Jak niskim kosztem wzmocnic C16XE (szczegolnie moment obr.)?

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
laciak88
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Jak niskim kosztem wzmocnic C16XE (szczegolnie moment obr.)?

Post autor: laciak88 »

Witam po ray pierwszy jako nowicjusz! :)

Chcialbym jak najmniejszym kosztem dodac mojej Corsince troche Nm, a i koni przy okazji tez (moja corsa wg mnie ma koni wystraczajaco, ale jednak moment obrotowy jest za maly, przy wiekszym mialaby lepszego kopa z nizszych obrotow). Wymagania jakie mam: jak najmniejsze koszta. Pod reka mam czesci od innych samochodow (ojciec rozbiera samochody na czesci), gdzie znajda sie czesci z vectry, omegi, innych cors, no i samochodow innych marek. Moze da sie cos wykorzystac? Juz wiem, ze mozna wstawic kolektor wydechowy z c20xe (duzo roboty z tym?). Poradzcie co jesczez ciekawego moge zrobic z malym budzetem (jak na razie mysle, ze max okolo 500 zl, do konca wakacji lacznie moze 1000). Z gory dzieki za pomoc!

Pozdrawiam i licze na wasze pomysly! :-D
Awatar użytkownika
chuckyhc
Nowy
Imię: Chucky
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Jak niskim kosztem wzmocnic C16XE (szczegolnie moment obr.)?

Post autor: chuckyhc »

jedynym skutecznym sposobem na podniesienie momentu w dolnym zakresie obrotow jest wstawienie turbiny, kazde inne modzenie przenosi wszystko w gore. za 500 zeta to se mozesz kupic swiece "sportowe", wydech typu mugen, ewentualnie stozek. za 500 zeta niezawiele pan zdzialasz. chcesz modzic, to przygotuj sie na koszty. przerobka kolektora jest pracochlonna, trzeba zrobic flansze odcinac, spawac i tam takie.
Była Corsa B GSi C16XE prawie S1600 :) Jest Corsa C GSi Z18XE

PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: Jak niskim kosztem wzmocnic C16XE (szczegolnie moment obr.)?

Post autor: !markos »

laciak88 pisze:Moze da sie cos wykorzystac?
silnik. najlepiej ten dwulitrowy 150 konny. ale za pincet to sie nie da.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”