Wiem ,ze jest kilka roznych impulsatorow - z wyjsciem na linke+ kabelki i bez wyjscia na wtyczke np. Dla Digitala/licznikow elektronicznych.
Dobrane sa po prostu tak ,ze liczą jeden pelny obrot linka/slimaka = iles tam impulsow w zaleznosci od modelu impulsatora.
Co do oznaczen to do digitala potrzeba chyba AK .
Impulsator taki dla linek to po prostu przejsciowka - wkrecasz go jedna strona w slimak w skrzyni a do drugiej strony przykrecasz linke

+ wychodza 2-3 kabelki -sam nie wiem po co -moze do komputerka pokladowego czy cos .
Mam taki w garazu ,ale nie wiem do czego on jest bo wykrecilem go cichaczem na zlomie ze skrzyni opla - byla tak zawalona olejem i brudem ,ze nie babralem sie zeby odczytac jaka to skrzynia byla

... ale jakas z malych ,prawdopodobnie F13 i jest z niego wyjscie na linke + 2 kabelki ,jak dobrze pamietam to ma oznaczenie AA
Na allegro wlasnie znalazlem foto takiego dla Digitala - bez wyjscia na linke - wersja AK tak jak myslalem.
A tak wyglądają obydwa - ten bez linki na wtyczke a drugi na linke i kabelkami (taki ja mam)
Ps: Jesli potrzebowalbys akurat tego co ja mam to przywioze Ci na zlot - moze Ci sie przyda