest powaznym problememdMk pisze:z tego co wiem to kontrolka od recznego miga wtedy kiedy jest jakis powazny problem z dzialaniem ukladu hamolcowego, na tyle powazny ze nalezy sie bezzwlocznie zatrzymac.

Zeby uchwyt od recznego podskakiwal na nierownosciach to musialby byc chyba calkowicie luzny, bez linki do hamulcadMk pisze: Ja mam tak, ze kontrolka swieci sie nawet jak reczny zostanie nieznacznie uniesiony, wiec moze to byc tez to. ( moze od tych dziur podskakiwal )![]()

A tak na powaznie to klasyczne pytanie dot. corsy. Jest jak wow powiedzial. Ja bym tylko dopowiedzial, ze to nie musi byc koniecznie ubytek plynu hamulcowego, to moze byc po prostu zuzycie klockow hamulcowych. Wiec zamiast dolewac plynu obejrzyj okladziny, bo sie zaraz okaze, ze nie masz czym hamowac.
mam pytanko
sprawdzałem i jest troche tylko płynu na dnie zbiorniczka myśle że musze dolac ale jaki to ma być płyn?
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: mam pytanko
najlepiej hamulcowyronin21 pisze:ale jaki to ma być płyn?

taki wiesz, w buteleczce plastikowej, do kupienia na wszystkich stacjach benzynowych

nie posadzalbym cie o wymiane calego plynu i odpowietrzanie ukladu, co w zasadzie powinienes zrobic, ale kup poprostu plyn i wlej go do zbiorniczka.
ps.
tak... brak plynu w ukladzie to dosc powazna usterka :0

-
- Nowy
- Kontakt:
Re: mam pytanko
Teraz to jasne, bo od recznego jest (P).Mi czasem tez sie zaswieci (!) bez powodu klocki cale, plyn jest, czujka na zbiorniczku ok, a jednak czasem stresujeronin21 pisze:pali się czerwona (!)

- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Wow ma racje ,tez tak kiedys mialem ale w Peugeocie 306.
Bylo malo plynu hamulcowego i migala jak glupia.
Bylo malo plynu hamulcowego i migala jak glupia.

Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/

Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy

https://www.facebook.com/KolorowePasy/