Mechanizm Różnicowy, krótka skrzynia?
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Mechanizm Różnicowy, krótka skrzynia?
Witam mam pytanko, o dane na temat mechanizmu Różnicowego potrzebuje skrócić przełożenie główne w corsie GSi 1,6 16v 93r i nie wiem czy da coś przełożenie z Corsy 1,4 8 v i czy pasuje ??
może ktoś coś wie na ten temat /??? Dzieki za odpowiedz

Ostatnio zmieniony 17 mar 2009, o 16:51 przez MateuszRS, łącznie zmieniany 1 raz.
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Re: Mechanizm Różnicowy
samo "przelozenie gl z corsy 1.4 8v" niewiele mowi. te silniki mialy rozne skrzynie. wbij sie w faq, tam znajdziesz i skrzynie, i ich przelozenia, i przelozania gl z jakimi wystepowaly. 4.18 byly w skrzyniach f13wr i f15wr. poprostu musisz szukac skrzyni z odp oznaczeniem. jak odczytywac oznaczenia i gdzie szukac, rowniez w faq
niestety nie powiem ci czy samo przekladanie przel gl ogranicza sie tylko do wyjac stare, wlozyc nowe. czy jest jakas rzezba
niestety nie powiem ci czy samo przekladanie przel gl ogranicza sie tylko do wyjac stare, wlozyc nowe. czy jest jakas rzezba
- chuckyhc
- Nowy
- Imię: Chucky
- Kontakt:
wydaje mi sie ze nie da rady samego przelozenia wkomponowac. jezeli kolo atakujace jest w calosci na walku, to w gre wchodzi wymiana calego walka z atakiem, a co za tym idzie takze przekladanie kół zebatych poszczegolnych biegow. tez troche na tym rozkminialem i chyba lepiej cala skrzynke wrzucic. i jeszcze jedna sprawa na ktorej ja sie przejechalem, starsze skrzynie mialy naped predkosciomierza na slimaku, a nowsze na implusatorze. jak kupilem nieswiadomie skrzynie z 99 roku i musialem przekladac "obudowe" mechanizmu roznicowego (ten kosz na ktorym zmocowane jest kolo talerzowe, a wewnatrz sa satelity). mam skrzynke jedna rozebrana moge popatrzec jak wyglada te kolo atakujace. jak ktos wie niech pisze 

Była Corsa B GSi C16XE prawie S1600
Jest Corsa C GSi Z18XE
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!

- fotograf
- Swój
- Kontakt:
Pamiętam że w dawnych czasach był temat, że Markos chyba z Adamem mieli zamieniać się głównymi, Markos chciał mieć kosmicznie krótką skrzynie na miasto a Adam długie przełożenia na autobane (poprawcie mnie jeśli coś mi się kręci), doszło to w końcu do skutku?
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V

- chuckyhc
- Nowy
- Kontakt:
Re: Mechanizm Różnicowy, krótka skrzynia?
f10 w gsi?? hehe,toz to niemozliwe, Mateusz masz ja na podmiane czy w aucie zamontowana??
Jest Corsa C GSi Z18XE

-
- Świeżak
Chodzi mi o samo przełożenie główne Koło talerzowe z wałkiem atakującym...
a nie mogę się doszukać tego tematu na FAQ 

- chuckyhc
- Nowy
- Kontakt:
Policz sobie ząbki na kole talerzowym i atakującym, bo F10 miały przełożenia różne np: 3,740; 4,181 i 4,531. Policz podziel i będzie wiadomo. jak będziesz miał 3,740 to nie bardzo ma sens tego zakładanie, bo takie przełożenia chodziły w c16 w skrzynce F15.
Jest Corsa C GSi Z18XE