Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
No własnie tak mam oto w mojej kosiarce. Im bardziej wciskam pedał gazu tym autko staje sie bardziej mułowate... albo dopiero powoli sie rozkręca. Prosze o porade
Opel Corsa A 1.2 S :::.55 KM.::: ::: 5 DzwiowY LanS edit by pedr0s :::
I co z tego że mały, skoro może dostarczyć nam naprawdę sporo radości!
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
kozak_lublin pisze:Ja mam corse B 1.0 12v i tez mi przyspiesza lepiej jak powoli wciskam gaz...Bylem na diagnistyce silnika.Wykazalo mi blad jakis w sondzie lambda ale mechanicy powiedzieli ze jej parametry sa w porzadku wiec juz sam nie wiem . Ale jak malo gazu cisne to idzie i nawet dobrze. A czy zapala Wam sie kontrolka pomaranczowa w momencie gdy go dlawi jak wcisnei sie gaz do konca??
Mialem podobnie i za rada Adama wyczyscilem Egr i jak reka odiol...
Ale te silniki 1.2 tak mają. Jak jedziesz z małą prędkością obrotową silnika i nagle depniesz gaz do konca to silnik na chwilę sie zamuli a dopiero potem przyspiesza.To normalne - mówi się wtedy, że silnik jest mało elastyczny.A weź wciskaj dzwignię przyspieszenia powoli i mniej energicznie a taki efekt nie powinien występować.