Podniesienie mocy Z10XE
Podniesienie mocy Z10XE
Siema, czy da się coś zrobić zeby podnieść nieco moc i moment? Swap mnie nie interesuje.
pzdr
pzdr
Re: Z10XE
z tego co ja ogarnąłem na polskich stronach to nie ma NIC oprócz http://www.mtuning.pl/sklep/product_inf ... ts_id=4292 ale wątpie żeby coś po tym było, poza tym nie podoba mi sie taki styl.
na dbilas-dynamic.de znalazłem jakiś tam dolot? Co on poprawi poza "brzmieniem"
oraz znalazłem http://www.dbilas-dynamic.de/dbilas_eng/index.htm i z tego co wyczytałem ma mi dodac 17 km
, ale jakoś trudno mi w to uwierzyc
na dbilas-dynamic.de znalazłem jakiś tam dolot? Co on poprawi poza "brzmieniem"
-
robertnet
- Nowy
- Imię: Robert
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
a faktycznie dbilas robi tez do z10xe, tylko spojrz na cenę,
tłumik ultera u mnie nie ma dobrych opinii, nie doda KM-ów.
tłumik ultera u mnie nie ma dobrych opinii, nie doda KM-ów.
opel astra coupe bertone 2.0 Turbo - Full
też mnie cena przestraszyła
moze jakiś używany uda mi sie znaleźć. te tłumiki ultera robione sa do lansu a nie do jazdy wiec kaszana.
Jakie firmy robia jeszcze doloty lub wydechy? Próbował juz ktoś zrobić customowy?
Jakie firmy robia jeszcze doloty lub wydechy? Próbował juz ktoś zrobić customowy?
spokoczester 1 pisze:mozesz jeszcze wywalic kata, tylko z sondami musisz sobie poradzic
o co chodzi?
daj se spokuj z tym slnikiem, dolewaj olej i wache njalepiej pb98 bedzisz pewniejszy
Co by sie stało jakbym zamontował dolot dedykowane np do 1.2?
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
mialbys o jeden kanal dolotowy za duzo i jeden cylinder za malo
zawsze mozesz taki kolektor wyrzezbic uzywajac flanszy z oryginalu. w 1000 pln sie zmiescisz i moze bedzie jezdzilo normalnie bez strojenia
zawsze mozesz taki kolektor wyrzezbic uzywajac flanszy z oryginalu. w 1000 pln sie zmiescisz i moze bedzie jezdzilo normalnie bez strojenia
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
gdybys powaznie sie za to zabieral to wala mi sie gdzies sprawny dolot z litrowki - na jego podstawie duzo latwiej byloby zaprojektowac cos na podobienstwo dbilasaPorszak pisze:zawsze mozesz taki kolektor wyrzezbic uzywajac flanszy z oryginalu

- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
dlatego najtanszym rozwiazaniem jest swap motoru... jesli jednak koniecznie chcesz rzezbić w tym silniku to musisz sie liczyć z wydatkiem nieadekwatnych ilosci pieniedzy do uzyskanego efektu.robertnet pisze:a faktycznie dbilas robi tez do z10xe, tylko spojrz na cenę,
Ps. kolektor wydechowy do 3 cylinrówki też raczej tylko na zamówienie
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
mozesz zalac 2 zbiorniki v powerem, wyjdzie podobnie
. jak bardzo chcesz miec stozek mozesz go wsadzic w puszke filtra. oczywiscie puszke trzeba pociac, ale wyjdzie to 8x lapiej niz jakiekolwiek G... z allegro z izolacja od cieplego
. oczywiscie i tak mocy ci nie przybedzie a prawdopodonie pogorszy sie dol troszke i odniesiesz wrazenie ze gora lepiej ciagnie
-
kruszyn1
- Swój
- Imię: Mateusz
apropo dolotu Porszak Tobie napisał, włóż stożek w seryjną pociętą puszkę i efekt ten sam, przy 1.0 nie odczujesz różnicy przy zwykłym stożku a tym "super" zestawie za 450zeta... tylko hałasu troche w obu przypadkach i nic więcej...
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...