kontrolka z wykrzyknikiem
- Hiv
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
kontrolka z wykrzyknikiem
Ostatnio zapala się coraz częsciej na mojej tablicy kontrolka która wygląda jak ta od hamulca ręcznego ale w kóleczku między nawiasami zamias literki P ma wykrzyknik. Oznaką czego może być?
(dodam, że najczęsciej zapala się gdy puszczę nogę z gazu kiedy go dodaję gaśnie )
(dodam, że najczęsciej zapala się gdy puszczę nogę z gazu kiedy go dodaję gaśnie )
Może znów corsa...
-
- Swój
Hiv miałem kiedyś to samo. Ale nie tak, że się zapalała jak na wyłączonym zapłonie tylko tak słabo się zajażała (!). I razem z nią kontrolka ładowania. Chodzi o to, że ta kontrolka jest na jednym obwodzie z kontrolką ładowania - mam zegary z kadetta na stole i jak patrzę to ona jest podłączona przez diodę do kontrolki ładowania - chyba po to, aby świeciła "bez powodu" jak silnik nie pracuje.
Np. u mnie lubi się zaświecić jak wjadę w kałużę i mi się pasek zaczyna ślizgać - no bo wtedy ładowanie jest słabe (ale dalikatnie świecą mi się obie kontrolki)
U ciebie może tak być, że jak puścisz gaz to możesz mieć słabe ładowanie, niewiem może światła miałeś włączone. Najpierw sprawdz czy masz dobrze napięty pasek od alternatora.
Np. u mnie lubi się zaświecić jak wjadę w kałużę i mi się pasek zaczyna ślizgać - no bo wtedy ładowanie jest słabe (ale dalikatnie świecą mi się obie kontrolki)
U ciebie może tak być, że jak puścisz gaz to możesz mieć słabe ładowanie, niewiem może światła miałeś włączone. Najpierw sprawdz czy masz dobrze napięty pasek od alternatora.
Corsa A 1.2i 93r.
-
- Swój
Nie, nie, właśnie jest dobrze. Tylko wystarczy z tyłu popatrzeć jak idą ścieżki. Chodzi o to .... że ona świeci po włączeniu zapłonu i tak ma świecić (bo tak producent przewidział) ale teraz tak, jak ma świećić jak poziom płynu jest OK i czujnik nie załącza zasilania do kontrolki. Producent to rozwiązał w ten sposób, że podpiął zasilanie kontrolki (!) przez diodę do kontrolki ładowania. Po co dioda?? A no po to, żeby po zaświeceniu kontrolki poziomu płynu nie świeciło się ładowanie (do dioda jak wiemp przewodzi tylko w jedną stronę). Ale w drugą stronę czyli kiedy świeci się ładowanie poziom płynu też się zapala. I na 100% jak mi się pasek ślizga, to zajarzają mi się 2 kontrolki.
Corsa A 1.2i 93r.
-
- Nowy
- Kontakt:
To sa akurat zegary od troszke bardziej wypasionej wersji CA
http://p1.labfoto.pl/photos/p/1/8/183ce ... 737267.jpg
http://p1.labfoto.pl/photos/p/1/8/183ce ... 737267.jpg
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz