Ans corsa czyli diesel power ;]
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Ans corsa czyli diesel power ;]
no narescie sie pochwaliles..... a powiedz mi kiedy dorwales czarne MHW?? corsinia jak najbardziej bardzo fajna
jak zalozysz new front i na wiosne bedzie gleba to bedzie naprawde zacnie.
Moje zdanie znasz ze ja klekotow nie lubie ale dlubaj tego diesla.
(tylko ty jezdzisz corsa czy ktos z rodzinki jeszcze ja ujezdza? pytam bo niewiem czy mrugac jak zobacze)

Moje zdanie znasz ze ja klekotow nie lubie ale dlubaj tego diesla.

(tylko ty jezdzisz corsa czy ktos z rodzinki jeszcze ja ujezdza? pytam bo niewiem czy mrugac jak zobacze)

- Ans
- Nowy
Te czarne lampy z tyłu to popis mojego fotografa tzn jego aparatu, wstawilem bo fotka zacna z takimi kolorami
ale jak najbardziej będą takie
Teraz corsiną jeżdże tylko i wylącznie ja juz od dłuższego czasu 
kiedyś jak tata nią jechał mowił ze dziewczyny mu machały takze od tego czasu autko tylko i wylacznie w moim uzytkowaniu
a i na lato felgi idą w biały albo czarny błysk :]

kiedyś jak tata nią jechał mowił ze dziewczyny mu machały takze od tego czasu autko tylko i wylacznie w moim uzytkowaniu

a i na lato felgi idą w biały albo czarny błysk :]

Audi Adrei Turbo PB

- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
hehe no to niezly popis.... to bede mrugał bo dosc czesto sie mijamy... a nie myslales nad takim cos jakby magnezowym kolorem? był by to chyba strzal w 10
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
zawieszenie aż prosi sie o obniżenie
oraz wsadzaj tam 17td i dłub go 

"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
kamelełon
az nienaturalnie wyglada bez gleby
. dlub disla, jakies wieksze turbo, fimc i moze bedzie grubo. moze sie okaze ze opel potrafi cos zrobic z dislem, a mozeTy masz motor isuzu? 140KM i kuuupa momentu, to bylo by przyjemnie
edit:
michal zwrocil mi uwage:
wiem ze to wolnossak. byly isuzu z T? oby tak, a jeslinie to jakis swinia zalatwi sprawe i moze wieksze wtryski,a moze pompa regulowac wystarczy

az nienaturalnie wyglada bez gleby

edit:
michal zwrocil mi uwage:
wiem ze to wolnossak. byly isuzu z T? oby tak, a jeslinie to jakis swinia zalatwi sprawe i moze wieksze wtryski,a moze pompa regulowac wystarczy
- tomcores
- Świeżak
- Kontakt:
Auto już się super prezentuje za sprawą koloru (mam taki sam;).
Ten diesel ma potencjał. Jeździłem z nim Vectrą A (praktycznie bezawaryjny).
Fakt, że trochę słaby ale w Corsie i po przeróbkach będzie nieźle śmigał
Powodzenia przy projekcie
Ten diesel ma potencjał. Jeździłem z nim Vectrą A (praktycznie bezawaryjny).
Fakt, że trochę słaby ale w Corsie i po przeróbkach będzie nieźle śmigał

Powodzenia przy projekcie
- Ans
- Nowy
wlasnie znajomy mial taka sama vectre w tym silniku przy gigantycznym przebiegu i bardzo go chwalił
cieszę sie z tego silnika jak do tej pory, to isuzu , pali mało (tato pobijał nią rekordy spalania aż nie wierzyliśmy) a zrobilismy nim ponad 100 tys. bez kłopotu
jedyny minus ,że gdyby brakło paliwa to kaplica - trzeba odpowietrzać układ a pali tak mało ,że możnaby zapomnieć o tankowaniu
. Ogolnie same plusy ale dynamika bez szaleństw dlatego tak jak mówią Porszak i Mike chcialbym takie samo isuzu z turbinką z astry 

Audi Adrei Turbo PB

- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
a tutaj link do wątku w którym wklejami foty lepek
viewtopic.php?f=58&t=65217

"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- -=martee=-
- Nowy
- Imię: Marta
- Kontakt:
Fajne autko - fajne felgi już ma
Jeszcze pare drobiazgów np. listwy w kolor, lampy jakieś fajne i zawieszenie
A jak mało pali to po co ruszać silnik

Jeszcze pare drobiazgów np. listwy w kolor, lampy jakieś fajne i zawieszenie

A jak mało pali to po co ruszać silnik

"Życie to najbardziej zdumiewająca bajka"
Hans Christian Andersen
Hans Christian Andersen
- Ans
- Nowy
fakt felgi też mi się podobają 
teraz wlasnie przyszedł do mnie zawias gt cupline ale zobaczymy jak bedzie sie sprawowac po zimie bo jeszcze będe musial pogrzebać w nadkolach i zrobic tak jak ma Porszak
a lampeczki mysle nad jakimis z czarnym wkladem najchetniej soczewki

teraz wlasnie przyszedł do mnie zawias gt cupline ale zobaczymy jak bedzie sie sprawowac po zimie bo jeszcze będe musial pogrzebać w nadkolach i zrobic tak jak ma Porszak

a lampeczki mysle nad jakimis z czarnym wkladem najchetniej soczewki

Audi Adrei Turbo PB

- Ans
- Nowy
Cóżby rzec, dzis do godzin poznowieczornych walczylismy z wymianą zawiasu , bylismy ciekaw jak siądzie zawias gt cupline obnizajacy niby o jakies 40mm w dieslu czyli przy ciezkim silniku , siadlo tak ze jak wyjezdzalem z garazu kolega odczepil gumowy hokej zeby go nie urwać (wtedy sie przeżegnałem )
caly czas szoruje oslona silnika, ale prowadzi sie jak gokart czyli JEST KONKRET 
oslona silnika jest zdecydowanie za nisko co widać na 3 fotce
coz zrobic? jakis pomysl ?:P

oslona silnika jest zdecydowanie za nisko co widać na 3 fotce
coz zrobic? jakis pomysl ?:P
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, o 21:17 przez Ans, łącznie zmieniany 2 razy.

Audi Adrei Turbo PB

- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
na pierwszy rzut oka wygląda jakby coś słabo się trzymała ta osłona - u mnie tak wisiała jak się urwał jeden zaczep 
może przy takim niskim zawiasie warto pomyśleć o zrobieniu osłony z jakiejś grubej blachy?
ogólnie fajna gleba
brawo
powodzenia w jeździe po naszych drogach 

może przy takim niskim zawiasie warto pomyśleć o zrobieniu osłony z jakiejś grubej blachy?
ogólnie fajna gleba

no no, nie wiem czy widziałeś projekt lokera na ocfc , ale mialem okazje przejechać sie takim lekko pogrzebanym 1.7 td i musze ci powiedzieć że jednak ten dieselek elegancko rwie sie do przodu,Ans pisze:czeka na swapa na grzebane 1.7 TD
sam bede robil u siebie to samo ale to dopeiro po wakacjach badz w trakcie. Narazie musze smigac dlubnietym 1.5 td ;]
- Ans
- Nowy
Zobaczymy jak bedzie sie jezdzic ale przydaloby sie jakies -30 albo -25 bo teraz przedobrzyłem 
No z takim dieselkiem byłoby ciekawie
a tu foto normalnym aparatem

No z takim dieselkiem byłoby ciekawie

a tu foto normalnym aparatem
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, o 21:19 przez Ans, łącznie zmieniany 1 raz.

Audi Adrei Turbo PB

- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Te zimowe papucie masz 14" ??
Nie chce nic mowic ale przy moich 14" (zima) to to jakos nizej siedzi i sie jezdzi tak juz ponad 1.5 roku
hehe 
Takze sie da...
A ta oslona to wyglada faktycznie na urwana
Grzebaj cos z blacha zamiast tej badziewnej tektury 
Ja u siebie tez bede kombinowal z blaszyskiem... Jest oryginal.. ale w ASO - ~1000 zł
porazka...
Pozdrowionka i powodzenia w "nauce jazdy"
Nie chce nic mowic ale przy moich 14" (zima) to to jakos nizej siedzi i sie jezdzi tak juz ponad 1.5 roku

Takze sie da...
A ta oslona to wyglada faktycznie na urwana

Ja u siebie tez bede kombinowal z blaszyskiem... Jest oryginal.. ale w ASO - ~1000 zł

Pozdrowionka i powodzenia w "nauce jazdy"

-
- Nowy
- Kontakt:
chcialem dokladnie to samo powiedziec, u ciebie nie jest tak zle wiec luzBear_ pisze:Te zimowe papucie masz 14" ??
Nie chce nic mowic ale przy moich 14" (zima) to to jakos nizej siedzi i sie jezdzi tak juz ponad 1.5 rokuhehe
Takze sie da...

- Ans
- Nowy
juz jakis czas jezdze innym autem na sportowym zawiasie wyuczylem sie jezdzic ale i tak nie moge przejechać przez milicjanta to cos nie tak
wlasnie zaraz nad tą wystającą pod spodem osłoną jest miska i poczatek wydechu, takze chyba wolalbym posadzić ją troche wyżej bo i tak mimo grzebania w nadkolach moje 15" nie wejdą a te na fotkach kółeczka to 13" 155/65
(ktore i tak chowają sie w nadkolach)

Audi Adrei Turbo PB

- MateO89
- Świeżak
no autko zacne, felga miod malina, gleba przyzwoita, autko na +
gratki i powodzenia w dalszym modzeniu

gratki i powodzenia w dalszym modzeniu

była CB powered by Steinmetz, była Octavia Combi powered by RS, będzie?
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
no to skor takie kolka Ci sie chowaja to jest dosc nisko a i pewnie silnik jest wyzszy dlatego tak nisko to wisi.
nadlokla na bank bedziesz musial zrobic bo beda kolka obcierac. ciesz sie zawiasem i fajnym prowadzeniem, pozniej zacznie pare rzeczy trzeszczec
nadlokla na bank bedziesz musial zrobic bo beda kolka obcierac. ciesz sie zawiasem i fajnym prowadzeniem, pozniej zacznie pare rzeczy trzeszczec

-
- Nowy
- Kontakt:
mam te same felgi i przy obnizeniu -55 i -35 wszystko jest oki. widocznie ty musisz miec jakies -70, -80Ans pisze:chyba wolalbym posadzić ją troche wyżej bo i tak mimo grzebania w nadkolach moje 15" nie wejdą

- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
ja miałem -30 i z mojego punktu widzenia było idealnie, corsa stała troche niżej i nie było dziur w nadkolach a jednoczesnie dało sie tym szybko przemieszczać po dziurawych polskich drogach ( orginalna osłone pod silnik musiałem zdjąc bo niestety na wiekszych koleinach potrafiła przywadzić czasami)Ans pisze:rzydaloby sie jakies -30 albo -25 bo teraz przedobrzyłem
- Ans
- Nowy
A zastanawiam się też nad tym czy gwint nie byłby dobrym wyjsciem w moim przypadku? i to mnie nurtuje jak sie ma gwint dostepny na allegro do mojego diesla.
Te amorki co mam mają skrócony skok o -25 mm czyli moglbym tez w sumie zmienić te sprężyny, a jak ma sie standardowa sprężyna do amortyzatorów o skroconym skoku?
Spojrzałem na sprezyny ktore mam i to są bodajże supersporty - 60mm a nie - 40 - psikus .Te byly zdjete z corsy która przyjechała z niemiec, Rotkiv ma swoja corse tez 60mm nizej a moja jednak siedzi bardziej.

Bo "niby" jak przeczytalem na stronie jednego sklepu tuningowego mogą współpracować z seryjnymi sprężynami
Tak oto stoje na rozdrożu albo gwint albo nowe sprężyny. Nie mam pomysłu co lepsze
Akcja jest tego typu ,że też pare razy do roku chcialbym nią skoczyć nad morze czyli jakieś 470 km w jedną strone i żebym nie bał sie o urwanie czegokolwiek
Jak myślicie?
@Mike
A gdy zmieniles silnik na 2.0 zauwazyles moze czy auto siadlo bardziej? bo sklonny bylbym na te sprezyny, ale nie wiem jak sie ma to wagowo
Te amorki co mam mają skrócony skok o -25 mm czyli moglbym tez w sumie zmienić te sprężyny, a jak ma sie standardowa sprężyna do amortyzatorów o skroconym skoku?
Spojrzałem na sprezyny ktore mam i to są bodajże supersporty - 60mm a nie - 40 - psikus .Te byly zdjete z corsy która przyjechała z niemiec, Rotkiv ma swoja corse tez 60mm nizej a moja jednak siedzi bardziej.

Bo "niby" jak przeczytalem na stronie jednego sklepu tuningowego mogą współpracować z seryjnymi sprężynami
Tak oto stoje na rozdrożu albo gwint albo nowe sprężyny. Nie mam pomysłu co lepsze

Akcja jest tego typu ,że też pare razy do roku chcialbym nią skoczyć nad morze czyli jakieś 470 km w jedną strone i żebym nie bał sie o urwanie czegokolwiek
Jak myślicie?
@Mike
A gdy zmieniles silnik na 2.0 zauwazyles moze czy auto siadlo bardziej? bo sklonny bylbym na te sprezyny, ale nie wiem jak sie ma to wagowo

Audi Adrei Turbo PB

- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
Viktor mial moje sprezyny -45mm weiteca, jesli ma teraz 60mm to wychodziloby na to ze zmienil, jelsi tak jest to sproboj wziac od niego moje sprezyny i przymierzyc. moge ci tez dac moje serynje z litrowki, albo szukaj jakis uzywek z gsi. kupisz za pare groszy, jak sie sprawdza to ok, ja nie to kupuj gwint, ale ja na Twoim miejscu odpuscilbym sobie gwint za 500pln i kupil gwint z regulacja nie tylko wysokosci, np bilsteina lub spaxa*
*jest opcja ze mowie bez snesu
*jest opcja ze mowie bez snesu

- Ans
- Nowy
Coby odswiezyc temat, zaczyna sie cos dziać, matura coraz bliżej więc... przy aucie prace czas zacząć
w najblizszym tygodniu corsa trafia do blacharza/lakiernika na male poprawki nadwozia, takze rowniez byc moze zawitają sprezynki -30mm, byc moze tak jak napisal Porszak zaczekam troche i bedzie gwint .O zmianach jakie dokonalem w ciagu paru ostatnich tygodni sie nie rozpisuje jak bedzie gotowe to sie wrzuci (a zimy nie lubie to nawet myc auta mi sie nie chce )
Przez glowe przyszla mi nawet mysl sprzedazy corsy i kupna jakiegos autka z V6 badz R6 badz TDI ,jednak po sporych namowach znajomych od odstapienia od tego stanowiska i wlasnego sumienia z tego zrezygnowalem i teraz sedno sprawy, poniewaz zaczyna sie praca nad "chomikiem" pod maską ktory zwie sie silnikiem. Niestety mimo powaznych planow sciagniecie calibry z silnikiem c20let z wysp brytyjskich zostalo tylko w mowie i glowach znajomych, a instalacja c20xe przeszla tak samo do historii przez to ze to zwykly niezwykly silnik
... zaczynamy grzebanie z tym co jest
bierzemy sie za uturbianie tego silnika ktory pracuje pod maską obecnie, dlatego aby jezdzilo sie przyjemniej i bezpieczniej , mialo tyle mocy ile powinno i zeby oprocz tego bylo slychac gwizd turbinki spod maski (jestem uzalezniony) i charakterystyczne PSSSST 
aby mniej wiecej uzyskac cos takiego

tutaj widac ze to ten sam silnik co u mnie
http://img166.imageshack.us/img166/5789 ... 165nc7.jpg
i teraz pytanie poniewaz jest takie cos
nasuwa sie mysl czy ten silnik bardzo rozni sie od standardowego 1.7 TD isuzu, i czy na jego podstawie mozna uturbic ten ktory znajduje sie u mnie czy bardziej oplaca sie zrobic maly przerzut na taki silnik?
http://moto.allegro.pl/item553421387_si ... isuzu.html
masa masa pytań , ale coz trzeba sie na czyms uczyc

w najblizszym tygodniu corsa trafia do blacharza/lakiernika na male poprawki nadwozia, takze rowniez byc moze zawitają sprezynki -30mm, byc moze tak jak napisal Porszak zaczekam troche i bedzie gwint .O zmianach jakie dokonalem w ciagu paru ostatnich tygodni sie nie rozpisuje jak bedzie gotowe to sie wrzuci (a zimy nie lubie to nawet myc auta mi sie nie chce )

aby mniej wiecej uzyskac cos takiego

tutaj widac ze to ten sam silnik co u mnie

i teraz pytanie poniewaz jest takie cos
nasuwa sie mysl czy ten silnik bardzo rozni sie od standardowego 1.7 TD isuzu, i czy na jego podstawie mozna uturbic ten ktory znajduje sie u mnie czy bardziej oplaca sie zrobic maly przerzut na taki silnik?
http://moto.allegro.pl/item553421387_si ... isuzu.html
masa masa pytań , ale coz trzeba sie na czyms uczyc

Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, o 21:21 przez Ans, łącznie zmieniany 1 raz.

Audi Adrei Turbo PB

-
- Nowy
Zapomniales dodac to co odroznia Twoja corse od innych. 5l w miescie 

- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
rzezba z Twoim wolnossakiem jest bezsensu bo musialbys go odprezyc mocno jakas kosmicznie gruba przekladka. zakladam ze ten wolnossacy disel ma cr 20:1(a moze 21:1) a w turbo bedzie 18:1 lub mniej. dlatego lepiej kupic juz turbodiesla, tylko fajnie by bylo cos znalesc w takim stanie jak Twoj bo chyba jest ok z tego co pisales.
poza tym nie wiem czy sterowanie silnika nie jest inne, osprzet itp. musisz poszukac w sieci. wiem ze na ocfc ktos dlubal disla, ale i u nas byly jakies materialy na ten temat. najlepiej szukac takiego disla z astry z intercoolerem juz w serii. trzeba porownac kolektory dolotowe z Ic i bez, moze sie roznia. orurowanie to juz inna sprawa(im mniej rur tym lepiej)+jakis IC-ek mocowany za zderzakiem czyli fmic (a moze pojdziesz w slady Wowa i zrobisz wodnego ic
)
aa no i w dislu nie da sie zrobic pssssyt bo nie ma przepustnicy, choc cos tam kiedys czytalem o jakis kombinacjach zeby psssyt robily turbognojki
poza tym nie wiem czy sterowanie silnika nie jest inne, osprzet itp. musisz poszukac w sieci. wiem ze na ocfc ktos dlubal disla, ale i u nas byly jakies materialy na ten temat. najlepiej szukac takiego disla z astry z intercoolerem juz w serii. trzeba porownac kolektory dolotowe z Ic i bez, moze sie roznia. orurowanie to juz inna sprawa(im mniej rur tym lepiej)+jakis IC-ek mocowany za zderzakiem czyli fmic (a moze pojdziesz w slady Wowa i zrobisz wodnego ic

aa no i w dislu nie da sie zrobic pssssyt bo nie ma przepustnicy, choc cos tam kiedys czytalem o jakis kombinacjach zeby psssyt robily turbognojki