Szybkie i krótkie pytanie o opony

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
krisso
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Szybkie i krótkie pytanie o opony

Post autor: krisso »

Czy na oryginalne Oploskie felgi 14" założe opony 195/65/14 i nie bedzie problemow z obcieraniem czy cos?
COMA-PIERWSZE WYJŚCIE Z MROKU !!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Aro
Weteran
Imię: Arek

Post autor: Aro »

założyć chyba założysz ale będzie kiszka bo ta felga ma 5,5" szerokości więc jest za wąska do takiej opony, może wyglądać średnio o ile wogóle będzie wyglądać...
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

bedzie balon, mega-balon!! a do tego bedziesz mial zajebiscie wielkie przeklamania zegarow na poziomie 6.5% i kolo bedzie wieksze o prawie 40mm. roznica we wskazaniach speedo bedzie taka: jedziesz 150, pokazuje 160.
Obrazek
krisso
Nowy
Kontakt:

ok,next question,czy te felgi wejda bez problemu do mojej B i czy podpasuja z tymi oponkami ktore pokazalem post wczesniej,a jesli nie to jakie powinny byc parametyry opon zeby wszystko bylo git do takich felg?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46118169

i dwa,te z góry czy może te:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47140724

Mnie osobiscie bardziej sie podobaja DOTZ'a,choc wiem ze opel mocniejszy,jakie jest wasze zdanie?

Zostałem już troche postraszony wiec jeszcze jedno,czy ja wogole jestem w stanie zalozyc 15" i tak dobraż opony by mi nic nie obcieralo bez giecia jakichs rantow i innych przerobek?? :-(
Awatar użytkownika
Aro
Weteran
Imię: Arek

Post autor: Aro »

takie felgi wejdą bez problemu, może Ci czasem przytrzeć tył na większych hopach ale nic się nie stanie

ale ciężko mi powiedzieć czy Twoje opony da się na te felgi naciągnąć :-?
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

te oplowskie lepsze moim skromnym zdaniem.. takie miala gsi, takie miala tigra, maja dobry ofset, dobra szerokosc, ale NAPEWNO NIE Z OPONAMI 196/65/15, bo sa poprostu mega-za-duze. 4cm w srednicy to imo przegiecie. 195/50/15 i bedzie ok. sa w niskich cenach promocyjnych moje dunlopy w tym rozmiarze na http://sklep.opony.com
Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

co do tych oplowskich to sam się nad takimi zastanawiam...ale 195/65 to jak pisze markos balon jest te felgi w standardzie były na 185/55
Było c14se
krisso
Nowy
Kontakt:

dzieki piekne :D aczkolwiek postawie jeszcze na innej operacji.Kupie opony uzywki na ten sezon zeby miec na czym jezdzic za smieszne pieniadze.A kase ktora juz prawie puscilem na fele odkladam dalej do blacharki.W sumie takie fele to 1000 nie wyjety a 3000 kapitalna robota mojej furki wiec nie bede sie juz rozdrabnial i puszczal kasy na boki.
!markos,jakbym wstawił znowu jakiegoś posta z pytaniem co dobrze by kupić,jakies tam fele,kierownice czy cholera wie co to weź mnie solidnie opier...ol ze mialem odkladac na blacharke bo ja niestety taki jestem ze sie szybko podpalam :bardzozly:

A jakby dobrze poszlo to moze na zlot bym sie wyrobil z remontem :D
Dzieki i sorry za zawracanie wam dupy :zakrecony:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

wiesz.. ja juz tez po drodze prawie kupilem milion niepotrzebnych rzeczy, nawet licytowalem juz jedne felgi.. a tu silnik czeka na wlozenie :lol:
Obrazek
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

No posłuchałes sie starszego :grin: naklepałem Ci wieczorem o Twoich decyzjach i juz sie uspokoiłes :oko:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”