Kamei w zderzak sprzed liftu..
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Kamei w zderzak sprzed liftu..
Moja Corsa B ma zderzaki sprzed liftu(grill integralny) mam teraz okazje tanio kupic gril taki coś a'la Kamei..i teraz pytanko czy jak wytne ten pasek plastyku to tamten grill mi zasłoni wszystkie dziury i czy wogle bedzie pasował??
Zwracam sie z prosba o opinie jak to poźniej wyglada, wszystkich co widzieli "cięty"zderzak sprzed liftu bo jesli to potem ma h** wyglądać to sie nie bede w to bawił...
...aha i jezeli ciąć ten grill integralny to czym najlepiej.
Czy lepiej zrobic ten grill samemu jak zrobił AdamXXl??
PS. przeczytalem wszystkie tematy dotyczace atrapy(grill) w archiwum mimo tego prosze o opinie jaki jest efekt koncowy w tych zderzakch sprzed liftu
Zwracam sie z prosba o opinie jak to poźniej wyglada, wszystkich co widzieli "cięty"zderzak sprzed liftu bo jesli to potem ma h** wyglądać to sie nie bede w to bawił...
...aha i jezeli ciąć ten grill integralny to czym najlepiej.
Czy lepiej zrobic ten grill samemu jak zrobił AdamXXl??
PS. przeczytalem wszystkie tematy dotyczace atrapy(grill) w archiwum mimo tego prosze o opinie jaki jest efekt koncowy w tych zderzakch sprzed liftu
Było c14se
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: Kamei w zderzak sprzed liftu..
po bokach będą szpary. przed znianą łuki w były pełniejsze niż w nowszych zdeżaczkach. mierzyłem to i mogę napisać, że sprawdzone.
-
- Weteran
- Imię: Marcin
Adaś a czym dokładniej się różnią te zderzaki?? dokładnie to chodzi o te słowa:
AdamXXL pisze:przed znianą łuki w były pełniejsze niż w nowszych zdeżaczkach
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Kontakt:
chodzi peweni o sam otwór wlotu powietrza, po wycieciu tego srowdkowego paska dziura jak pozostaje ma kształ inny niz po liftingu.kozzi pisze:Adaś a czym dokładniej się różnią te zderzaki?? dokładnie to chodzi o te słowa:AdamXXL pisze:przed znianą łuki w były pełniejsze niż w nowszych zdeżaczkach
Tak Ja to rozumie..stad bedzie widac dziury.
BTW nie wiem czy sie w to bawic czy nie lepiej zmienic caly przedni zderzak na ten po liftingu.
Było c14se
-
- Nowy
- Kontakt:
najprosciej mowiac zderzak byl zintegrowany z grillem imial troszeczke inny ksztalt. Proponuje Ci wejsc na stronke Adamowa - kupa fajnych , ciekawych i przydatnych rzeczy (jak sam Adaskozzi pisze:a czym dokładniej się różnią te zderzaki??

corsa b 3d x10xe
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
no nie przesadzajcie co można zmieścić na 10-20MBsir_Dave pisze: Proponuje Ci wejsc na stronke Adamowa - kupa fajnych , ciekawych i przydatnych rzeczy (jak sam Adas). Jest tam miedzy innymi szczegolowy przepis przerobki grilla ze zdjeciami zderzaka.

-
- Weteran
też tak myślę, ale wolałem sie upewnićStaneq pisze:chodzi peweni o sam otwór wlotu powietrza, po wycieciu tego srowdkowego paska dziura jak pozostaje ma kształ inny niz po liftingu.kozzi pisze:Adaś a czym dokładniej się różnią te zderzaki?? dokładnie to chodzi o te słowa:AdamXXL pisze:przed znianą łuki w były pełniejsze niż w nowszych zdeżaczkach
Tak Ja to rozumie..stad bedzie widac dziury.
BTW nie wiem czy sie w to bawic czy nie lepiej zmienic caly przedni zderzak na ten po liftingu.

to ja wiem że jest zintegrowany z grillem, chodziło mi tylko o ten kształtsir_Dave pisze:najprosciej mowiac zderzak byl zintegrowany z grillem imial troszeczke inny ksztalt. Proponuje Ci wejsc na stronke Adamowa - kupa fajnych , ciekawych i przydatnych rzeczy (jak sam Adaskozzi pisze:a czym dokładniej się różnią te zderzaki??). Jest tam miedzy innymi szczegolowy przepis przerobki grilla ze zdjeciami zderzaka.
a stronke znam (jest kupa fajnych rzeczy

- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
c20rsa.com chetnie przyjmie adasia pod opieke... dam 500mb na poczatek, moze byc?AdamXXL pisze:no nie przesadzajcie co można zmieścić na 10-20MB

c20rsa, czlowieku meeen!
-
- Nowy
- Kontakt:
Adas bierz - pod Twoja opieka dzial techniczny rozrosnie sie do przezajeb.... rozmiarowwow pisze:c20rsa.com chetnie przyjmie adasia pod opieke... dam 500mb na poczatek, moze byc?AdamXXL pisze:no nie przesadzajcie co można zmieścić na 10-20MB

corsa b 3d x10xe
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
qrde ale podpuszczacie
.. mogę zapełnić trochę ztych 500MB ale dopiero od stycznia i tylko po polskiemu, a jak ktoś nie zrozumie nie moja brocha
. każdy może zrobić prosty opis z fotkami czego kolwiek, nawet wymiany czujnika - pierdoły. OD zawsze mi tego u nas brakuje! i podpiąć to pod c20rsa (trochę wstyd niektóre rzeczy) ale linki czemu nie i to samo z ctm.pl. czasami wstyd, że podstawowych rzeczy trzeba tyle szukać.

-
- Swój
- Kontakt:
Świete slowa! Nawet czyszczenie EGR'u takie proste a ja sie balem zabierac do tego zeby czegos nie rozpieprzyc. Moze gdyby byla tak skarbnica adamowej(i nie tylko jego ) wiedzy zycie bylo by prostsze i markos wrazie pytan zoltodziobow nie musial by tyle szukac starych watkow z forumAdamXXL pisze:qrde ale podpuszczacie.. mogę zapełnić trochę ztych 500MB ale dopiero od stycznia i tylko po polskiemu, a jak ktoś nie zrozumie nie moja brocha
. każdy może zrobić prosty opis z fotkami czego kolwiek, nawet wymiany czujnika - pierdoły. OD zawsze mi tego u nas brakuje! i podpiąć to pod c20rsa (trochę wstyd niektóre rzeczy) ale linki czemu nie i to samo z ctm.pl. czasami wstyd, że podstawowych rzeczy trzeba tyle szukać.

..::CTM#117::..
-
- Nowy
- Kontakt:
Jestem za!!!! stronka najlepiej w naszym ojczystym języku bo przecie "Polacy nie gęsi..."Budzio pisze:Świete slowa! Nawet czyszczenie EGR'u takie proste a ja sie balem zabierac do tego zeby czegos nie rozpieprzyc. Moze gdyby byla tak skarbnica adamowej(i nie tylko jego ) wiedzy zycie bylo by prostsze i markos wrazie pytan zoltodziobow nie musial by tyle szukac starych watkow z forumAdamXXL pisze:qrde ale podpuszczacie.. mogę zapełnić trochę ztych 500MB ale dopiero od stycznia i tylko po polskiemu, a jak ktoś nie zrozumie nie moja brocha

Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® 

-
- Weteran
ufff.... nie po angielsku, a juz się martwiłemwow pisze:to co chce zaproponowac to c20rsa.com/warsztat_adasia(nazwe traktujcie umownie) - strona nie musi byc po angielsku... to co jest dla mnie wazne to zeby byla dobra merytorycznie, a reszta sie juz zajme
jakos ladnie to ubierzemy w grafike, nadamy patronat c20rsa.com i juz

-
- Swój
- Kontakt:
Ja proponuje nazwe działu (moze troszke przydługawawow pisze:to co chce zaproponowac to c20rsa.com/warsztat_adasia(nazwe traktujcie umownie) - strona nie musi byc po angielsku... to co jest dla mnie wazne to zeby byla dobra merytorycznie, a reszta sie juz zajme
jakos ladnie to ubierzemy w grafike, nadamy patronat c20rsa.com i juz

"Zrob to sam! Czyli co u Adasia w garazu piszczy"

..::CTM#117::..
-
- Nowy
- Kontakt:
Nie panowie, bez jaj. Adas to konkretny czlowiek, kazdy kto mialby ochote opisac swojego moda moglby wrzucic Adamowi a ten odpowiednio by tym zarzadzil. Sam pisze mnostwo i dokladnie o swoich modyfikacjach, ktore gdzies sie po forum paletaja iciezko jest je w danej chwili znalezc. Podobnie z innymi - pamietam np post Porszaka o montażu stożka (chyba stożka, sorki, nie pamietam
) ktory zaginal gdzies w czelusciach tego przepastnego forum.
Poza tym wiekszosc samochodowych stron zawiera jakas garsc porad, a tego mi zawsze na stronie ctmu brakowalo.
A np projekt o nazwie "biale zegary" czy "jak napompować koło" z dokladnym opisem na pewno ulzyl by w niedoli naszemu nerwowemu straznikowi Markosowi

Poza tym wiekszosc samochodowych stron zawiera jakas garsc porad, a tego mi zawsze na stronie ctmu brakowalo.
A np projekt o nazwie "biale zegary" czy "jak napompować koło" z dokladnym opisem na pewno ulzyl by w niedoli naszemu nerwowemu straznikowi Markosowi

corsa b 3d x10xe
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:

mam nadzieje, że nie tylko ja będę dostarczał treść, ale każdy chętny.
zrobimy np. działy :silnik, nadwozie, środek, podwozie lub coś w tym stylu, a potem mo żna rozpisywać sie i tworzyć podgrupy i takie skatalogowanie będzie chyba najbardziej czytelne.
A gdy jeszcze każdy napiszę to co lubi/posiada jakąś wiedze/ to migiem opiszemy wszystko. Nie wszystko musi być opisane jak było to robione, ale mały opis teoretyczny i parę linków do innych stron z pożyteczną wiadomością - to też już coś, jeśli nie trzeba będzie tego szukać. W miarę jak coś będzie tworzone zastąpimy pewnie część odnośników własnymi pracami.
Zgromadzony materiał częściowo chociaż poumieszczamy w pdf'ach z zaznaczeniem kto robił (autor) i pod jaką "fagą" (c20rsa.com logo sponsora

i teraz jak troś coś robi -> robić fotki! czasem jedno zdjęcie powie więcej niż 100słów! to na razie tyle jak ktoś to widzi inaczej to niech pisze.
W tym temacie (pierwotnym) padły już odpowiedzi więc zagarniamy go sobie

Wiem że Wow może trochę przytłaczać

Ostatnio zmieniony 17 gru 2004, o 14:15 przez AdamXXL, łącznie zmieniany 1 raz.
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:

Naprawde bardzo cieszy mnie ten pomysl, zwlaszcza, ze przy tej liczbie czynnych forumowiczow i odrobinie checi taka baza powstanie bardzo szybko i bedzie bardzo uzyteczna