pekniety wodzik zmiany biegow (nr czesci)
pekniety wodzik zmiany biegow (nr czesci)
witam
Po lekturze FAQ zakupilem sworzen wybieraka skrzyni biegow, czy jak to tam zwal. Okazalo sie jednak, ze peknieta jest jeden wodzik. Konkretnie element, ktory laczy sie poprzez slawny sworzen z metalowym wybierakiem w skrzyni. Potrzebowalbym zdjecie z katalogu czesci. Wiem, ze niektorzy maja elektroniczny katalog taki jak w aso. Zalezy mi na czesciech mechanizmu zmiany biegow.
Po lekturze FAQ zakupilem sworzen wybieraka skrzyni biegow, czy jak to tam zwal. Okazalo sie jednak, ze peknieta jest jeden wodzik. Konkretnie element, ktory laczy sie poprzez slawny sworzen z metalowym wybierakiem w skrzyni. Potrzebowalbym zdjecie z katalogu czesci. Wiem, ze niektorzy maja elektroniczny katalog taki jak w aso. Zalezy mi na czesciech mechanizmu zmiany biegow.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2008, o 21:10 przez nooe, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: pekniety wodzik zmiany biegow (nr czesci)
Pomozcie, przeciez to nie jest wielki wysilek. Sciagnalem juz epc, ale nie moge go zainstalowac.
- LETIS
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
narysuj chocby w paincie o jaka czesc ci chodzi.
C14SE 

Najbardziej zalezaloby mi na screenie z epc z elementami wzmiany biegow (czesci pod maska). Nie wiem, czy mozna kupic poszczegolne czesci, czy kupuje sie w calosci.

Mam nadzieje, ze cos widac na tym rysunku. Pekla mi kostka ktora loczy sie przez sworzen ze skrzynia biegow (z wybierakiem). Kostka zamocowana jest do wodzika.

Mam nadzieje, ze cos widac na tym rysunku. Pekla mi kostka ktora loczy sie przez sworzen ze skrzynia biegow (z wybierakiem). Kostka zamocowana jest do wodzika.
- LETIS
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
kolego nie mam pod reka EPC ale ten sworzen to najczesciej padajaca rzecz w corsach. kosztuje w aso 9zl i na bank jak pojedziesz do goscia i powiesz o co ci chodzi to da ci dobra czesc.
jeszcze przeczytalem ze ci pekla ta plastikowa czesc... hmmm z tym moze byc problem jak cos uderz do mnie na prv to sprzedam ci caly ten mechanizm doslownie za grosze
jeszcze przeczytalem ze ci pekla ta plastikowa czesc... hmmm z tym moze byc problem jak cos uderz do mnie na prv to sprzedam ci caly ten mechanizm doslownie za grosze
C14SE 

po wymianie mechanizmu (dzieki LETIS) zestawu regeneracyjnego i tego "specjalengo kolka" biegi wchodza jak w nowym aucie. Jeszcze tylko dolac oleju do skrzyni, bo chyba jest troche za malo i delektowac sie jazda. Polecam wymiane kolka i regeneracje mechanizmu.
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt: