Zegarek --> Kabel --> wiązka

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy A.
ODPOWIEDZ
PETERS
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Zegarek --> Kabel --> wiązka

Post autor: PETERS »

Coś mi seryjny zegarek oszukuje czas, z początku myślałem, że jest uszkodzony, ale jakoś czasem zdarza mu się poprawnie liczyć czas. Zauważyłem natomiast, że w nocy jak jade i są włączone światła - to raz budzik jest podświetlany raz nie (tak samo mam z oświetleniem zapalniczki) więc albo mi się gdzieś kable przetarły, albo coś się gdzieś wypięło. Może ktoś wie, docelowo jest podpięte zasilanie od zegarka??
Corsa A 1.2i 93r.

Obrazek
Bronek_84
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Bronek_84 »

Gdzieś na pewno bezpośrenio od akumulatora, z pominięciem stacyjki. Oświetlenia jest osobno. Jak ci raz świeci raz nie znaczy, że gdzieś coś nie styka. Jak by był kabel przetarty to by na pewno by gdzieś zwarcia narobił, a jeśli jest tylko w otoczeniu plastiku to zwarcia nie zrobi, ale szczerze wątpię zeby był w stanie przetrzeć się az do naderwania. Owszem może co takiego się stać ale nie przy zapalniczce :oko:
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® :-D
PETERS
Swój

Post autor: PETERS »

Nie nie, tylko zauważyłem to kiedyś, to przeważnie na dziurze raz ten plastik wokół zapalniczki świeci a za chwilę nie - nic z tym nie robiłem bo jest mi to praktycznie zbyteczne. Ale na zegarku się pare razy przejechałem :lol: A niechcę rozbrajać całej deski - narazie widzę, że wiązka z zegarka idzie gdzieś za licznik, jak ktoś sciągał licznik to powinien wiedzieć.
Corsa A 1.2i 93r.

Obrazek
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

na pewno idzie jeszcze przez skrzynke od bezpiecznikow... takze tam tez mozna szukac
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”