szczypta stylingoo do mojego bzyczka...

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: wow »

dumam tak co zrobic na zewnatrz mojego malenstwa, zeby wygladalo fajnie(j)... i aktualnie mysle intensywnie o progach, ale takich ktore moznaby skomponowac z autkiem bez koniecznosci mostkowania od razu dokladki pod przod i na tyl...

mishka ma wlasnie same progi i jest ok. co myslicie o tym? moze macie jakies swoje propozycje wzoru progow albo gdzie isc, bo warto...? :uśmiech:

dumam tez nad sprezynami... nie wiem co z tego wyjdzie, ale temat ciagle aktualny. na pewno sobie usztywnie zawieszenie, ale te sprezyny to jeszcze nie wiem - obnizanie to wg. mnie gloooownie moda! :uśmiech:

czekam na Wasze opinie :uśmiech:
c20rsa, czlowieku meeen!
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

:)21 ja czekam na sprezynki Ventura, amorki Bilsteina juz mam, zaloze to wszystko pewnikiem w czwartek lub piatek, co mi to da? usztywnienie przedniego zawieszenia i obnizenie o 40mm, wrazeniami podziele sie jak juz to zaloze, fakt jest faktem ze po obnizeniu tylu o 50mm furka wyraznie lepiej bierze zakrety i nie zapominajmy ze to combo
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

moje amorki sa od reki dostepne w ic i w najblizszym czasie bede je mial na 100%, pieniadze juz leza tylko ciagle jeszcze zbieram ceny od znajomych bo to bedzie wiekszy zakup niz tylko amorki. a ze sprezynami to sam nie wiem... nie chce rysowac tych wszystkich spiacych policjantow spodem. musze to wszystko przemyslec jeszcze, dlatego tez pytam tutaj :uśmiech:
c20rsa, czlowieku meeen!
REN
Weteran
Kontakt:

ja na moje sprezynki czekam bo potrzebowalem tylko przednie a wszedzie sprzedaja kamplety, i trzeba bylo sprowadzic na indywidualne zamowienie z holandii a to niestety trwa
uBaW
Nowy
Kontakt:

Post autor: uBaW »

Stary jak uważasz osobiscie takich progów bym nie zakłądał bo każda corsa naoguł kiepsko zrobiona ma takie...ja dorabiam u siebie progi od Megany taki schodzące od połowy w dół a na przeni zderzak wcisne dokładke pod zderzak od Laniego i czyszczenie tylniej klapy plus Altezzy do Corsy...ale to pomału dopiero zbiream kase jak już zrobi się zewnątrz to zbiore się za silnik itd itd!

Co do obniżenie....dla mnie bomba!

Co do silnika poroś Flippera by ci przesał fimik jak Corsa B objeżdża na 400m Corvette-->to jest Tuning!
POWER ISN'T EVERYTHING<--/---/
Obrazek
Nissan s14 sr20det/ E30 2.8 15.6 ET /FSO 1.6 one minute ET<--/-
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

w zasadzie nie mialem w planach robienia tych progow, tak mi przyszlo do glowy... ciekaw jestem jak Tobie wyjda te mostkowania :uśmiech: ciekawie kombinujesz... altezza style rozumiem? bo altezza afair nie robi do corsy, czysta szybke robi in.pro i jeszcze jakas niemiecka firma. poza tym altezza jest cholernie droga, in.pro tez dosc drogo te lampy ma...

ciekawie... ciekawie... co bedziesz robic z silnikiem?
c20rsa, czlowieku meeen!
uBaW
Nowy
Kontakt:

Wow Altezzy do corsy robi firma z Angli...900zł!Ale to wszystko w planach...

Co do silnika...wymiana bo dużo z 1,4 8v nie wyciągniesz góra 100ps!
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

ubaw: altezzy robi firma altezza. kazda inna firma moze robic kopie - lampy z czysta szybka, lexus style, altezza style. swiatla altezzy to niesamowita sztuka!!! :uśmiech: nie mowie, ze nie sa fajne te inne lampeczki ale do altezzy duzo brakuje...

Obrazek

pewnie chodzi Ci o te lampeczki - sa ok, ale to nie altezza!
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

ubaw: altezzy robi firma altezza. kazda inna firma moze robic kopie - lampy z czysta szybka, lexus style, altezza style. swiatla altezzy to niesamowita sztuka!!! :uśmiech: nie mowie, ze nie sa fajne te inne lampeczki ale do altezzy duzo brakuje...

Obrazek

pewnie chodzi Ci o te lampeczki - sa ok, ale to nie altezza!
c20rsa, czlowieku meeen!
uBaW
Nowy
Kontakt:

Nie to nie te...tamte to real altezza...choć te też są zajebiste!
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

hmm... no to juz nie wiem sam... myslalem, ze nie zaskoczy mnie juz nic w sprawie lamp...

sprezyny jednak sobie odpuszczam, to nie na te drogi. na gwint nie wydam tyle kasy, jedyna rozsadna rzecza sa amortyzatory. amortyzatory, sprezyny i niski profil w polsce... moim zdaniem troche kiepski patent. wqrwia mnie to, bo chcialbym to zrobic ale rozsadek nie pozwala. zwalony dzien!
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

po dzisiejszej rundce z uBaWem bede montowal progi :uśmiech: a zamiast dokladki na przod wywale oryginalna guma a w jej miejsce wstawie gume od astry II.

moze jeszcze cos ciekawego zmostkuje... zobaczymy...
c20rsa, czlowieku meeen!
REN
Weteran
Kontakt:

coz, ja sobie obnizylem, mysle ze w sumie wyszlo rozsadnie bo o 20mm, jednoczesnie jest twardsze, jak sie jezdzi? tego jeszcze nie wiem bo jem obiad :uśmiech: ale zaraz lece w trase :uśmiech:
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

to czekam na wiadomosci z trasy. sorry, ale jeszcze jedno zdjecie zapodam... jest jedna corsa 5d ktora mi sie calkiem podoba, jakas taka zgrabna jest jak na genetycznie zwalone piecio drzwiowki...

Obrazek
c20rsa, czlowieku meeen!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”