Zdjęcie listew, znaczków, malowanie plastikow:)

Wszystkie informacje o elementach nadwozia Corsy B.
ODPOWIEDZ
Kuba.EBE
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Zdjęcie listew, znaczków, malowanie plastikow:)

Post autor: Kuba.EBE »

Chcialbym sie dowiedziec jak najlepiej zdjac listwy boczne i znaczki z tylniej klasy. Tak by bylo jak najmniej sladow no i jak sie tez pozbyc resztek tasmy jak zostanie. A druga sprawa to podobno malowanie sierpow i zderzakow na kolor nadwozia jest zbedne poniewaz farba odchodzi. Wiec jak najlepiej to zrobic by wygladalo dobrze i farba nie odchodzila.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, o 18:30 przez Kuba.EBE, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
darkmedia
Świeżak

Re: Pomoc.

Post autor: darkmedia »

znajdz dobrego lakiernika to ci sciagnie listwy i pomaluje plastiki jesli jest dobry i zna sie na tym to uzyje dobrego podkladu do plastikow i nie bedzie odchodzic nic, tak jak by bylo oryginalnie... jednak wiekszosc lakiernikow nie potrafi dobrze pomalowac plastiku wiec czeka cie spore wyzwanie;)
Corsa B C20XE Electric orange
Powered by www.projectxs.pl
Awatar użytkownika
DaroXE
Nowy
Imię: Darek
Kontakt:

Post autor: DaroXE »

co do nadkoli... malował mi je lakiernik i jest elegancko ;) nic nie odchodzi... ;) ja kiedys malowałem lakierem do plastików firmy Boll i nie polecam... odeszło :/

a co do znaczkow: suszarka/opalarką podgrzewasz, nicia dentystyczną podważasz i powoli zdejmujesz ;) resztki kleju... palcami, gumką do olówka - rózne sposoby są, a najlepszy - kauczukowa nasadka na wiertarke, ja miałem pożyczoną od lakiernika :) Ogolnie potrzeba ogromnej cierpliwosci :P
Czarnulka... troche koni już to ma pod maską... :lol:
Kuba.EBE
Nowy

Post autor: Kuba.EBE »

No to czeka mnie mala zabawa gdy samochod bedzie w naprawie to ja bede sobie to robil powoli i bedzie mi pomagal ten mechanik:P Mowil ze moze mi bollem pomalowa ale nie gwarantuje wiec sie chce upewnic jak najlepiej to zrobic by nie odchodzilo itd.. wiec musze pierw to spolerowac wszystko i dopiero zaczac sie bawic z nadkolami. Mysle ze znaczki i listwy szybko pojda choc kto to wie...
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

listwy i znaczki mozesz sciagnac szpachelka plastikowa, taka do szpachli samochodowej. mozesz tak tylko zaczac a potem zylka czy czym podobny, albo calosc szpachelka. oczywiscie ostroznosc wskazana zeby napisol nie polamac.

resztki tasmy tak jak gnejsik mowi gumka na wiertarke. kupisz w sklepie z lakierami na pilsudskiego albo w lemarze na czaplinieckiej, tam kupowalem (jak powiesz ze potrzebujesz usunac resztki tamsy 2stronnej do listew to beda wiedziec zreszta).
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

Przy okazji zmień temat na pasujacy do problemu rules/index.php#rule1b
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie”