new CORSA B by MAZUR
- Mazur
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
new CORSA B by MAZUR
Tak to się stało, że CA poszła na emeryturę a zastąpiła ją CB.
Przedstawiam Wam nowy nabytek.
01-03-2008 roku stałem się właścicielem CB wersji CITY (totalny golas) którą nabyłem od mojego przyszłego teścia.
CB była garażowana 7 lat, nie bita, nosi śladowe ślady rdzy dosłownie w 4 miejscach.
rok produkcji 1997 wersja przedliftowa
poj. 1.2 KAT (X12SZ) w porównaniu do C14NZ jaki miałem w CA to ten silniczek wypada bardzo słabo
CB w 100% seria
Teściowi znalazłem Corsę C 1.2 KAT 16V, (X12XE) wersja COMFORT, 2001 rok, o przebiegu ........... 23 300 km Jeździł tym samochodem dziadek mojej koleżanki z pracy po Warszawie. Serwisowana przez cały czas w Oplu, na wszystko papier, w 100% seria
Tak prezentowały się CORSY w sobotę gdy zmieniały właścicieli :mrgreen:
Moje dwie Corsy
CB wyglądał tak w dniu zakupu (opony R13 145/80) na oryginalnych felgach z deklami
Na oryginalnym zawieszeniu ale już zmienionych kołach na moje zimówki
Na zawieszeniu z goCArt-a
w piątek na działce odkurzyłem, posprzątałem i ogarnąłem ją całą w środku, umyłem i tak się prezentuje teraz
zmiany przeprowadzone w ciągu tygodnia
- zmieniona kierownica na MOMO z CA
- zmienione zawieszenie na SUPERSPORT-a -35 z CA
W tym miejscu WIELKIE podziękowania dla YAQB-a i zaprzyjaźnionego sąsiada blacharza za pomoc w odkręceniu tylnych amorów w CB oraz za klucz 16 )
planowane dalsze zmiany
- zmiana tarcz hamulcowych z 236x12 na wentylowaną nacinaną BREMBO 236x20 z mojej CA i zaciski ATE
- zmiana foteli na kubełkowe (zarezerwoane u znajomego Mihó)
- zmiana zegarów na posiadające obrotek
- przywrócenie jej 100% sprawności (kilka rzeczy nie domaga, ale o tym później jak to naprawię na pewną bądą foty :mrgreen: )
- rozpórka przód, tył
- zmiana radia i głośników fabrycznych
- swap silnika na c16se od YAQB-a
Na razie jestem zadowolony z nowego nabytku, ma radio jak poprawię wszystko myślę, że będzie bardzo dobrze.
Przedstawiam Wam nowy nabytek.
01-03-2008 roku stałem się właścicielem CB wersji CITY (totalny golas) którą nabyłem od mojego przyszłego teścia.
CB była garażowana 7 lat, nie bita, nosi śladowe ślady rdzy dosłownie w 4 miejscach.
rok produkcji 1997 wersja przedliftowa
poj. 1.2 KAT (X12SZ) w porównaniu do C14NZ jaki miałem w CA to ten silniczek wypada bardzo słabo
CB w 100% seria
Teściowi znalazłem Corsę C 1.2 KAT 16V, (X12XE) wersja COMFORT, 2001 rok, o przebiegu ........... 23 300 km Jeździł tym samochodem dziadek mojej koleżanki z pracy po Warszawie. Serwisowana przez cały czas w Oplu, na wszystko papier, w 100% seria
Tak prezentowały się CORSY w sobotę gdy zmieniały właścicieli :mrgreen:
Moje dwie Corsy
CB wyglądał tak w dniu zakupu (opony R13 145/80) na oryginalnych felgach z deklami
Na oryginalnym zawieszeniu ale już zmienionych kołach na moje zimówki
Na zawieszeniu z goCArt-a
w piątek na działce odkurzyłem, posprzątałem i ogarnąłem ją całą w środku, umyłem i tak się prezentuje teraz
zmiany przeprowadzone w ciągu tygodnia
- zmieniona kierownica na MOMO z CA
- zmienione zawieszenie na SUPERSPORT-a -35 z CA
W tym miejscu WIELKIE podziękowania dla YAQB-a i zaprzyjaźnionego sąsiada blacharza za pomoc w odkręceniu tylnych amorów w CB oraz za klucz 16 )
planowane dalsze zmiany
- zmiana tarcz hamulcowych z 236x12 na wentylowaną nacinaną BREMBO 236x20 z mojej CA i zaciski ATE
- zmiana foteli na kubełkowe (zarezerwoane u znajomego Mihó)
- zmiana zegarów na posiadające obrotek
- przywrócenie jej 100% sprawności (kilka rzeczy nie domaga, ale o tym później jak to naprawię na pewną bądą foty :mrgreen: )
- rozpórka przód, tył
- zmiana radia i głośników fabrycznych
- swap silnika na c16se od YAQB-a
Na razie jestem zadowolony z nowego nabytku, ma radio jak poprawię wszystko myślę, że będzie bardzo dobrze.
- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
Re: CORSA A by MAZUR
Mazur ciekawa baza do modyfikacji...
Akurat pewne elementy pasują z CA do CB
zawias, etc.
Powodzenia i widzę, że trudno Tobie jest rozstać sie z corsą...
Akurat pewne elementy pasują z CA do CB
zawias, etc.
Powodzenia i widzę, że trudno Tobie jest rozstać sie z corsą...
STOP Pijanym kierowcom
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
nowa corsa wyglada jak poczatkowe stadium Klariego :] szkoda CA, bo kupe roboty i czasu poswieciłeś aby ja doprowadzic do stanu w jakim byla no ale cos sie kończy, coś sie zaczyna. Powodzenia w modach
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
hehe, bedzie cb
fajny zakup, szkoda mi troche zadbanej ca, ale nowy nabytek trafil w dobre rece i juz nabral charakteru po zmianie pulapu poruszania.
czepne sie tylko planow odnosnie hamulcy - cb jest troche ciezsza, rozumiem, ze chcesz wykorzystac pozostalosci po ca, ale mysle, ze bedzie to malo, zwlaszcza do planowanego silnika 1.6.
powodzenia w realizacji planow
ps. w cc nie bylo x12xe, poprawna kod to z12xe
fajny zakup, szkoda mi troche zadbanej ca, ale nowy nabytek trafil w dobre rece i juz nabral charakteru po zmianie pulapu poruszania.
czepne sie tylko planow odnosnie hamulcy - cb jest troche ciezsza, rozumiem, ze chcesz wykorzystac pozostalosci po ca, ale mysle, ze bedzie to malo, zwlaszcza do planowanego silnika 1.6.
powodzenia w realizacji planow
ps. w cc nie bylo x12xe, poprawna kod to z12xe
Blue Corsa
koni kit on board
koni kit on board
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Pieknie pieknie!!
Jak widze ta corse to mi sie lezka w oku kreci! - moja wygladala dokladnie tak samo (miala seryjne felgi ,nie miala chlapaczy i nie bylo znaczkow City)
Powodzenia w dalszych modach...
A co z CA !?
Jak widze ta corse to mi sie lezka w oku kreci! - moja wygladala dokladnie tak samo (miala seryjne felgi ,nie miala chlapaczy i nie bylo znaczkow City)
Powodzenia w dalszych modach...
A co z CA !?
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- Mazur
- Nowy
- Kontakt:
CA poszła na części, budę kupuje znajomy, z tego co wiem będzie mój projekt jeszcze żył ale w innych rękach, mam nadzieję, że z takim samym zapałem-=kLaRi=- pisze: A co z CA !?
- seboss
- Nowy
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
pięknie Wojtek pięknie. CB prezentuje się bardzo fajnie
z c16se na pokładzenie będzie już fajnie latać
powodzenia w modach
z c16se na pokładzenie będzie już fajnie latać
powodzenia w modach
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
no i dobrze , troche wysilku wlozyles! w CB masz wiecej mozliwosci ...
- Mihó
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Była CA i nie ma CA
Powodzenia w modach nowego autka i obowiązkowo tu zagościsz
Powodzenia w modach nowego autka i obowiązkowo tu zagościsz
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
- Mazur
- Nowy
- Kontakt:
Żeby nie było, że nic się nie dzieje
Przyszła do mnie i już założyłem rozpórkę przednią aluminiową niemieckiej firmy SANDTLER.
Dla zainteresowanych link: http://rallyshop.pl:80/index.php?p898,r ... a-b-011546" onclick="window.open(this.href);return false;
Było trochę zabawy przy jej zakładaniu, ale jak widać pięknie się chowa i pasuje niemal do każdego silnika jaki chciałoby się do CB włożyć. Jedyna wada można by powiedzieć to fakt, że należy w mocowaniu zbiorniczka płynu chłodzącego upiłować trochę plastiku. Niestety rozpórka o niego wadzi i dochodzi do nieprzyjemnych wibracji i rezonansu obijającego się zbiorniczka o rozpórkę. W załaczeniu zdjęcia jak to wygląda Czekam w tej chwili na rozpórkę dolną i tylną Wiechersa. Mam nadzieję, że niebawem do mnie dojdą.
Z dodatkowych zmian to zakupiłem i założyłem schowek od strony pasażera zamykany bo w wersji CITY był otwarty i nie można było niczego przed oczami z zewnątrz schować. Naprawiłem spryskiwacz szyby tylnej, wymieniłem termostat bo był walnięty.
Dalsze zmiany niebawem
Przyszła do mnie i już założyłem rozpórkę przednią aluminiową niemieckiej firmy SANDTLER.
Dla zainteresowanych link: http://rallyshop.pl:80/index.php?p898,r ... a-b-011546" onclick="window.open(this.href);return false;
Było trochę zabawy przy jej zakładaniu, ale jak widać pięknie się chowa i pasuje niemal do każdego silnika jaki chciałoby się do CB włożyć. Jedyna wada można by powiedzieć to fakt, że należy w mocowaniu zbiorniczka płynu chłodzącego upiłować trochę plastiku. Niestety rozpórka o niego wadzi i dochodzi do nieprzyjemnych wibracji i rezonansu obijającego się zbiorniczka o rozpórkę. W załaczeniu zdjęcia jak to wygląda Czekam w tej chwili na rozpórkę dolną i tylną Wiechersa. Mam nadzieję, że niebawem do mnie dojdą.
Z dodatkowych zmian to zakupiłem i założyłem schowek od strony pasażera zamykany bo w wersji CITY był otwarty i nie można było niczego przed oczami z zewnątrz schować. Naprawiłem spryskiwacz szyby tylnej, wymieniłem termostat bo był walnięty.
Dalsze zmiany niebawem
- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
Miodzio rozpóreczka
Ile kosztowała Ciebie rozpórka dolna i tylna?
Pod tym adresem mają nie takie odstraszające ceny.
Ile kosztowała Ciebie rozpórka dolna i tylna?
Pod tym adresem mają nie takie odstraszające ceny.
STOP Pijanym kierowcom
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Pod c20ne i c20xe 100% nie bedzie pasowala
Ciekaw jestem wlasnie ceny przedniej dolnej
Ciekaw jestem wlasnie ceny przedniej dolnej
- Mazur
- Nowy
- Kontakt:
Dzisiaj korzystając z pięknej pogody i z faktu, że Aga była na uczelni, wybrałem się na Czernidoły trochę posprzątać i ..... Umyłem CB bardzo dokładnie, zmyłem jakiś dziwny asfalt lub coś podobnego z drzwi i innych elenentów nadwozia gdzie znalazłem. Umyłem komorę silnika, maskę od środka, zbiorniczki na płyny, wymieniłem fitr przeciwpyłowy do nawiewu powietrza i jakieś dodatkowe różne prace smarno-oświerzające na wiosnę. Pozwoliłem sobie również założyć alumy jeszcze na starych oponach. Zamówiełm sobie nowe, ale niestety nie mają w tej chwili tego rozmiaru Tak się prezentuje CB od dzisiaj.
Kolejne mody niebawem
Kolejne mody niebawem
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
alez sie swieci :0 odswierzales jakos lakier czy tak ładnie po samym myciu sie blyszczy ? teraz tylko silnik prosi sie o podobna operacje
ps. fajny watermark
ps. fajny watermark
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Mazur
- Nowy
- Kontakt:
Tylko po umyciu tak ładnie się świeci Lakier jest w sumie w bardzo dobrej kondycji, że tak powiem. Następnym razem będę go dodatkowo woskować bo wczoraj już mi się nie chciało.-=m&m=- pisze:odswierzales jakos lakier czy tak ładnie po samym myciu sie blyszczy ?
- Mazur
- Nowy
- Kontakt:
Sław Zaciski wyczyściłem, pomalowałem, zregenerowałem i będę najprawdopodobniej w sobotę je zakładać
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Cóż to za tarcze?
- Mazur
- Nowy
- Kontakt:
Tarcza BREMBO MAX 236x20 wentylowana i nacinana Ta sama co była w goCArcie.-=kLaRi=- pisze:Cóż to za tarcze?
Nie, malowałem pędzlemSław pisze:Ładne. Malowałeś proszkiem?
A na poważnie to normalnie pędzelek i farba. Bawić się w malowanie proszkowe nie chciało mi się. Zapłacę, pomalują elegancko a i tak za rok nie będzie widać, że były malowane.
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
mnie tam zawsze uczono, że styków tarcza z kołem nie maluje się, ani na tarczy ani na feldze. może to dać taki efekt ,że nawet dobrze wyważone koło i proste może mieć "bicie"Mazur pisze:Nie, malowałem pędzlem
A na poważnie to normalnie pędzelek i farba. Bawić się w malowanie proszkowe nie chciało mi się. Zapłacę, pomalują elegancko a i tak za rok nie będzie widać, że były malowane.
.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
- seboss
- Nowy
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
no Wojtek widziałem Cię na Szczęśliwickiej i corsa prezentyuje się bardzo fajnie
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz
-
- Nowy
- Kontakt:
tez mi sie tak wydajeAdamXXL pisze:mnie tam zawsze uczono, że styków tarcza z kołem nie maluje się, ani na tarczy ani na feldze.
- Mihó
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
A ja jestem pewienA-rek pisze:tez mi sie tak wydajeAdamXXL pisze:mnie tam zawsze uczono, że styków tarcza z kołem nie maluje się, ani na tarczy ani na feldze.
Opel. Technik die begeistert
- Mazur
- Nowy
- Kontakt:
Corsa w sobotę dostała nowe hebelki. Bębny wyczyściłem i pomalowałem również. Aby wjechać do garażu musiałem jak zwykle zrobić sobie odpowiedni podjazd Tak wygląda teraz:
- Mazur
- Nowy
- Kontakt:
Przepraszam, że post pod postem ale kolejne mody wykonane:
- założone fotele pseudokubełkowe z Calibry, dzięki Mihó za ich organizację. Niestety fotele przykręciłem bez oryginalnych szyn i nie mają regulacji wysokości Nie udało mi się odkręcić oryginalnych szyn z napinaczami pirotechnicznymi które mam u siebie (ukręciłem/ wyrobiłem łeb jednej śrubę a trzy pozostałe za żadne skarby nie chciały puścić)
tak było:
a tak w czasie przekładania i efekt końcowy:
Siedziko fotela jest niżej połozone w porównaniu do oryginalnych kanapowych foteli. Trzymanie boczne i nóg to raczej nie muszę opisywać jak się poprawiło w porównaniu do kanapowców
W sobotę założyłem u kolegi zakupiony sprzęt grający. Przez całą sobotę montowaliśmy w garażu car-audio, moje pierwsze w życiu Gra bardzo czysto i przyjemnie.
jednostka sterująca ALPINE CDE-9881RB
głośniki przednie HELIX Dark Blue 62.1
głośniki tylne HELIX Dark Blue 5.1
maty dekarskie wygłuszeniowe
dystanse z MDF-u impregnowane na głośniki 160 mm i 130 mm dedykowne do CB
Cały dzień pracy, rzeźba z tyłu, ale się udało. Kolega jako doświadczony w te klocki instalator zajął się drzwiami przednimi, instalacją, podłączaniem wszystkiego a ja rzeźbiłem tył. Wszytko w zamyśle miało być pochowane w oryginalne miejsca i być dzięki temu niewidoczne dla potencjalnego interesanta cudzej własności Nie zdążyliśmy wygłuszyć tyłu, ale to za 2 tygodnie się zmieni. Efekt końcowy bardzo przyjemy i w 100% mnie zadowalający.
- zwrotniczki schowane w styropian wygłuszający drzwi
- gwizdek schowany w oryginalne miejsce bez żadnego przerabiania wielkiego, wystarczy zdjąć tylną obudowe
- w drzwiach przednich trzeba trochę rozbić otwór montażowy pod głosniki, wchodzą razem z gumami zabezpieczjącymi
- głośniki tylne to już totalna rzeźba własna z MDF-u zakupionego żeby się zmieścił w swoje miejsce, mocowanie to również rzeźba.
Wczoraj natomiast miałem przyjemność spotkać czarną CB na takich samych aluskach i na seryjnym zawieszeniu. Opony koleszka ma wyższe, felgi pachniały jeszcze nowością, był ich to chyba pierwszy dzień
- założone fotele pseudokubełkowe z Calibry, dzięki Mihó za ich organizację. Niestety fotele przykręciłem bez oryginalnych szyn i nie mają regulacji wysokości Nie udało mi się odkręcić oryginalnych szyn z napinaczami pirotechnicznymi które mam u siebie (ukręciłem/ wyrobiłem łeb jednej śrubę a trzy pozostałe za żadne skarby nie chciały puścić)
tak było:
a tak w czasie przekładania i efekt końcowy:
Siedziko fotela jest niżej połozone w porównaniu do oryginalnych kanapowych foteli. Trzymanie boczne i nóg to raczej nie muszę opisywać jak się poprawiło w porównaniu do kanapowców
W sobotę założyłem u kolegi zakupiony sprzęt grający. Przez całą sobotę montowaliśmy w garażu car-audio, moje pierwsze w życiu Gra bardzo czysto i przyjemnie.
jednostka sterująca ALPINE CDE-9881RB
głośniki przednie HELIX Dark Blue 62.1
głośniki tylne HELIX Dark Blue 5.1
maty dekarskie wygłuszeniowe
dystanse z MDF-u impregnowane na głośniki 160 mm i 130 mm dedykowne do CB
Cały dzień pracy, rzeźba z tyłu, ale się udało. Kolega jako doświadczony w te klocki instalator zajął się drzwiami przednimi, instalacją, podłączaniem wszystkiego a ja rzeźbiłem tył. Wszytko w zamyśle miało być pochowane w oryginalne miejsca i być dzięki temu niewidoczne dla potencjalnego interesanta cudzej własności Nie zdążyliśmy wygłuszyć tyłu, ale to za 2 tygodnie się zmieni. Efekt końcowy bardzo przyjemy i w 100% mnie zadowalający.
- zwrotniczki schowane w styropian wygłuszający drzwi
- gwizdek schowany w oryginalne miejsce bez żadnego przerabiania wielkiego, wystarczy zdjąć tylną obudowe
- w drzwiach przednich trzeba trochę rozbić otwór montażowy pod głosniki, wchodzą razem z gumami zabezpieczjącymi
- głośniki tylne to już totalna rzeźba własna z MDF-u zakupionego żeby się zmieścił w swoje miejsce, mocowanie to również rzeźba.
Wczoraj natomiast miałem przyjemność spotkać czarną CB na takich samych aluskach i na seryjnym zawieszeniu. Opony koleszka ma wyższe, felgi pachniały jeszcze nowością, był ich to chyba pierwszy dzień
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
bardzo bardzo fajnie!
Jak odsluch ?
Gwizdki mogles dac w slupki ale tak przynajmniej jest cichociemno
Jak odsluch ?
Gwizdki mogles dac w slupki ale tak przynajmniej jest cichociemno
- Mazur
- Nowy
- Kontakt:
Odsłuch bardzo przyjemnie, przód daje mocniej tył tworzy jak to mój kolega mawia "scenę". Dzwięk z tyłu jest dopełnieniem przodu. Dla osób siedzących z tyłu, powiem szczerze gra bardzo przyjemnie. Mocniejszy tył, przód dopełnia. Dla mnie gra to bardzo przyjemnie, dokładnie tak jak chciałem. Gwizdki jak sam zauważyłeś kLaRi, można było w słupki, ale nie taki miałem zamysł przy budowie swojego audio Ciekaw jestem twoich pomysłów jak wrócisz z zabawki do swojej niuni-=kLaRi=- pisze:Jak odsluch ? Gwizdki mogles dac w slupki ale tak przynajmniej jest cichociemno
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
No to swietnie! fajnie ,ze zabierasz sie za ta B
Ps: co mojej to sam jestem ciekaw... muza tez bedzie niezla... ciekaw jestem tego RF-a... mam fajna koncepcje na boczki
Ps: co mojej to sam jestem ciekaw... muza tez bedzie niezla... ciekaw jestem tego RF-a... mam fajna koncepcje na boczki