Musze wymienic łożysko przednie.Potrzebuje info jak to zrobic.Moze ma ktos jakies rysunki (np z EPC lub Tisa).Bede wdzieczny za kazda pomoc.
Z gory dzieki
Wymiana przedniego łożyska
-
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
ja to robilem tak:
zdejmujesz:
koło
zacisk
tarcze
odkrecasz połoś i ja wyciagasz
rozkrecasz od mcpersona
wyjmujesz z sworznia(odkrecic trzeba)
i z tym co zostalo w reku(czyli ze zwrotnica) udajesz sie do Pana ktory ma prase mechaniczna i on sie juz tym zajmmie - niepolecam wybijania samnemu a tymbardziej wbijania lozyska - moze to sie zle skonczyc...
koszt wymiany lozyska(chodzi o prase) to 20zl za jedna zwrotnice
zdejmujesz:
koło
zacisk
tarcze
odkrecasz połoś i ja wyciagasz
rozkrecasz od mcpersona
wyjmujesz z sworznia(odkrecic trzeba)
i z tym co zostalo w reku(czyli ze zwrotnica) udajesz sie do Pana ktory ma prase mechaniczna i on sie juz tym zajmmie - niepolecam wybijania samnemu a tymbardziej wbijania lozyska - moze to sie zle skonczyc...
koszt wymiany lozyska(chodzi o prase) to 20zl za jedna zwrotnice
corsa A & Audi S3
-
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Da się to samemu zrobic bez prasy mechanicznej . ale tak jak gomo napisał jest z tym troche roboty bo jest duzo rozbierania.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
skoro mowa o lozysku.....
jak dokrecac (technika/sposob) tylne lozysko po wymianie. ja mialem dokrecane 2-3 razy do oporu uzywajac sily rak-nie wieszajac sie na kluczu, ale dokrecone mozliwie mocno. popuscic i na koniec dokrecic do 1 lekkiego oporu. ....po 300 km w trasie sa luzy...
jak zrobic zeby bylo dobrze, jak to dokrecac??
jak dokrecac (technika/sposob) tylne lozysko po wymianie. ja mialem dokrecane 2-3 razy do oporu uzywajac sily rak-nie wieszajac sie na kluczu, ale dokrecone mozliwie mocno. popuscic i na koniec dokrecic do 1 lekkiego oporu. ....po 300 km w trasie sa luzy...
jak zrobic zeby bylo dobrze, jak to dokrecac??