moja biała strzała

Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
ODPOWIEDZ
svinx
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

moja biała strzała

Post autor: svinx »

Cześć i czołem :-D
Pochwalić sie chciałem moją corsiną, do tej pory nic nie robiłem w tym kierunku, a teraz myślę, że warto :-P
Postawiłem ją na feli 14" ET37 szer.5.5" auto wygląda kozak :oko: i guma 185/60, mabor sport - jet.
Po 10. mam zamiar zaaplikować jej bile ;) tylko nie jestem jeszcze zdcydowany jakie b4 czy b6.
Chciałbym zeby trochę sportu było, w sumie to nawet wiecej niz trochę, no i nie chciałbym zebów stracić, wiec nie chce totalnej dechy. Te b6 dobrze wybierają dziury, mecza w trasie na PL drogach? p.s. o stabilach nie mowię bo to chyba podstawa.
Z silnikiem chyba nic nie będę robił, nie w tym roku, biednego studenta nie stac :lol: :lol: :lol: :lol:

Troche zdjęciów :grin: :grin: :grin:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrze jest? :-P :-P
THIS IS CORSA!
Awatar użytkownika
kerni
Nowy
Kontakt:

Re: moja biała strzała

Post autor: kerni »

http://www.corsa-a.pl/forum" onclick="window.open(this.href);return false;

rozumiem ze te b.. to bilsteiny, wydaje mi sie ze jesli nie startujesz w kjs itp, lepiej rozejzyj sie za cuplinami

na wyzej wymienionym forum moderator ma na nowe zestawy fajne ceny,
Obrazek
svinx
Świeżak
Kontakt:

nie wiem, jakos to do mnie nie przemawia.
Własnie zamówiłem bile b4 gas, :-D :-D :-D jeszcze musze gdzies ten stabil skołowac, na w/w forum znalazłem jedna aktualne ogłoszenie, tylko ze z wawy i koledze sie wysyłac nie chce.... ehh
THIS IS CORSA!
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

b4 to zwykly zamiennkik. b6 juz sa sztywniejsze i na przyszlosc lepsze jak chcialbys zglebic auto
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
svinx
Świeżak
Kontakt:

Nie jestem fanem gleby, znaczy jestem :grin: ale nie w polsce. Długo sie zastanawiałem b4 czy b6, znajomy mnie na b6 namawiał, ale fundusze wzieły górę.
Od moich aktualnych wydymanych amortyzatorów pewnie jeszcze seryjne, mysle ze beda o niebo lepsze, sztywniejsze?

do tego stabil, i bedzie malinowo, mam nadzieje 8-)

20.07.2008

Bilstein B4 on board :-D :-D :-D
Jeździ sie świetnie, autko stoi troszeczke wyżej, no ale to się jeszcze ułoży :D
Na początku miesiąca kupuje stabilek, bo jak na razie pieniądze są towarem deficytowym :grin:
Zadowolony z B4 jestem są odpowiednio twarde, takich amorkow chciałem, b6 to dla mnie jak na gdańskie drogi zbytni hardcore.

Teraz pytanie:
Pod ten amorek, B4, zakładalibyscie jakieś spręzyny czy serie byście zostawili? Jezeli zmiana to jakich szukac? jakaś seryjna długość tylko ze twardsze?
THIS IS CORSA!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Projekty”