B GSI, Zawiasy gwint i szybkie scieranie się opon. pomózcie
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
B GSI, Zawiasy gwint i szybkie scieranie się opon. pomózcie
Witam jestem nowy na tym forum ale już długo je obserwuje. To jest mój pierwszy post bo potrzebuje pomocy. Mam Corsę B gsi po wielu modyfikacjach sam nawet nie wiem o wszystkich. Mam zawieszenie gwintowane FK i koła 8Jx14 na nich oponki 195/45 naciągnięte. Przód mam opuszczony na maksa i strasznie mi scina opony przednie od srodka samochodu, w ciągu 2msc opony nie nadawały sie do jazdy wyszły nici od środka. Chciałem ustawić zbieżność u mechanika bo mam rozbieżność ale powiedział że mi tego nie zrobi bo samochód nie jest dostosowany do tak szerokich kół i że zawieszenie jest zmieniane. Co mam zrobić zeby mi tak opon nie ścinało?? POMOCY
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Re: B GSI, Zawiasy gwint i szybkie scieranie się opon. pomóz
fasolki w amortyzatorach (dolne mocowanie) lub/i śruby Magic Camber ( http://www.eu.tenneco-automotive.com/mo ... camber.htm )gienek665 pisze:Witam jestem nowy na tym forum ale już długo je obserwuje. To jest mój pierwszy post bo potrzebuje pomocy. Mam Corsę B gsi po wielu modyfikacjach sam nawet nie wiem o wszystkich. Mam zawieszenie gwintowane FK i koła 8Jx14 na nich oponki 195/45 naciągnięte. Przód mam opuszczony na maksa i strasznie mi scina opony przednie od srodka samochodu, w ciągu 2msc opony nie nadawały sie do jazdy wyszły nici od środka. Chciałem ustawić zbieżność u mechanika bo mam rozbieżność ale powiedział że mi tego nie zrobi bo samochód nie jest dostosowany do tak szerokich kół i że zawieszenie jest zmieniane. Co mam zrobić zeby mi tak opon nie ścinało?? POMOCY
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
taki zespółgienek665 pisze:nie rozumie, jakie fasolki?

zamiast standardowych okragłych mocowań amortyzatora robisz fasolki

"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
megabulszit z tym, ze to negatyw tak scina opony. jezdze w duzym negatywie juz od prawie 5000km i wiekszego zuzycia srodka opony nie widze. w corsie wczesniej tez mialem negatyw i tez nie cielo opon. ustaw dobrze zbieznosc, a problem tak szybkiego scinania gum zniknie.
aha.. i tak szerokie felgi to czysty idiotyzm, zmien je na max 7" i najlepiej kup z wiekszym offsetem, zeby sie glebiej schowaly.
aha.. i tak szerokie felgi to czysty idiotyzm, zmien je na max 7" i najlepiej kup z wiekszym offsetem, zeby sie glebiej schowaly.

-
- Świeżak
- Kontakt:
ale mi mechanik nie chce ustawić zbieżności
bo mam zawieszenie zmienione i kola takie 
mam kola jak w tej aukcji. Identyczne
http://moto.allegro.pl/item257470498_bo ... rant_.html

mam kola jak w tej aukcji. Identyczne
http://moto.allegro.pl/item257470498_bo ... rant_.html
-
- Świeżak
- Kontakt:
właśnie tak zrobie. On coś chrzanił ze musiałby mieć parametry tego zawieszenia bo w kompie nie wie jak ustawić. Ja tez go nie rozumie, mówił ze na tych zawiasach i tych kołach to nie wie co zrobic bo jakieś przekłamania mogą być. 
i nie wiem co robic? czy kolować sobie jakieś normalne koła i na nich jechać czy co? nawet nie wiem czy mi wejda

i nie wiem co robic? czy kolować sobie jakieś normalne koła i na nich jechać czy co? nawet nie wiem czy mi wejda

-
- Świeżak