stuki chyba w skrzyni
-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
stuki chyba w skrzyni
Od pewnego czasu (konkretnie od momentu wymiany tarczy sprzegla) dochodza ze skrzyni dziwne stuki. Pojawiaja sie one jak silnik sie rozgrzeje, na wrzuconym luzie. jak wcisne sprzeglo ustaja. Dodatkowo podczas przyspieszania z niskich obrotow po zmianie biegu na wyzszy slychac jakby takie dziwne ocieranie, pojawia sie ono rowniez przy chamowaniu silnikiem. Obstawiam ze to moze byc cos ze skrzynia. Wiem ze takie lakoniczne tlumaczenie duzo wam nie wyjasia, ale moze ktos mial podobnie... Interesuje mnie wasza opinia w tym temacie poniewaz chcialbym jakos bardziej oswiecony do mechanika jechac
..::CTM#117::..
-
- Swój
- Kontakt:
wlasnie przed chwila pokazywalem corse jednemu mechanikowi odemnie z firmy i powiedzial dokladnie tak samo. Teraz pytanie co z tym fantem zrobic jakie koszta ew czy sa jakies polsrodki ewentualnie na kilka miesiecy pozbyc sie tego problemu?? Zakladam ze wymiana wiaze sie z ponownym wywaleniem calej skrzyni (ok 2 tyg temu tarcza sprzegla wym. byla )-=m&m=- pisze:łożysko oporowe sprzęgła ??
Ostatnio zmieniony 18 sie 2005, o 10:04 przez Budzio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Swój
- Kontakt:
lozyskow wygladalo ok wyczyscilem dostalo spora dawke WD-40.Hiv pisze:Polsrodkow raczej nie ma... trzeba to zrobic raz i dobrze. Lozysko nie jest drogie. Wymiana to juz roznie... Nie ma co oszczedzac...
PS. Nie rozumiem dlaczego przy robieniu skrzyni nie zmieniles łożyska??? :0
PS jak lozysko przegla jest zwalone to nie objawia sie to czasem huczeniem gdy wcisne sprzeglo?? bo umnie jest na odwrot
P.P.S. Acha pomylilem sie koles mowil o jakims lozysku ale wewnatrz skrzyni i nie chodzilo mu raczej o lozysko sprzegla. Poniewaz stuki wystepuja tylko jak silnik sie nagrzeje to stwierdzil ze wymiana oleju w skrzyni powinna pomoc
-
- Swój
- Kontakt:
tarcza wydaje sie byc dobrze zamontowana, pozatym nie wiem jak ze slusznoscia tej teori, prosilbym zeby wypowiedzial siektos z doswiadczeniem czy istnieje takak mozliwosc o jakiej PETERS pisze.
Zastanawia mnie to iz halas jest tylko gdy silnik sie nagrzeje jak jest zimny to ok. Dlatego swoje podejrznia kieruje w strone oleju w skrzyni, jego ilosci albo starosci bo raczej nie byl wymieniany.
Zastanawia mnie to iz halas jest tylko gdy silnik sie nagrzeje jak jest zimny to ok. Dlatego swoje podejrznia kieruje w strone oleju w skrzyni, jego ilosci albo starosci bo raczej nie byl wymieniany.
-
- Swój
- Kontakt:
Zasponsorujesz mnie ??Hiv pisze:Jedyna rada: rozebrać, sprawdzić i wymienić najlepiej oba jeśli nie robiłeś tego do tej pory...