Wymontowanie tylnych szyb bocznych
- YAQB
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Wymontowanie tylnych szyb bocznych
Witam!
Chcialbym sobie przyciemnic tylnie szyby (przed wszystkim dla wygody podrozowania mojego potomka w sloneczne dni, ktorych teraz bedzie coraz wiecej) i jak mi sie wydaje nie zrobie tego odpowiednio porzadnie, jesli ich nie wyciagne (szyby nie maja - tak jak nowsze samochody - takiej czarnej obwodki z folii, wiec szyba "konczy" sie bezposrednio przy uszczelce i w zyciu tak nie przytne folii).
Jak je wyciagnac? Czy jest to latwe zadanie? (pytam oczywiscie rozniez o zmontowanie). Moze ktos to robil - jakies porady? A moze lepiej podjechac gdzies do marsztatu?
Za porady i odpowiedzi dziekuje w imieniu mojej malej pociechy, ktora razi w oczeta to ostre slonce
Chcialbym sobie przyciemnic tylnie szyby (przed wszystkim dla wygody podrozowania mojego potomka w sloneczne dni, ktorych teraz bedzie coraz wiecej) i jak mi sie wydaje nie zrobie tego odpowiednio porzadnie, jesli ich nie wyciagne (szyby nie maja - tak jak nowsze samochody - takiej czarnej obwodki z folii, wiec szyba "konczy" sie bezposrednio przy uszczelce i w zyciu tak nie przytne folii).
Jak je wyciagnac? Czy jest to latwe zadanie? (pytam oczywiscie rozniez o zmontowanie). Moze ktos to robil - jakies porady? A moze lepiej podjechac gdzies do marsztatu?
Za porady i odpowiedzi dziekuje w imieniu mojej malej pociechy, ktora razi w oczeta to ostre slonce
CTM #204
-
- Nowy
- Kontakt:
w
Musisz podwazyc uszczelke np srubokret plaski i odlepic ja od blachy z srodka tzn poruszac bo po latach jest przyklejona nastepnie wypychasz szybe i gotowe wyskoczy ladnie
przy wkladaniu nie ma wiekszych problemow do rowka w uszczelce wkladasz drut i naokolo uszczelki go przeciagasz nastepnie dajesz drut do srodka auta i przykladasz szybe do auta , dociskasz ja i ktos od srodka wyciaga powoli drut , ten wyciaga z soba czesc uszczelki ktora wskakuje w swoje miejsce. nastepnie dosiskasz szybe z zewnatrz aby ladnie siadla i po robocie
milej zabawy aha czas pracy to :
wyciaganie 5min zakladanie 10min
przy wkladaniu nie ma wiekszych problemow do rowka w uszczelce wkladasz drut i naokolo uszczelki go przeciagasz nastepnie dajesz drut do srodka auta i przykladasz szybe do auta , dociskasz ja i ktos od srodka wyciaga powoli drut , ten wyciaga z soba czesc uszczelki ktora wskakuje w swoje miejsce. nastepnie dosiskasz szybe z zewnatrz aby ladnie siadla i po robocie
milej zabawy aha czas pracy to :
wyciaganie 5min zakladanie 10min
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Jak sie czyta to banalne
To jeszcze 2 dodatkowe pytania:
1.) Jaka, gdzie i za +/- ile kupic sensowna ALE NIE DROGA folie ??
(do tej pory 2x zdarzylo mi sie kupic taka w Norauto - ale ich odcien albo jest czarny jak smola (te 5%) albo ledwo przyciemniaja (te 28%), a takiej za np. 100 zlotych za rulon nie kupie)
2.) Szyby w tylniej klapie jak sadze sie nie wyciaga i tam juz musze dokladnie dociac folie?
To jeszcze 2 dodatkowe pytania:
1.) Jaka, gdzie i za +/- ile kupic sensowna ALE NIE DROGA folie ??
(do tej pory 2x zdarzylo mi sie kupic taka w Norauto - ale ich odcien albo jest czarny jak smola (te 5%) albo ledwo przyciemniaja (te 28%), a takiej za np. 100 zlotych za rulon nie kupie)
2.) Szyby w tylniej klapie jak sadze sie nie wyciaga i tam juz musze dokladnie dociac folie?
CTM #204
-
- Nowy
- Kontakt:
a
1weic ja kupuje folie u kumpla ktory to sprowadza ma do wyboru mnostwo odcieni i kolorow oraz folie ktore sie nie rysuja bo sa tez z amer-folia ktora zanim polozysz to porysujesz ja cala . mozesz sprubowac na allegro
http://moto.allegro.pl/search.php?strin ... &country=1
jezli nie chesz czarnej jak smola to wez czarna ona srednio przyciemnia
2 jezeli masz na uszczelce to sie wyciaga normalnie jak boczna.
jak juz bedizesz robil ta tylnia szybe to zrob z 2 pasow bo z 1 nie dasz rady calej wody odprowadzic i pozaginasz folie
http://moto.allegro.pl/search.php?strin ... &country=1
jezli nie chesz czarnej jak smola to wez czarna ona srednio przyciemnia
2 jezeli masz na uszczelce to sie wyciaga normalnie jak boczna.
jak juz bedizesz robil ta tylnia szybe to zrob z 2 pasow bo z 1 nie dasz rady calej wody odprowadzic i pozaginasz folie
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
Re: a
40zl za metr kwadratowy biora w galerii tonow(|moze cos taniej bo znam goscia co to robi)YAQB pisze:Ile taka kosztuje?Foxaro pisze:folie ktore sie nie rysuja
corsa A & Audi S3
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Re: a
Sorry, bo nie wiem czy wypada sie przyznac , ale mi to nic nie mowi - wyjasnisz dokladniej ?qomo pisze:w galerii tonow
No to cos takiego mnie urzadza - nie rysujaca sie folia, ktorej stopien przyciemnienia moge sobie wybrac w wiekszym zakresie niz w norauto za 40 brzmi bardzo sensownie. Jedyna przeszkode jaka widze to to, ze Ty jestes ze slaska Bedziemy sie bawic w wysylke czy jak ? Nie to, ze nie mam zaufania, ale sie zastanawiam czy tu w Warszawie gdzies takiej nie znajde ... tylko oczywiscie poki nie kupie to nie wiem co kupuje (np. sie okaze ze to taka do dupy rysujaca sie ...)Foxaro pisze:ja mam po 40zl rolka i jest ona podobna z tymi co robia w firmie jakbys chcail moge ci zalatwic ...
... zapomnialem dodac ze rolka ma 50cm x 300cm
CTM #204
-
- Nowy
- Kontakt:
a
tu masz linka
http://img157.echo.cx/my.php?image=wiadukt106ec.jpg
do mojej roboty calos robilem sam i wyszlo zajebiscie i mam szybe z 3 pasow weic nie wyglada to tak zle ta folie tez podgrzewaz opalarka i dostosuje sie do szyby ale trudno jest zrobic z 1 kawakla tynia .
a to ze jestem z slaska to nie widze problemow przeciez jest poczta polska
http://img157.echo.cx/my.php?image=wiadukt106ec.jpg
do mojej roboty calos robilem sam i wyszlo zajebiscie i mam szybe z 3 pasow weic nie wyglada to tak zle ta folie tez podgrzewaz opalarka i dostosuje sie do szyby ale trudno jest zrobic z 1 kawakla tynia .
a to ze jestem z slaska to nie widze problemow przeciez jest poczta polska
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Znaja znaja Chlopak sie naumial calkiem fajnie oklejac.qomo pisze:jakbys kupil dobra folie(czyt termokurczliwa) to wpadaj do mnie to Ci zrobie te szyby - pirat i aro znaja moje mozliwosciYAQB pisze:Dlatego wlasnie sie zapytalem o wiecej szczegolow ALe tak czy siak na 99% bede robil sam - kwestia folii.