Ho ho ho,
dzięki za wszystkie odpowiedzi-podpowiedzi
Nie mam netu w domu, korzystam tylko w pracy więc komentuję po kolei. Otóż, zacznijmy od parujących szyb.
Więc, możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym obiegiem zamkniętym. Na noc moje przełączniki są w takiej oto pozycji- lewy pionowo, środkowy na 1 lub 2 a prawy na nawiew na szybę. Powiem szczerze że nie wiem o co chodzi z tym obiegiem zamkniętym.
A czy w Corsie A jest filtr przeciwpyłkowy?Zaglądałem dziś tam i raczej u mnie tego nie ma.
Dywaniki mam gumowe ale okazało się że moja gaśnica którą woziłem pod siedzeniem pasażera była nieszczelna i wykładzina pod siedzeniem pasażera była mokra, i to całkiem nieźle.
Jeżeli chodzi o jakieś przecieki w moim aucie to nigdy nic nie zauważyłem, dywaniki nie były mokre, woda nie zbierała się w żadnym miejscu. Czy możecie mi podpowiedzieć jak dostać się do tej maty wygłuszającej, być może Kristo ma rację i mata wygłuszająca jest zawilgocona. Garażu niestety nie mam w ogóle a wiele by to pomogło. Nie można miec wszystkiego co się chce.
Kupiłem kilka dni temu preparat w sprayu który niby miał zapobiegać parowaniu i zrobiłem tak jak kazali-wymyłem szybki, wytarłem 3 szmatkami żeby miec pewnośc że suche i potem spryskałem to tym "cudem" i wytarłem znowu do sucha i jak brałem się za tylnią szybę od pasażera to boczna od kierowcy już zaczęła parować. Dawno nie widziałem u siebie takiego wybuchu śmiechu. Czytałem tez w archiwum że ktos polecał przetrzec szyby oprócz przedniej szamponem(?!?!). Ktoś stosował taki sposób?
A jeżeli chodzi o wycieraczki to zespoloną mam taką jak Peters - przełącznik zespolony czyli tylnia wycieraczka, spryskiwacz przedniej i tylniej szyby i niestety tylko dwie prędkości w wycieraczkach przedniej szyby. MOże w Corsach A 92 montowali tylko takie. Niby banalna rzecz ale wycieraczki czasowe według mnie są bardzo przydatne.
Mam nadzieję że nie zanudziłem. Napiszę później czy udało się zlikwidować problem
PZDR i dzięki raz jeszcze