nowe markosowe gadzety :P
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
nowe markosowe gadzety :P
tak wiec.. pozwolilem sobie zakupic troszke zabawek:
- grill bez znaczka
- lusterka z3
- 16" felgi i oponki
jak widac sa to piekne prawie nowe stalufelgi pochodzace z astry3. przejechaly na niej 3000km po to, zeby byc przelozone do najwlasciwszego mozliwego samochodu, czyli mojej corsy
juz tlumacze dlaczego stalufelgi i dlaczego markos prawdopodobnie nigdy nie kupi swoich wymarzonych 16 calowych prorace2 w czerni.
1. stalufelg mi nikt nie ukradnie
2. stalufelgi sie tanio prostuje
3. stalufelgi waza dokladnie tyle samo co lekkie alu
4. stalufelgi maja zajebista szerokosc 6.5 cala, czego w 16" alu nie znajdziecie
5. stalufelgi kosztuja malutko pieniedzy (prorace2 kosztuje 2500pln)
6. stalufelgi to markosowy styl i nigdy go nie zmienie
a teraz konkrety, czyli miesko fotograficzne:
(zmienilem linki, bo wkurwialo mnie zmniejszanie zdjec do rozmiaru jaki pasowal imageshack, po kliknieciu otwieraja sie fullsize bez reklam)
i jak? chyba nie ma tragedii, co nie?
moim zdaniem jest konkret gleba, konkret felga, konkret furka
reasumujac:
jeszcze do niedawna myslalem, ze dla corsy idealny rozmiar to 15" i na to 195/50. teraz mysle, ze idealnym rozmiarem dla corsy jest jednak 16" i na to 195/45, albo 195/40
do zrobienia:
- wywalic znaczek 100 i zamienic go na VXR z astry gtc (vauxhall racing)
- zmienic tylny znaczek z uchwytu klapy na vauxhalla
- usunac listwy drzwiowe (bycmoze zamienie je na mniejsze i zrobie w kolor)
- polakierowac plastiki w kolor (znalazlem taniego lakiernika, co robi z gwarancja!)
- zalozyc w koncu czarna maske (nie chce mi sie nie po nia jechac..)
- sieknac na szybe zajebiscie szeroki srebrny tasmex w gornej czesci (postanowione! juz mam folie!)
- cos fajnego w srodku, ale o tym za jakis tydzien... tez beda fotki
- SILNIK DO WYMIANY!
- grill bez znaczka
- lusterka z3
- 16" felgi i oponki
jak widac sa to piekne prawie nowe stalufelgi pochodzace z astry3. przejechaly na niej 3000km po to, zeby byc przelozone do najwlasciwszego mozliwego samochodu, czyli mojej corsy
juz tlumacze dlaczego stalufelgi i dlaczego markos prawdopodobnie nigdy nie kupi swoich wymarzonych 16 calowych prorace2 w czerni.
1. stalufelg mi nikt nie ukradnie
2. stalufelgi sie tanio prostuje
3. stalufelgi waza dokladnie tyle samo co lekkie alu
4. stalufelgi maja zajebista szerokosc 6.5 cala, czego w 16" alu nie znajdziecie
5. stalufelgi kosztuja malutko pieniedzy (prorace2 kosztuje 2500pln)
6. stalufelgi to markosowy styl i nigdy go nie zmienie
a teraz konkrety, czyli miesko fotograficzne:
(zmienilem linki, bo wkurwialo mnie zmniejszanie zdjec do rozmiaru jaki pasowal imageshack, po kliknieciu otwieraja sie fullsize bez reklam)
i jak? chyba nie ma tragedii, co nie?
moim zdaniem jest konkret gleba, konkret felga, konkret furka
reasumujac:
jeszcze do niedawna myslalem, ze dla corsy idealny rozmiar to 15" i na to 195/50. teraz mysle, ze idealnym rozmiarem dla corsy jest jednak 16" i na to 195/45, albo 195/40
do zrobienia:
- wywalic znaczek 100 i zamienic go na VXR z astry gtc (vauxhall racing)
- zmienic tylny znaczek z uchwytu klapy na vauxhalla
- polakierowac plastiki w kolor (znalazlem taniego lakiernika, co robi z gwarancja!)
- sieknac na szybe zajebiscie szeroki srebrny tasmex w gornej czesci (postanowione! juz mam folie!)
- cos fajnego w srodku, ale o tym za jakis tydzien... tez beda fotki
- SILNIK DO WYMIANY!
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
liczy się oryginalność. bardzo przyjemnie to wygląda.
zastanawia mnie, czy dużo gorsza jest widoczność do tyłu w tych lusterkach?
ps. jakby coś, to nawet ładny kołpak w takim rozmiarze może sporo zadziwić .. choś to nie w Twoim stylu
zastanawia mnie, czy dużo gorsza jest widoczność do tyłu w tych lusterkach?
ps. jakby coś, to nawet ładny kołpak w takim rozmiarze może sporo zadziwić .. choś to nie w Twoim stylu
.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
respect meen no i to jest styl markosowy a nie jak chciałeś dać zwykłe "szare" oplowskie alu 15"
co do planów na przyszłość:
czarna macha bedzie konkretos, dołoż jeszcze jakaś dokladke (moze z astry2, laguny...) pod zderzak przedni aby przod troche optycznie obnizyc to juz wogle bedzie gites
edit (zwiazany z ponizsza wypowiedzia czestera) Czester ma racje zostaw cos czarnego dla kontrastu np. czarne klamki, podszybie i listwy (daj te listwy z przed liftu one byly cieniutkie)
co do planów na przyszłość:
czarna macha bedzie konkretos, dołoż jeszcze jakaś dokladke (moze z astry2, laguny...) pod zderzak przedni aby przod troche optycznie obnizyc to juz wogle bedzie gites
edit (zwiazany z ponizsza wypowiedzia czestera) Czester ma racje zostaw cos czarnego dla kontrastu np. czarne klamki, podszybie i listwy (daj te listwy z przed liftu one byly cieniutkie)
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2005, o 09:22 przez Staneq, łącznie zmieniany 1 raz.
Było c14se
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
Re: nowe markosowe gadzety :P
zostaw te plastiki czarne (mysle ze chodzi ci o wszystkie - klamki , zderzaki, lusteka, listwy przy nadkolach, plastik pod wycieraczkami), to nie bedzie pasowac do tych stalówek i tej maski co masz robić!markos pisze: do zrobienia:
teraz jest dobry kontrast
ja mam wszystko w kolorze i jak mam założone zimówki o strasznie to wygląda bez kołpaków... przemyśl to
- !markos
- M A S T E R
ZADNYCH DOKLADEK!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ adas
jest spoko, widac prawie tak samo jak w serii (nie odczuwam roznicy)
@ pirat
szkoda tylko, ze takie lusterka jak ty maja juz wszyscy....
straszna z ciebie maruda, grill tworzy calosc z samochodem, ale mowisz - masz
@ czester
pamietaj, ze moje stalowki sa zdeka wieksze od twoich zimowych
plastiki bankowo ida w kolor, juz postanowione!
@ adas
jest spoko, widac prawie tak samo jak w serii (nie odczuwam roznicy)
@ pirat
szkoda tylko, ze takie lusterka jak ty maja juz wszyscy....
straszna z ciebie maruda, grill tworzy calosc z samochodem, ale mowisz - masz
@ czester
pamietaj, ze moje stalowki sa zdeka wieksze od twoich zimowych
plastiki bankowo ida w kolor, juz postanowione!
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
@Markos: no i grilek bardzo fajnie wyglada! Na pewno lepiej, niz ten z Vauxhalla Dzieki za fotke - czuje sie wyrozniony
@Staneq: Przeciez tam juz jest dokladka taka jak u Wowa... to jest standard oplpwski
@Czester: moim zdaniem plastiki w kolor beda zajebiste. Dla kontrastu zostanie czarna maska i bedzie git. Ja bym tez kratki w podszybiu zostawil czarne, zeby ladnie sie komponowalo z maska...
@Staneq: Przeciez tam juz jest dokladka taka jak u Wowa... to jest standard oplpwski
@Czester: moim zdaniem plastiki w kolor beda zajebiste. Dla kontrastu zostanie czarna maska i bedzie git. Ja bym tez kratki w podszybiu zostawil czarne, zeby ladnie sie komponowalo z maska...
- !markos
- M A S T E R
@ staneq
ta guma jest idealna ze wzgledow praktycznych: jest na takiej wysokosci, ze jak zaczepiam o kraweznik (czy cokolwiek innego) to wiem, ze nie wjade/przejade, bo stabilizator jest dokladnie na tej samej wysokosci
ta guma jest idealna ze wzgledow praktycznych: jest na takiej wysokosci, ze jak zaczepiam o kraweznik (czy cokolwiek innego) to wiem, ze nie wjade/przejade, bo stabilizator jest dokladnie na tej samej wysokosci
wow ma gume z astry! pala z fizyki gnojku ty jeden! SIADAJ!pirat pisze:Przeciez tam juz jest dokladka taka jak u Wowa... to jest standard oplpwski
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
@markos spoko rozumie..a maska to bedzie laminat czy zwykla ale w czarnym kolorze?
@pirat kliknij tu to moze jest orginalny oplowski ale z astry 2
@pirat kliknij tu to moze jest orginalny oplowski ale z astry 2
Było c14se
- !markos
- M A S T E R
narazie zwykla, zmatowimy ja troszke papierem sciernym i bedzie tak samo brzydka jak laminat
ale qrva.. chodza za mna te felgi...
to sa wlasnie czarne prorace2 7x16 et45...
a do tego jak zajebiscie wygladaja pod nimi 300mm hamulce reyland/cosworth...
uchyle rabka tajemnicy jak powiem, ze wow mial kupic takie wlasnie hamulce, ale skutecznie wybilem mu to z glowy i beda z cali turbo. kosztowaly jedyne 4000pln + wysylka
ale qrva.. chodza za mna te felgi...
to sa wlasnie czarne prorace2 7x16 et45...
a do tego jak zajebiscie wygladaja pod nimi 300mm hamulce reyland/cosworth...
uchyle rabka tajemnicy jak powiem, ze wow mial kupic takie wlasnie hamulce, ale skutecznie wybilem mu to z glowy i beda z cali turbo. kosztowaly jedyne 4000pln + wysylka
- !markos
- M A S T E R
kola prawie chowaja mi sie w nadkola, mysle, ze to max co w ogole nadaje sie do w miare normalnego jezdzenia... nie chce nawet wiedziec jak wygladalyby te felgi na seryjnym zawiasie :0kamiloooo pisze:wszystko git tylko gleba cosik slaba....
guma z astry jest dluzsza, trzeba ciac
z tym bedzie zajebiscie duzo roboty, a ja nie mam warsztatu, zeby nad tym popracowac.. do tego musze go rozlozyc do najmniejszej srubki i wszystko powymieniac na nowe to bedzie zajebiscie droga operacja cos sie boje i jakos tak odkladam to caly czas na pozniej=JUHol= pisze:przede wszystkim postaw sobie silnik...
dzieki za "styl" juhol
-
- Weteran
- Imię: Marcin
dobrze że teraz nie widzisz mojego autka bo jeśli u Ciebie jest to max do jazdy to..............powiem Ci tylko że ucze się jeździć od początku teraz na nowym zawiasie!markos pisze:kola prawie chowaja mi sie w nadkola, mysle, ze to max co w ogole nadaje sie do w miare normalnego jezdzenia... nie chce nawet wiedziec jak wygladalyby te felgi na seryjnym zawiasie :0kamiloooo pisze:wszystko git tylko gleba cosik slaba....
ale odbiegam od tematu trache, no fajnie fajnie Ci to wszystko spasowało,podobaje mi się, gartulacje
ps: jak juz kupisz te upragnione czarne alu-fele prorace2 to proponuje tarcze hamulcowe Black Diamnond to by dopiero super wyglądało :0
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
normalnie markos moze tak zrobimy cos porzadnie twoja sekcje na c20rsa.com zebys tam te wszystkie mody opisal, noo... bo chlopaczyna sporo popsul ostatnio, chwali sie po forumach a na stronie lipa... a ostatnio robi wiecej ode mnie!!! warto byloby to usystematyzowac i zlozyc w calosc na stronie - kompletuj zdjecia, a ja dzis jeszcze przebuduje twoja sekcje!!! nawet mozemy dolozyc statystyki jesli chcesz zobaczyc ile osob cie podglada!!!
no dobra... a teraz o modach - nie widzialem sie z markosem kupe czasu, ale jak sie ostatnio zobaczylem to sie zszokowalem tym ze chlopak ciagle cos kombinuje i zmienia - mistrzostwo swiata! a te stalowki... mistrz! naprawde super wygladaja!!! a tak sobie czytam i czytam no i normalnie naszlo mnie, ze jutro jedziemy po maske - juz za dlugo to trwalo, sam sie nie moge doczekac jak to bedzie wygladalo... caly weekend markos bedzie szorowal ja papierem lub pasta zeby ja zmatowic i po weekendzie sprawdze efekt, yeah!
po raz kolejny pewnie markosa fura zabije mnie prostymi acz bardzo trafionymi modami
a do co tej gumki z aII to nie mow ze tak nie zalozysz nie zalozysz, bo jak zdejme swoj zderzak to ta gumka nie bedzie mi potrzebna i ja pewnie przymierzymy do ciebie
@juhol: markos sie rozmienia na drobne bo silnik bedzie drogi... to tak jak mnie nie stac na powazniejsze zakupy wiec jakis kask, rekawiczki, stoper... wiesz, zeby cos sie dzialo...
no dobra... a teraz o modach - nie widzialem sie z markosem kupe czasu, ale jak sie ostatnio zobaczylem to sie zszokowalem tym ze chlopak ciagle cos kombinuje i zmienia - mistrzostwo swiata! a te stalowki... mistrz! naprawde super wygladaja!!! a tak sobie czytam i czytam no i normalnie naszlo mnie, ze jutro jedziemy po maske - juz za dlugo to trwalo, sam sie nie moge doczekac jak to bedzie wygladalo... caly weekend markos bedzie szorowal ja papierem lub pasta zeby ja zmatowic i po weekendzie sprawdze efekt, yeah!
po raz kolejny pewnie markosa fura zabije mnie prostymi acz bardzo trafionymi modami
a do co tej gumki z aII to nie mow ze tak nie zalozysz nie zalozysz, bo jak zdejme swoj zderzak to ta gumka nie bedzie mi potrzebna i ja pewnie przymierzymy do ciebie
@juhol: markos sie rozmienia na drobne bo silnik bedzie drogi... to tak jak mnie nie stac na powazniejsze zakupy wiec jakis kask, rekawiczki, stoper... wiesz, zeby cos sie dzialo...
c20rsa, czlowieku meeen!
-
- Swój
- Kontakt:
Ja wiem, ze nie na czasie, niekumaty, pewnie juz o tym bylo a ja przegapilem ale co ty masz za oponki?
Mam nadzieje, ze ten tasmex nie bedzie wygladal hmm... kiszkowato, jakos nie moge sie przekonac do takiego pomyslu. I to srebrny w dodatku...
Ogolnie gratulacje za dzialania Samochod ma swoj feeling - nie powiem, ze idzie w strone Ratcar`a ale zamiast wygladac szybko bedzie szybki i tyle, a o to ci chyba chodzi
Mam nadzieje, ze ten tasmex nie bedzie wygladal hmm... kiszkowato, jakos nie moge sie przekonac do takiego pomyslu. I to srebrny w dodatku...
Ogolnie gratulacje za dzialania Samochod ma swoj feeling - nie powiem, ze idzie w strone Ratcar`a ale zamiast wygladac szybko bedzie szybki i tyle, a o to ci chyba chodzi
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
no ja tez tak robilem ale strwierdzilem ze lepiej to wrzucac do skarbonki i odkladac na wieksze, bo to wlasnie te pierdolki tyle wciagaja zobacz - za ta kaske juz uszczeleczki czy takie tam by byly, a tak jest cos co nie do konca jest niezbednym elementem calosci hihihi no ale kazdy wie co ma robic... tak sie tylko nabijam DO ROBOTY!!!
PS. A kaski to sie od znajomych na urodziny dostaje: FOTO
PS. A kaski to sie od znajomych na urodziny dostaje: FOTO
- !markos
- M A S T E R
nie bylokubelt pisze:Ja wiem, ze nie na czasie, niekumaty, pewnie juz o tym bylo a ja przegapilem ale co ty masz za oponki?
pirelli p zero nero 195/45/16
killer gumy.. naprawde jestem w szoku co te opony robia z samochodem :0
wieeesz kubelt, to ma byc taki tasmex jak w torowych wyscigowkach, jak bedzie lipa to go zdejme
@ juhol
fajny kask
nie chcesz wiedziec ile bedzie kosztowal mnie komplet wszystkich gratow do nowego silnika, bede robil TYLKO na oryginalach, bo sa poprostu najlepsze. do tego panewki risse i nowe sprzeglo z zafiry 1.8... troche to wszystko kosztuje, a wiekszosc rzeczy, ktore widac na fotkach mam z zamian z malutkimi doplatami (na lusterkach to nawet jestem do przodu ), wiec sumarycznie nie kosztowalo to specjalnie duzo
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
dzieki hahaha!markos pisze:@ juhol
fajny kask
nie musisz mi mowic, doskonale wiem ile co kosztuje hehe... kiedy zaczynasz w ogole dlubac?!markos pisze:nie chcesz wiedziec ile bedzie kosztowal mnie komplet wszystkich gratow do nowego silnika, bede robil TYLKO na oryginalach, bo sa poprostu najlepsze. do tego panewki risse i nowe sprzeglo z zafiry 1.8... troche to wszystko kosztuje, a wiekszosc rzeczy, ktore widac na fotkach mam z zamian z malutkimi doplatami (na lusterkach to nawet jestem do przodu ), wiec sumarycznie nie kosztowalo to specjalnie duzo
- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
domyślam się że to nie będzie skóramarkos pisze:zdjecia razem z nowymi modami wnetrza za jakis tydzien
a tak ode mnie, to naprawdę fajnie wyglądają te felgi - już nie jak zwykle stalusy... to są wielkie stalusy
co do grilla to chyba bardziej mi się podobał siatex, ale ten też jest niezły
nie wiem tylko jak jest z widocznością w tych z3 ale chyba nie pomieszczą się w nich Ci "wszyscy co będą Twój tył oglądać"
-
- Weteran
- Kontakt:
Re: nowe markosowe gadzety :P
no co za papuga!!markos pisze:jak widac sa to piekne prawie nowe stalufelgi pochodzace z astry3.
c20mboT
- !markos
- M A S T E R
chyba nie sadzisz, ze dam ci sie sklepac co?
patrz na to: http://www.malter-motorsport.de/videos/Motor_111.avi
tak smiga nadlubane 150 konne 1.6 :0
to rozwiercone do 1.69 c16se, ale moc ta sama...
patrz na to: http://www.malter-motorsport.de/videos/Motor_111.avi
tak smiga nadlubane 150 konne 1.6 :0
to rozwiercone do 1.69 c16se, ale moc ta sama...