Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tak sobie rozkminiam czy takie kolko nie jest za duze do corsy, czy moze przypadkiem jest w sam raz... obejrzalem calkiem sporo zdjec z corsasport i bylo tam pare aut na 17 i imho wygladaly niezle... moze ktos z Was przymierzal 17 na corse i ma jakies wrazenia?
nie pytam tak calkowicie z dupiszcza, bo biore pod uwage mnostwo roznych opcji... pierwsza mysl jest taka, ze 17 to moze niekoniecznie bo oponki sa jakies 3 razy drozsze niz w 15 (16 jest dwa razy drozsza niz 15), ale za to felgi 17 mozna dostac taniej niz 16, ale co najwazniejsze w 17 wystepuje r888
podzielcie sie opiniami... jakies fotki rowniez mile widziane...
ja tam ze swoiej strony odradzam 17 w corsie, wyglada jak traktor pudelko zapalek z 17, u siebie zakladalem ats z opona 205/40/17 i bylo z dupy, nie dalo sie posadzic bo srednica kola jest sporo wieksza od 16, ale jak by zapodal opone 195/40/17 to kolko bylo by mniejsze, zgrabniejsze, dolaczam pogladowe foto
osobiście wydaje mi się że 17 cali w Corsie B to przesada, napewno fajnie to wygląda, ale.............. osobiście odpuściłbym sobie
i wiesz Wowiq w GB mają inne, troche lepsze drogi do użytkowania takich felg
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
17" za duza... na 16" jezdzilem i uwazam, ze jest to wielkosc gdzies pomiedzy zdrowym rozsadkiem, a wygladem na to 195/45/16 (bo ceny maja jeszcze strawne), albo po glupiemu artsowemu 195/40/16 (no bo przeciez 45 to kartofel jest )
c klasa na 16" wyglada jakby miala nie za duze felgi. mysle, ze w b ten rozmiar robi duzo wieksze wrazenie i przy nim bym pozostal
a swoja droga r888 to zdecydowanie nie jest opona, na ktorej jezdzilbym codziennie mi juz przeszlo, poczekaj wow, tobie tez minie jak sie zastanowisz co zrobic z samochodem, gdy spadnie jakis wiekszy deszczyk
wbrew pozorom 205/40/17 jest nie wiele nizszy od 195/45/16 i raczej az tak nie ma co sie stresowac w uzytkowaniu, raczej jest problem w obwodzie calego kola pomijam ceny nowych opon
Wow jak zalozysz kolo o srednicy wiekszej niz nominal to licznik ci bedzie zawyzal(masz wskazowke juz przesunieta o ile pamietam)
no i ja tez uwazam ze 16 to max i najlepiej 6.5 szeroka tylko ciezko znalesc cos takiego. chociaz na sr ostatnio ktos zapodawal link do Roty i sa fajne kolka z naszym rozstawem
do 17" potrzebna jest poszerzona buda, a nie nadkola.. do znudzenia mozna odwolywac sie w tym przypadku do beardy'ego - tam duze kola nie wygladaja na za duze, bo budy przybylo. w kazdym innym wypadku imho bedzie kupa.
w sumie jak to ma byc drugi samochod a na codzien bedziesz renowka to zakladaj...
a tak na ta cholerne warszawskie dziury to chyba fajnie sie nie bedzie jezdzic.
mega super wielkie dzieki za wypowiedzi... jakos tez tak podobnie jak Wy sie boje, ze przy gsi look mojej future c20rsy kolo 17 moze kluc w oczy... zwlaszcza ze byloby biale = wygladalo na jeszcze wieksze...
sek w tym ze 17 moglem kupic w szerokosci 7 z et 45, a 16 moge kupic tez w 7 calach ale z et 37...
klamka nie zapadla, pewnie bede to kminil jeszcze jakis czas, zwlaszcza ze inne wazniejsze sprawy sa grane na biezaco...
cholera.. no szkoda bedzie mi sprzedac te moje 15 ladne sa... nooo...
Pamietaj, tez zeby nie zwiekszac srednicy calego kola, bo to starszna lipa jest.Ja np. potrzebowalem zimowek na 14 i wziolem 175/65/14, gdzie srednica jest wieksza od 185/60/14 raptem o 5,5mm, a roznica jest kolosalna. Na zimowach tlucze niesamowicie, po przesiadce na letnie duzo, duzo, duzo lepiej jest.
W przypadku 205/40/17 od moich letnich opon ta opona jest wieksza o 18,2mm czyli jeszcze DUZO wieksza niz moje nieszczesne zimowki.
To samo w przypadku 195/55/15, ktore to beda wieksze o 17,9mm. Tak czy siak moim zdaniem bedzie tragedia na jakichkolwiek poprzecznych nierownosciach!!!
Reasumujac jesli juz koniecznie rajdowe oponki 888 to IMO najlepiej w rozmiarze 205/50/15, sa tylko ciut (3mm) wieksze niz moje zimowy, na ktorych da sie jezdzic, ale jest nie przyjemnie. Koszt opony 347zl + zapewne poszezanie minimalne nadkoli.