Kamei w zderzak sprzed liftu..

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Kamei w zderzak sprzed liftu..

Post autor: Staneq »

Moja Corsa B ma zderzaki sprzed liftu(grill integralny) mam teraz okazje tanio kupic gril taki coś a'la Kamei..i teraz pytanko czy jak wytne ten pasek plastyku to tamten grill mi zasłoni wszystkie dziury i czy wogle bedzie pasował??
Zwracam sie z prosba o opinie jak to poźniej wyglada, wszystkich co widzieli "cięty"zderzak sprzed liftu bo jesli to potem ma h** wyglądać to sie nie bede w to bawił...
...aha i jezeli ciąć ten grill integralny to czym najlepiej.
Czy lepiej zrobic ten grill samemu jak zrobił AdamXXl??

PS. przeczytalem wszystkie tematy dotyczace atrapy(grill) w archiwum mimo tego prosze o opinie jaki jest efekt koncowy w tych zderzakch sprzed liftu
Było c14se
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Kamei w zderzak sprzed liftu..

Post autor: AdamXXL »

po bokach będą szpary. przed znianą łuki w były pełniejsze niż w nowszych zdeżaczkach. mierzyłem to i mogę napisać, że sprawdzone.
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
kozzi
Weteran
Imię: Marcin

Post autor: kozzi »

Adaś a czym dokładniej się różnią te zderzaki?? dokładnie to chodzi o te słowa:
AdamXXL pisze:przed znianą łuki w były pełniejsze niż w nowszych zdeżaczkach
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

kozzi pisze:Adaś a czym dokładniej się różnią te zderzaki?? dokładnie to chodzi o te słowa:
chodzi peweni o sam otwór wlotu powietrza, po wycieciu tego srowdkowego paska dziura jak pozostaje ma kształ inny niz po liftingu.
Tak Ja to rozumie..stad bedzie widac dziury.

BTW nie wiem czy sie w to bawic czy nie lepiej zmienic caly przedni zderzak na ten po liftingu.
Było c14se
sir_Dave
Nowy
Kontakt:

Post autor: sir_Dave »

kozzi pisze:a czym dokładniej się różnią te zderzaki??
najprosciej mowiac zderzak byl zintegrowany z grillem imial troszeczke inny ksztalt. Proponuje Ci wejsc na stronke Adamowa - kupa fajnych , ciekawych i przydatnych rzeczy (jak sam Adas :-D). Jest tam miedzy innymi szczegolowy przepis przerobki grilla ze zdjeciami zderzaka.
corsa b 3d x10xe
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

sir_Dave pisze: Proponuje Ci wejsc na stronke Adamowa - kupa fajnych , ciekawych i przydatnych rzeczy (jak sam Adas :-D). Jest tam miedzy innymi szczegolowy przepis przerobki grilla ze zdjeciami zderzaka.
no nie przesadzajcie co można zmieścić na 10-20MB :placz: dlatego jakaś konkretna aktualizacja była w 2003 :lol:
kozzi
Weteran

Staneq pisze:
kozzi pisze:Adaś a czym dokładniej się różnią te zderzaki?? dokładnie to chodzi o te słowa:
chodzi peweni o sam otwór wlotu powietrza, po wycieciu tego srowdkowego paska dziura jak pozostaje ma kształ inny niz po liftingu.
Tak Ja to rozumie..stad bedzie widac dziury.

BTW nie wiem czy sie w to bawic czy nie lepiej zmienic caly przedni zderzak na ten po liftingu.
też tak myślę, ale wolałem sie upewnić :oko:
sir_Dave pisze:
kozzi pisze:a czym dokładniej się różnią te zderzaki??
najprosciej mowiac zderzak byl zintegrowany z grillem imial troszeczke inny ksztalt. Proponuje Ci wejsc na stronke Adamowa - kupa fajnych , ciekawych i przydatnych rzeczy (jak sam Adas :-D). Jest tam miedzy innymi szczegolowy przepis przerobki grilla ze zdjeciami zderzaka.
to ja wiem że jest zintegrowany z grillem, chodziło mi tylko o ten kształt
a stronke znam (jest kupa fajnych rzeczy :grin: ) i ten opis tez znam :oko:
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

AdamXXL pisze:no nie przesadzajcie co można zmieścić na 10-20MB :placz:
c20rsa.com chetnie przyjmie adasia pod opieke... dam 500mb na poczatek, moze byc? ;)
c20rsa, czlowieku meeen!
sir_Dave
Nowy
Kontakt:

wow pisze:
AdamXXL pisze:no nie przesadzajcie co można zmieścić na 10-20MB :placz:
c20rsa.com chetnie przyjmie adasia pod opieke... dam 500mb na poczatek, moze byc? ;)
Adas bierz - pod Twoja opieka dzial techniczny rozrosnie sie do przezajeb.... rozmiarow :)
corsa b 3d x10xe
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

qrde ale podpuszczacie :oko: .. mogę zapełnić trochę ztych 500MB ale dopiero od stycznia i tylko po polskiemu, a jak ktoś nie zrozumie nie moja brocha :-P. każdy może zrobić prosty opis z fotkami czego kolwiek, nawet wymiany czujnika - pierdoły. OD zawsze mi tego u nas brakuje! i podpiąć to pod c20rsa (trochę wstyd niektóre rzeczy) ale linki czemu nie i to samo z ctm.pl. czasami wstyd, że podstawowych rzeczy trzeba tyle szukać.
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

AdamXXL pisze:qrde ale podpuszczacie :oko: .. mogę zapełnić trochę ztych 500MB ale dopiero od stycznia i tylko po polskiemu, a jak ktoś nie zrozumie nie moja brocha :-P. każdy może zrobić prosty opis z fotkami czego kolwiek, nawet wymiany czujnika - pierdoły. OD zawsze mi tego u nas brakuje! i podpiąć to pod c20rsa (trochę wstyd niektóre rzeczy) ale linki czemu nie i to samo z ctm.pl. czasami wstyd, że podstawowych rzeczy trzeba tyle szukać.
Świete slowa! Nawet czyszczenie EGR'u takie proste a ja sie balem zabierac do tego zeby czegos nie rozpieprzyc. Moze gdyby byla tak skarbnica adamowej(i nie tylko jego ) wiedzy zycie bylo by prostsze i markos wrazie pytan zoltodziobow nie musial by tyle szukac starych watkow z forum :oko:
..::CTM#117::..
Bronek_84
Nowy
Kontakt:

Post autor: Bronek_84 »

Budzio pisze:
AdamXXL pisze:qrde ale podpuszczacie :oko: .. mogę zapełnić trochę ztych 500MB ale dopiero od stycznia i tylko po polskiemu, a jak ktoś nie zrozumie nie moja brocha :-P. każdy może zrobić prosty opis z fotkami czego kolwiek, nawet wymiany czujnika - pierdoły. OD zawsze mi tego u nas brakuje! i podpiąć to pod c20rsa (trochę wstyd niektóre rzeczy) ale linki czemu nie i to samo z ctm.pl. czasami wstyd, że podstawowych rzeczy trzeba tyle szukać.
Świete slowa! Nawet czyszczenie EGR'u takie proste a ja sie balem zabierac do tego zeby czegos nie rozpieprzyc. Moze gdyby byla tak skarbnica adamowej(i nie tylko jego ) wiedzy zycie bylo by prostsze i markos wrazie pytan zoltodziobow nie musial by tyle szukac starych watkow z forum :oko:
Jestem za!!!! stronka najlepiej w naszym ojczystym języku bo przecie "Polacy nie gęsi..." 8)
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® :-D
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

no c20rsa.com jest świetna stronką, a poszrzona o kącik w stylu "Pan złota rączka" (Adam XXl :-D ) napewno wzbogaci tą i tak już ciekawą stronke.. :)
Było c14se
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

to co chce zaproponowac to c20rsa.com/warsztat_adasia ;) (nazwe traktujcie umownie) - strona nie musi byc po angielsku... to co jest dla mnie wazne to zeby byla dobra merytorycznie, a reszta sie juz zajme :) jakos ladnie to ubierzemy w grafike, nadamy patronat c20rsa.com i juz :-P
c20rsa, czlowieku meeen!
kozzi
Weteran

wow pisze:to co chce zaproponowac to c20rsa.com/warsztat_adasia ;) (nazwe traktujcie umownie) - strona nie musi byc po angielsku... to co jest dla mnie wazne to zeby byla dobra merytorycznie, a reszta sie juz zajme :) jakos ladnie to ubierzemy w grafike, nadamy patronat c20rsa.com i juz :-P
ufff.... nie po angielsku, a juz się martwiłem :oko:
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

wow pisze:to co chce zaproponowac to c20rsa.com/warsztat_adasia ;) (nazwe traktujcie umownie) - strona nie musi byc po angielsku... to co jest dla mnie wazne to zeby byla dobra merytorycznie, a reszta sie juz zajme :) jakos ladnie to ubierzemy w grafike, nadamy patronat c20rsa.com i juz :-P
Ja proponuje nazwe działu (moze troszke przydługawa :oko: )

"Zrob to sam! Czyli co u Adasia w garazu piszczy" :-D
..::CTM#117::..
sir_Dave
Nowy
Kontakt:

Nie panowie, bez jaj. Adas to konkretny czlowiek, kazdy kto mialby ochote opisac swojego moda moglby wrzucic Adamowi a ten odpowiednio by tym zarzadzil. Sam pisze mnostwo i dokladnie o swoich modyfikacjach, ktore gdzies sie po forum paletaja iciezko jest je w danej chwili znalezc. Podobnie z innymi - pamietam np post Porszaka o montażu stożka (chyba stożka, sorki, nie pamietam :oops: ) ktory zaginal gdzies w czelusciach tego przepastnego forum.
Poza tym wiekszosc samochodowych stron zawiera jakas garsc porad, a tego mi zawsze na stronie ctmu brakowalo.
A np projekt o nazwie "biale zegary" czy "jak napompować koło" z dokladnym opisem na pewno ulzyl by w niedoli naszemu nerwowemu straznikowi Markosowi :grin:
corsa b 3d x10xe
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

:lol: bez przesady z tymi nazwami "warsztat" wystarczy ...
mam nadzieje, że nie tylko ja będę dostarczał treść, ale każdy chętny.

zrobimy np. działy :silnik, nadwozie, środek, podwozie lub coś w tym stylu, a potem mo żna rozpisywać sie i tworzyć podgrupy i takie skatalogowanie będzie chyba najbardziej czytelne.
A gdy jeszcze każdy napiszę to co lubi/posiada jakąś wiedze/ to migiem opiszemy wszystko. Nie wszystko musi być opisane jak było to robione, ale mały opis teoretyczny i parę linków do innych stron z pożyteczną wiadomością - to też już coś, jeśli nie trzeba będzie tego szukać. W miarę jak coś będzie tworzone zastąpimy pewnie część odnośników własnymi pracami.

Zgromadzony materiał częściowo chociaż poumieszczamy w pdf'ach z zaznaczeniem kto robił (autor) i pod jaką "fagą" (c20rsa.com logo sponsora ;) przy współpracy ctm.pl) myślę, że Wow zgodzi się aby strony ctm.pl i corsa-a.pl mogły umieszczać linki do materiałów i tak będą wszyscy chyba zadowoleni. Mie możemy robić wśród siebie konkurencji.

i teraz jak troś coś robi -> robić fotki! czasem jedno zdjęcie powie więcej niż 100słów! to na razie tyle jak ktoś to widzi inaczej to niech pisze.
W tym temacie (pierwotnym) padły już odpowiedzi więc zagarniamy go sobie ;)

Wiem że Wow może trochę przytłaczać :grin: wypowiedzią o merytoryczności materiałów, ale obiecał miejsce to nawet jak nie przejdzie coś "srogich ;)" kryterów to podepniemy linki choćby z jakiegoś przyklejonego tematu forum.. tak więc nie stresować się i pisać o diodkach, białych tarczach .. o wszystkim co komukolwiek może się przydać.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2004, o 14:15 przez AdamXXL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

:)2 Swietny pomysl wreszcie moze doczeka sie realizacji pod bacznym okiem naszego magika Adama i c20rsa Team'u. Skatalogowanie wszystkich modow, od prostych po te trudniejsze oszczedzi wiele czasu w poszukiwaniach w archiwum (ktore niestety stalo sie jednym wielkim smietnikiem gdzie ciezko wybrac cos wartosciowego do interesujacego nas tematu), a wszelkie mody stana sie prostsze dzieki zebranym na konkretny temat i popartych ilustracjami artykulom.
Naprawde bardzo cieszy mnie ten pomysl, zwlaszcza, ze przy tej liczbie czynnych forumowiczow i odrobinie checi taka baza powstanie bardzo szybko i bedzie bardzo uzyteczna :D
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”