wciaz stoje przed dylematem co dalej z motorem dzwonilem do goscia dzisiaj bo znalazlem astre z C16se ale mam bardzoooooo duzoo kilometrow do niej, a druga sprawa mowi koles ze bieze troche oleju, i ze troche sie przemiescil do tylu. cena 1800 za cala rozbita astre kobmbi z gazem. ale do celu...
jak bym kupil blok czy nawet cale c16nz i glowice od c14se albo od daewoo 1.4 to czy te glowice pasowaly by ? i czy dalo by to te upragnione 100 km ? wiem wiem najlepiej bylo by dorwac cale c16se ale to graniczy z cudem dostac taki silnik w miare dobrym stanie.
c16se i nz ale jaka glowica?
-
pawel1088
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: c16se i nz ale jaka glowica?
witam ja ma silnik hybryde silnika 16se(głowica +kolektory no i reszta osprzetu) z c16nz (cały dół czyli blok tłoki korbowody) i jezdzi to dosc przyjemnie(odczucia dupohamowni daja cos kolo 90km) . Ja bym na twoim miejscu kupił ta astre , rozebrał silnik i zrobił remont jak by był za bardzo zajechany dół silnika to bym zrobil tak jak ja ma, gora c16se dół c16nz( 100 koni raczej nie uzyskasz bo c16se ma inne tloki i sprezanie w porownaniu do 16nz). Sprzedaz z astry graty i zwróci ci sie koszt remontu silnika
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
za 1800 to chyba kupisz juz jakies x16xe ?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
owszem kupil bym xe... ale chce 8v bo i tansze powinno byc w utrzymaniu i prostsza w naprawach... a poza tym chce zrobic to tak zeby nie grzebac w papierach samochdu bo mam 1.4 a C16SE jest identyczne jak C14SE. ja to widze w ten sposob.
Chetnie bym kupil ta astre ale za duzo kilometrow do przejechania z laweta i bez odp. prawka
Chetnie bym kupil ta astre ale za duzo kilometrow do przejechania z laweta i bez odp. prawka