Więc tak najlepiej gdybyśmy się spotkali u mnie -wypili kawę ,bądź we Wrocławiu i polecieli A4 do granicy niemieckiej w Olszynie i potem połowe niemiec autobahn-ą do granicy niemiecko-holenderskiej w Venlo.
Jest całkiem fajnie gdyż po drodze (dosłownie) mieszka moja rodzina -nie trzeba nawet zbaczać z kursu ,możemy zatrzymać się u nich ,zjeść,odpocząć ,przespać się -żaden problem gdyż mieszkają w dość dużym domu we dwójkę(wujek i ciotka-poprzednia,pierwsza właścicielka corsche) i zobaczyć co nieco - miasteczko Kamp-Lintfort. (zaznaczone czerwonym kółkiem na mapie)
Z miasteczka do granicy w Venlo jest ok 100km ,byłem tam już kilka razy także rzut beretem...
Do rodzinki mamy równe 1010km - także myślę ,że byłby to idealny pit-stop!
Myślę ,że można by zostać tam na 2noclegi -1-szy dzień -wieczór przyjazd ,2-gi dzień zwiedzanie,3-ci -rano wyjazd dalej...
W ten sam dzień przekraczamy granicę niemiecko-holenderska w Venlo i lecimy przez Holandię i jedziemy jakieś 80km i wjeżdżamy do Belgii (nie wiem w jakim dokładnie mieście ,ale znajdę) ,następnie jakieś 200km i wjeżdżamy do Francji a tu już tylko 45km i dojeżdżamy do Tunnel La Manche - tu pakujemy się na pociąg i wio do Anglii - po wyjeździe z pociągu pozostało nam przyzwyczaić się do ruchu lewostronnego przez następne 280km po czym dojeżdżamy na miejsce... szukamy noclegów itd..

Spod mojego domu wychodzi ok 1715km...
Tutaj rozpis na dni:
03.06 - środa - wyjazd wcześnie rano i dojazd do Kamp-Lintfort ,nocleg , (1010km) ok 10godzin spokojnej jazdy -przetestowane.
04.06 - czwartek - zwiedzanie ,nocleg ,
05.06 - piątek - wczesny wyjazd z Kamp-Lintfort do Francji na pociąg do Anglii i stamtąd na miejsce.. (700km)
06.06 - sobota - aklimatyzacja %
07.06 - niedziela - Performance Vauxhall Show & PARTY !
08.06 - poniedziałek - zwiedzanie,odpoczynek + delikatna aklimatyzacja %
09.06 - wtorek - wyjazd wczesnym rankiem + ewentualny nocleg w Kamp-Lintfort (700km)
10.06 - środa - wyjazd do domu (1010km)
Wychodzi na to ,żeby pojechać tam na spokojnie to potrzebujemy 7dni.
Przed chwilą sprawdziłem ceny promów : SeaFrance - 110euro za samochód+2osoby w 2strony ,P&O - 85euro ,Eurotunnel pociąg - 185 euro ,wysłałem też zapytanie do innej firmy o cenę za przejazd pociągiem pod kanałem la manche . Także cenę tu przedstawię. Czas przejazdu prom ok 2h , pociąg 35min.
Myślę ,że prom nie będzie zły zważywszy na cenę ...
W sumie do zapłaty zostanie nam paliwo,żarcie,transfer francja=angila ,4noclegi na miejscu ,wejściówka na imprezę.
Hmm to tyle - czekam na jakieś spostrzeżenia i uwagi...