DTM Corsa!
- Cyna
- Nowy
- Imię: Marek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
DTM Corsa!
Witam
dziś nadszedł dzień w którym pokaże na forum moją skromną Corsę B:)
Skromną, ponieważ jeszcze się uczę i moje dochody są małe;p wkładam w nią więcej pracy i serca niż funduszy. Jest to Corsa B z najsłabszym i najuboższym wyposażeniem;p poza elektrycznym ustawianiem świateł niema nic;), zakupiłem ją w grudniu 2007 roku jako moje pierwsze autko po zdanym prawo jeździe:), od razu już wiedziałem w którym kierunku pójdę, lecz na sam początek jako uczeń-mechanik porobiłem wszystko co trzeba było, między innymi całkowite uszczelnienie silnika, wymiana filtrów i Oleju;p także dopieszczenie wad po poprzednim właścicielu tak aby autu przywrócić dawny blask:) teraz czas na krótki opis mego Autka:)
rok: 94'
silnik: 1.2 8v (niestety) tutaj poza stożkowym filtrem jest seria;)
wnętrze: kierownica Raid HP + naba, dopieszczenie szczegółów, brak kanapy;)
nadwozie: brewkami Kamei:D (już ich niema:)), dymione kierunki FK;) żółte żarówki na przód:)
podwozie: zawieszenie gwintowane FK,
koła: Borbet T 14" , 7" z przodu i 8" z tyłu, na przedniej osi oponki Uniroyal Rainsport 195/45 a tylnej Ventus o tych samych wymiarach:)
audio: jednostka Blaupunkt san diego, głośniki Phonocar Yellow line, na tył były sony Xplod lecz nie podobało mi się jak grały;p
tak Corsa prezentowała się jak była w moim posiadaniu w surowej formie
a tak Corsa prezentowała się przed sezonem letnim
Corsa ciągle jest w stanie "surowym", ponieważ szykuje ją na ten sezon, koła na dniach idą do polerowania rantów, z przodu będą kapsle, wydech także doczeka się modyfikacji:) tylne światła będą MHW jak dobrze pójdzie, tylne zawieszenie będzie wymienione na "sztywniejsze", do audio dojdzie jakaś Skrzynka do bagażnika, marzy mi się także polerowana pół klatka na tył:) czas pokaże:), ciągle będę dążył by stan auta był coraz bliżej "Idealnego". śmiało moja Corsa może być krytykowany z waszej strony bo na pewno ktoś napisze tekst w sensie "kiedy wkładasz 2.0" ;P więc od razu pisze że "nie mam stałego zarobku jako uczeń":P i całość prac porusza się powoli ale do przodu;)
pozdrawiam:)
dziś nadszedł dzień w którym pokaże na forum moją skromną Corsę B:)
Skromną, ponieważ jeszcze się uczę i moje dochody są małe;p wkładam w nią więcej pracy i serca niż funduszy. Jest to Corsa B z najsłabszym i najuboższym wyposażeniem;p poza elektrycznym ustawianiem świateł niema nic;), zakupiłem ją w grudniu 2007 roku jako moje pierwsze autko po zdanym prawo jeździe:), od razu już wiedziałem w którym kierunku pójdę, lecz na sam początek jako uczeń-mechanik porobiłem wszystko co trzeba było, między innymi całkowite uszczelnienie silnika, wymiana filtrów i Oleju;p także dopieszczenie wad po poprzednim właścicielu tak aby autu przywrócić dawny blask:) teraz czas na krótki opis mego Autka:)
rok: 94'
silnik: 1.2 8v (niestety) tutaj poza stożkowym filtrem jest seria;)
wnętrze: kierownica Raid HP + naba, dopieszczenie szczegółów, brak kanapy;)
nadwozie: brewkami Kamei:D (już ich niema:)), dymione kierunki FK;) żółte żarówki na przód:)
podwozie: zawieszenie gwintowane FK,
koła: Borbet T 14" , 7" z przodu i 8" z tyłu, na przedniej osi oponki Uniroyal Rainsport 195/45 a tylnej Ventus o tych samych wymiarach:)
audio: jednostka Blaupunkt san diego, głośniki Phonocar Yellow line, na tył były sony Xplod lecz nie podobało mi się jak grały;p
tak Corsa prezentowała się jak była w moim posiadaniu w surowej formie
a tak Corsa prezentowała się przed sezonem letnim
Corsa ciągle jest w stanie "surowym", ponieważ szykuje ją na ten sezon, koła na dniach idą do polerowania rantów, z przodu będą kapsle, wydech także doczeka się modyfikacji:) tylne światła będą MHW jak dobrze pójdzie, tylne zawieszenie będzie wymienione na "sztywniejsze", do audio dojdzie jakaś Skrzynka do bagażnika, marzy mi się także polerowana pół klatka na tył:) czas pokaże:), ciągle będę dążył by stan auta był coraz bliżej "Idealnego". śmiało moja Corsa może być krytykowany z waszej strony bo na pewno ktoś napisze tekst w sensie "kiedy wkładasz 2.0" ;P więc od razu pisze że "nie mam stałego zarobku jako uczeń":P i całość prac porusza się powoli ale do przodu;)
pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony 5 mar 2010, o 17:59 przez Cyna, łącznie zmieniany 5 razy.
DTM corsa:)
-
- Nowy
Re: DTM Corsa by Cyna
O będę pierwszy Cyna autko na prawdę ładnie wygląda na tych felgach (sam do niedawna miałem identyczny komplecik), osobiście nie jestem zwolennikiem brewek, ładna gleba też nie może pozostać niezauważona (skręć troszkę gwinta z tyłu bardziej ) fajnie że masz czarne plastiki a nie szare z tyłu koniecznie daj czarne MHW (jak uda Ci się kupić ) przednie lampy też raczej do wymiany, no i na pewno listwy do usunięcia, ewentualnie platik pod kolor, czyli taki standard. Ogólnie autko bardzo fajne, wiadomo troszkę czasu musisz jej poświęcić i jeszcze więcej mamony , no ale powoli do przodu: jak to Ktoś tutaj powiedział lepiej "jakieś" modyfikacje niż żadne powodzenia
Ostatnio zmieniony 14 lut 2009, o 15:31 przez Marko, łącznie zmieniany 2 razy.
- Gesio_CB
- Nowy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Ładnie i ze smakiem zrobiona corsa
Przyczepie sie tylko do brewek wywal je
kupiłeś ją taką juz? chodzi mi o felgi i zawias
Przyczepie sie tylko do brewek wywal je
kupiłeś ją taką juz? chodzi mi o felgi i zawias
- Cyna
- Nowy
nie kupiłem ją seryjną tylko z tymi "Brewkami" heh:D resztę zrobiłem sam:)
-
- Nowy
no i jaki masz fajny praktyczny hak z przodu , tak patrzę i zastanawia mnie jakie mają ET Twoje aluski, bo wystają troszkę, pewnie mnie niż 35
- Cyna
- Nowy
hehe zawieszka na haczyk to taki mały detalik od GM haha:D a ET to 25 z przodu a 20 z tył;)
-
- Nowy
- Kontakt:
mi osobiscie twoja Corsa sie podoba i tak jak poprzednicy powiem: wywal te............*
ja bym w niej juz nic nie zmienial a jak na tyl poleca MHW to bedzie to znowu jedna Corsa z wielu...
*-wiesz co mam na mysli
ja bym w niej juz nic nie zmienial a jak na tyl poleca MHW to bedzie to znowu jedna Corsa z wielu...
*-wiesz co mam na mysli
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Fajne to to macie panie kierowniku... Autko prezentuje sie zacnie... Wywal tylko wiesz co co do lamp na tył. W prawdzie sam jeżdżę na irmscherach ale zostawiłbym czerwone... Bedzie zbyt jednolicie a tak na tym czarnym lakierze ladnie sie wyróżnia ten tył... Wywal jak cos wycieraczkę i ten zamek wielkości glowy Hehe
-
- Świeżak
hm, generalnie fajnie sie prezentuje ale może plastic w kolor, zderzak od polifta i bedzie cacy, nie wiem jakos nie lubie tych starych zderzaków
Corsa in progress
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
tak jak przedmówca, przedni zderzak dałbym z polifta, do tego czarne gładkie lampy na przód. Ogólnie bardzo mi się to auto podoba, szczególnie że dla mnie Borbet T to najpiękniejsza felga na świecie (miałem już 2 kpl na 2 autach 16X9)
- Cyna
- Nowy
zderzak z polifta.. hmmm. szczerze powiem że podobają mi się czarne zderzaki, mają swój klimat, może jestem jednym z niewielu i możecie pomyśleć że jestem jakiś dziwny ale jakby każda corsa miała zderzak z polifta lub GSI to stało by się to nudne;p a co do przednich lamp to może zostawię seryjne tylko że z ciemnymi wkładami a'la hella i wtedy brewki pójdą OUT;p
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
ja nie mówię o zderzaku w kolorze, tylko o polifcie. Jak ci się podobają nielakierowane to może być polift nielakierowany.
- Cyna
- Nowy
heh szczerze mówiąc ale muszę się przyznać że nigdy nie zwróciłem uwagi że polifty są też czarne;P pozdro;)
-
- Świeżak
tak tak polift daje rade, ja sam wymieniłem nie dawno ale jak naprawie swoj gsi to polifta bede miał a oddanie po kosztach (czarny nie lakierowany ) co do felg jak pisał Stelmi... ten borbet to klasa do corsy
Corsa in progress
- rafa
- Świeżak
- Imię: Rafał
No widze Cyna już pokazaeś swoją Corse
Świtnie na Borbetach wygląda
mam nadzieje ze niedługo i ja pokaże moją narazie dokańczam sprawy techniczne a potem biore sie za minimalne przeróbki
Musimy wkońcu jakis wypadzik zrobić Corsami
Świtnie na Borbetach wygląda
mam nadzieje ze niedługo i ja pokaże moją narazie dokańczam sprawy techniczne a potem biore sie za minimalne przeróbki
Musimy wkońcu jakis wypadzik zrobić Corsami
- Cyna
- Nowy
tak tak to są te Fele:) jutro jadę uzgodnić ze znajomym kiedy na polerkę rantów:) jak felgi wrócą to zaraz wrzucę jakieś fotki:).. wczoraj zamontowałem do bagażnika skrzynie basową firmy Voicekraft;p jak na moje granie to wystarcza w zupełności;p pozdro
- Cyna
- Nowy
dawno tu nic nie pisałem, więc postanowiłem troszkę odświeżyć temat, na dzień dzisiejszy Corsa nic się prawie nie zmieniła, przeszła tylko zabiegi "Detaliczne" które nie wiele zmieniły auto . była skrzynia basowa, lecz poszła na śmietnik bo przestała mnie zadowalać;p, były też brewki lecz też poszły razem z skrzynią;p, koła się Malują więc autko porusza się na "profilu 80", dodałem delikatny wydeszek który pomrukuje sobie z pod zderzaka:), w chwili obecnej Corsa prezentuje się "normalnie" czyli prawie seryjnie;p. ciut upiększyłem lakierek. zrobił mi się taki mały youngtimer:P, w maju prawdo podobnie zrobię delikatnego swapa, aczkolwiek wsadzę 1.4 8v. nie wielka różnica lecz zawsze bezie lepiej niż jest teraz. w końcu od czegoś trzeba zacząć;p nie wielkie zarobki ucznia blokują mnie przed większym hardcore;p
a tak się prezentuje:
a tak się prezentuje:
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Bede mial x14sz do sprzedania jak cos...
Po calkowitym remoncie jakies 50 kkm temu... do tego lekko grzebniety - walek, zawory itp.
Odpycha sie ciekawie i na pewno ma wiecej jak seryjne 60 kucy... spokojnie 75 plus...
Pozdrowka
Po calkowitym remoncie jakies 50 kkm temu... do tego lekko grzebniety - walek, zawory itp.
Odpycha sie ciekawie i na pewno ma wiecej jak seryjne 60 kucy... spokojnie 75 plus...
Pozdrowka
- Cyna
- Nowy
nic się tu dawno nie działo, więc chciałbym odświeżyć tego kotleta:) pyknąłem dziś na szybko parę fotek na nowym setupie kół:) nie każdemu to będzie się podobać:) ale auto robię pod siebie i moim zdaniem jest OK;p, na jednym widać delikatnie wydeszek mojej produkcji oceńcie sami:
Ostatnio zmieniony 16 cze 2009, o 18:04 przez Cyna, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafa
- Świeżak
- Imię: Rafał
No widzisz, moje czarnidełko czyni cuda;p
a co do kół to bardzo mi sie podobają
a co do kół to bardzo mi sie podobają
- Krzy Krzy
- Nowy
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Bardzo fajnie wygląda czarna Corsa na białych felgach.
Może i ja nad białym pomyśle
Może i ja nad białym pomyśle
Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na GLEBIE ...
- Cyna
- Nowy
w moim temacie cisza i nudno jak w modzie na sukces, w prawdzie nic wielkiego się nie zmieniło poza jakimiś tam detalami;p dziś przyszła do mnie oczekiwana paczka z nowym wydeszkiem, szukałem długo jakiegoś odpowiedniego dla mojego auta i w końcu znalazłem, nie czekając na nic szybko go zamontowałem a efekt oceńcie sami:
jest to oryginalny Lexmaul, muszę go lekko pastą polerską jeszcze wyświecić bo przetarłem tylko tak na szybko
i jeszcze mały detalik w postaci wlepki "WheelWhores" i obecny stan auta;p
wielu osobą ona pewnie nie przypadnie do gustu ale najważniejsze że mi się podoba;)
jest to oryginalny Lexmaul, muszę go lekko pastą polerską jeszcze wyświecić bo przetarłem tylko tak na szybko
i jeszcze mały detalik w postaci wlepki "WheelWhores" i obecny stan auta;p
wielu osobą ona pewnie nie przypadnie do gustu ale najważniejsze że mi się podoba;)
-
- Bez listowiec ;-)
bardzo fajnie zrobiona corsa. A co do felg to sam malowałeś czy oddales do malowania?