Jakie zaciski
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Jakie zaciski
Witam. Mam już dośc zacisków z CA. Wymieniłem wszystkie gumki, w zaciskach i spokuj na 5tys. a dziś znowu felgi gorące jak djabli.
Moje pytanie brzmi od jakiego samochodu moge założyć zaciski: astry, wektry , kadeta żeby pasowały do felg 13 calowych i się tak nie zapiekały???????????????????????????????????????????????????????????
Możę macie jakiś pomysł dlaczego się zapiekają te hamulce bo wymieniłem już cały komplet uszczelek i przewdy miękie, zostało tylko serwo i pompa hamulcowa????????????????????????
Wiem że gdzieś na forum ten temat był poruszany ale nie moge odszukać wątku więć jeśli mnie skierujecie do opcji szukaj to prosze zgóry wzkażcie link bo nie mogłem odszukać. Dzięki za pomoc.
Moje pytanie brzmi od jakiego samochodu moge założyć zaciski: astry, wektry , kadeta żeby pasowały do felg 13 calowych i się tak nie zapiekały???????????????????????????????????????????????????????????
Możę macie jakiś pomysł dlaczego się zapiekają te hamulce bo wymieniłem już cały komplet uszczelek i przewdy miękie, zostało tylko serwo i pompa hamulcowa????????????????????????
Wiem że gdzieś na forum ten temat był poruszany ale nie moge odszukać wątku więć jeśli mnie skierujecie do opcji szukaj to prosze zgóry wzkażcie link bo nie mogłem odszukać. Dzięki za pomoc.
Corsa A 1.2i 91r
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: Jakie zaciski do CA
możesz założyc od corsy b 236mm wentylowanellionn pisze: Moje pytanie brzmi od jakiego samochodu moge założyć zaciski: astry, wektry , kadeta żeby pasowały do felg 13 calowych i się tak nie zapiekały???????????????????????????????????????????????????????????

<reklma mode on> mam takie w piwnicy

"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Weteran
- Kontakt:
Nie. Ma własnie starego typu. I one często mimo napraw się zapiekają. Z CB są inne i mają większe klocki.Staneq pisze:takie to on ma seryjne..geo022 pisze:mozesz tez zalozyc niewentylowane 236 z corsy B -
Wymień całe zaciski na jakieś nowsze (czyt sprawniejsze) bo nie ma sensu znowu ich naprawiać. Corsa i astra l. Kadet ma dokładnie takie same jak masz obecnie teraz.

- geo022
- Swój
- Kontakt:
tak jak pisal kristo to nie jest to samo corsa B miala juz "nowe" zaciski-te juz sie nie zapiekały i był po prostu lepsze. latwo zobaczyc ze zaciski sa inne gdyz klocki nawet nie sa do siebie ciut podobneStaneq pisze:takie to on ma seryjne..geo022 pisze:mozesz tez zalozyc niewentylowane 236 z corsy B -
Tu przykładowe klocki do CA
http://www.allegro.pl/item102530590_klo ... corsa.html
a tu do CB
http://www.allegro.pl/item103309172_klo ... _a_18.html
niby to samo a jednak nie