Łożysko koła przedniego - problem
- Sław
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Łożysko koła przedniego - problem
Witam!
Mam problem z autkiem, 2 razy wymieniałem już łożysko w przednim prawym kole. Autem jeżdżę prawie 1,5 roku, nakulałem w tym czasie jakieś 30tys km. Pierwsze wytrzymało chyba 7tys km a drugie zaczęło mi buczeć wczoraj.
Czy to możliwe żeby łożyska miały tak krótką żywotność?? Dodam że pierwsze było firmy krzak ale to drugie to już był SKF...
Czy sportowy zawias ma wpływ na zużycie łożysk?
Mam problem z autkiem, 2 razy wymieniałem już łożysko w przednim prawym kole. Autem jeżdżę prawie 1,5 roku, nakulałem w tym czasie jakieś 30tys km. Pierwsze wytrzymało chyba 7tys km a drugie zaczęło mi buczeć wczoraj.
Czy to możliwe żeby łożyska miały tak krótką żywotność?? Dodam że pierwsze było firmy krzak ale to drugie to już był SKF...
Czy sportowy zawias ma wpływ na zużycie łożysk?
-
- Swój
A może poprostu za mocno dokręcone zostały te łożyska. Łożyska stożkowe dokręca się tylko tyle, żeby nie miały luzu i nie więcej!!!!
Widziałem jak kiedyś mechanik dokręcał łożysko rurą metrową jeszcze skacząc po niej.... to sie nie dziwie, że koleś przyjedzie na wymiane za kilka chwil.
Widziałem jak kiedyś mechanik dokręcał łożysko rurą metrową jeszcze skacząc po niej.... to sie nie dziwie, że koleś przyjedzie na wymiane za kilka chwil.
Corsa A 1.2i 93r.

-
- Świeżak
- Kontakt:
przednie lozyska dokreca sie do oporu...a wina tego ze lozyska sie tak sypia moze byc piasta...mam warsztat samochodowy i sa takie przypadki ze oprocz lozyska trzeba tez piaste wymienic...przy wymianie lozyska wymien tez piaste...a powiedz Mi ..sam wymieniasz te lozyska?? i wbijasz je pewnie mlotkiem czy wciagasz prasa??
Opel Corsa A 1.2 54KM gazniczek 1992 rok =]
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
no mnie geniusze własnie młotkiem wyciagali i dlatego piaste musiałem wymieniacKaruzel pisze:wbijasz je pewnie mlotkiem czy wciagasz prasa??

"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert