Zdjęcie listew, znaczków, malowanie plastikow:)
-
Kuba.EBE
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Zdjęcie listew, znaczków, malowanie plastikow:)
Chcialbym sie dowiedziec jak najlepiej zdjac listwy boczne i znaczki z tylniej klasy. Tak by bylo jak najmniej sladow no i jak sie tez pozbyc resztek tasmy jak zostanie. A druga sprawa to podobno malowanie sierpow i zderzakow na kolor nadwozia jest zbedne poniewaz farba odchodzi. Wiec jak najlepiej to zrobic by wygladalo dobrze i farba nie odchodzila.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, o 18:30 przez Kuba.EBE, łącznie zmieniany 1 raz.

-
darkmedia
- Świeżak
Re: Pomoc.
znajdz dobrego lakiernika to ci sciagnie listwy i pomaluje plastiki jesli jest dobry i zna sie na tym to uzyje dobrego podkladu do plastikow i nie bedzie odchodzic nic, tak jak by bylo oryginalnie... jednak wiekszosc lakiernikow nie potrafi dobrze pomalowac plastiku wiec czeka cie spore wyzwanie;)
- DaroXE
- Nowy
- Imię: Darek
- Kontakt:
co do nadkoli... malował mi je lakiernik i jest elegancko
nic nie odchodzi...
ja kiedys malowałem lakierem do plastików firmy Boll i nie polecam... odeszło
a co do znaczkow: suszarka/opalarką podgrzewasz, nicia dentystyczną podważasz i powoli zdejmujesz
resztki kleju... palcami, gumką do olówka - rózne sposoby są, a najlepszy - kauczukowa nasadka na wiertarke, ja miałem pożyczoną od lakiernika
Ogolnie potrzeba ogromnej cierpliwosci 
a co do znaczkow: suszarka/opalarką podgrzewasz, nicia dentystyczną podważasz i powoli zdejmujesz
Czarnulka... troche koni już to ma pod maską... 
-
Kuba.EBE
- Nowy
No to czeka mnie mala zabawa gdy samochod bedzie w naprawie to ja bede sobie to robil powoli i bedzie mi pomagal ten mechanik:P Mowil ze moze mi bollem pomalowa ale nie gwarantuje wiec sie chce upewnic jak najlepiej to zrobic by nie odchodzilo itd.. wiec musze pierw to spolerowac wszystko i dopiero zaczac sie bawic z nadkolami. Mysle ze znaczki i listwy szybko pojda choc kto to wie...

- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
listwy i znaczki mozesz sciagnac szpachelka plastikowa, taka do szpachli samochodowej. mozesz tak tylko zaczac a potem zylka czy czym podobny, albo calosc szpachelka. oczywiscie ostroznosc wskazana zeby napisol nie polamac.
resztki tasmy tak jak gnejsik mowi gumka na wiertarke. kupisz w sklepie z lakierami na pilsudskiego albo w lemarze na czaplinieckiej, tam kupowalem (jak powiesz ze potrzebujesz usunac resztki tamsy 2stronnej do listew to beda wiedziec zreszta).
resztki tasmy tak jak gnejsik mowi gumka na wiertarke. kupisz w sklepie z lakierami na pilsudskiego albo w lemarze na czaplinieckiej, tam kupowalem (jak powiesz ze potrzebujesz usunac resztki tamsy 2stronnej do listew to beda wiedziec zreszta).
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Przy okazji zmień temat na pasujacy do problemu rules/index.php#rule1b
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert