odepnij aku (+) na kilkanaście minut ~ 20 i zrobisz restart tym manewrem.Garos pisze:Witam wszystkich. Mam Corse B 1.0 12V wynienilem zawor recylkulacji spalin ale czasami kontrolka od kompa zapala mi sie i wtedy auto strasznie sie zamula. Moze to wina komputera ze ma w pamieci jeszcze stary bład?? Jest jakas mozliwosc restartu komputera? Pozdrawiam
Problem z Zaworem recylkulacji spalin i komputerem x10xe
- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Problem z Zaworem recylkulacji spalin i komputerem x10xe
STOP Pijanym kierowcom
- D12
- Weteran
- Kontakt:
Jeżeli zmieniłeś zawór bez restartu kompa to tak jakbyś nie zmienił nic i komp zczytuje ze swojej pamieci błąd i nadal kontrolka się świeci. Odłącz aku i zobaczysz.Garos pisze:Ale czy to moze byc przyczyna tego ze komputer jeszcze sie zapala? Automatycznie wtedy samochod zachowuje sie tak jak wtedy gdy zawor byl walniety. Sprobuje odlaczyc aku na 20 min i zobacze co wtedy.
STOP Pijanym kierowcom
- D12
- Weteran
- Kontakt:
Albo źle napisałeś albo źle robisz. Mi chodzi o akumulator. Czujnik obrotów wału też wymieniałem. Poczytaj troche o zczytywaniu błędów metodą drucikową, wiele zostało napisane na tym forum na ten temat.Garos pisze: Odłączyłem kompa. Po podłączeniu jest to samo. Sam już nie wiem co jest grane. Ostatnio tez wymienilem czujnik obrotow wału, moze to ma cos wspolnego. Noze jeszcze cos padłoJa juz sam nie wiem a do ASO nie bardzo mi sie spieszy bo jak wiecie niezle tam kasuja. Prosze o jakas pomoc. Pozdrawiam
STOP Pijanym kierowcom