XII Dni Kleszczowa z Automobilklubem Piotrkowskim 17.05.09

Znajdż podobnych maniaków corsy w swoim regionie.
ODPOWIEDZ
Kuba.EBE
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

XII Dni Kleszczowa z Automobilklubem Piotrkowskim 17.05.09

Post autor: Kuba.EBE »

Dnia 17 maja Automobilklub Piotrkowski przyjmując zaproszenie Gminnego Ośrodka Klultury w Kleszczowie jest jedną z atrakcj XII Dni Kleszczowa.

Tak przedstawia się Program tego dnia. Pismo przedstawione do Władz Kleszczowa:

Automobilklub Piotrkowski i Gminny Ośrodek Kultury Zapraszają na:
KZK dla Mieszkańców Gminy Kleszczów
Automobilklub Piotrkowski pod patronatem Polskiego Związku Motorowego jako współorganizator Dni Kleszczowa w dniu 17 maja 2009 zaprasza na Konkurs Zręczności Kierowców ( KZK ). Konkurs organizowany jest jako impreza ogólnodostępna. Klub nie pobiera od uczestników w tym dniu żadnych opłat startowych. Uczestnikiem KZK może być osoba posiadająca ważne prawo jazdy. Z chwilą podpisania zgłoszenia uczestnik otrzymuje numer startowy, który należy umieścić w widocznym miejscu. Podpisanie zgłoszenia jest równoznaczne z podporządkowaniem się niniejszemu regulaminowi.
Dodatkowo Ośrodek Szkolenia Kierowców "Bib" podczas tego dnia organizuje dla Pań i Panów konkurs ktorego głównymi nagrodami są darmowe Kursy na Prawo Jazdy. Po jednym dla startującej Pani i Pana.

Plan Konkursów Automobilklubu Piotrkowskiego:
14.30 – 15.00 otwarcie list zgłoszeniowych do Konkursów: KZK oraz o nagrodę "Bib" Ośrodeka Szkolenia Kierowców Piotr Beśka.
15.00 Pokazy Stuntu – Akrobacje na mototocyklach ( dodatkowo w przerwach technicznych)
15.30 – 17.30 Rozpoczęcie Konkursu Zręczności Kierowców
17.30 – Konkurs o nagrodę "Bib"
18.00 – 18.30 – Zakończenie Imprezy z Automobilklubem Piotrkowskim.
Dodatkowo podczas trwania pokazów Automobilklubu wystawione będą ciekawe pojazdy Klubowiczów.

Osoby odpowiedzialne za KZK dla Mieszkańców Gminy Kleszczów:
- Dariusz Cecotka - Komandor Imprezy
- Tomasz Pałetko, Robert Królikiewicz, Tomasz Załóg - konkursy
- Janusz Sachrajda, Wojtek Karpiński – Sędziowie KZK i Szkoły Nauki Jazdy

Zabezpieczeniem Konkursów zajmują się licencjonowani sędziowie PZM oraz Klubowicze Automobilklubu.
Wiza przydzielona na XII Dni Kleszczowa dla Automobilklubu Piotrkowskiego przez PZM-ot to 06/2009/PIO.

Ja sie zjawie i bede startowal :) ciekawe jak mi pójdzie
Obrazek
Kuba.EBE
Nowy

Re: XII Dni Kleszczowa z Automobilklubem Piotrkowskim 17.05.09

Na KZK zajalem niestety 10 miejsce.. Czasy byly bardzo zblizone.. 10 miejsce mialo czas 56sec, gdzie mialy 3 osoby taki sam czas. Gdzie na KZK niestety cos sie stalo mi z corsa... Za blisko jezdzilem, a przeszkodami byly cale paczki styropianu. Za blisko przejechalem i ...
Obrazek
Obrazek
Ale i tak szklo bylo pekniete na pol, a teraz bedzie okazaja by nowe zamontowac :) odlecial mi caly plastkik od lusterka, spadl na ziemie a szklo peklo przy uderzeniu o styropian.

Byly pozniej wyscigi na 1/4 mili. Byly wyscigi kazdy z kim chcial i wygrany przyjezdzal na start a przegrany zostawal na mecie. Gdzie sie scigaly samochody o podobnych mocach, w tych samych klasach silnikowych. 1 miejsce zajela E36 MPower... W walce o drugie miejsce scigal sie Peugeot 405 i Corsa B :) Za kierownica Corsy siedzialem ja :) Te osoby wygraly w danych klasach. Walczylem z tym peugeotem o mocy 126KM.. Niestety przegralem o dlugosc miaski...:/ Ale sie oplacalo poniewaz zajalem 3 miejsce :)

Obrazek
Obrazek

Jak narazie 1 moje takie osiagniecie :) Co tam moc 60KM ale to jaka :) Kazdy byl zdziwiony ze kazdego wyprzedzalem i wiele osob chcialo sie mierzyc ze mna. Ale coz, corsa pokazala co potrafi, choc grzala sie cholernie :P ze tak powiem, CORSASPORT.PL :)
Obrazek
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor

Post autor: RotkiV »

super impreza byla!! :)2
ja w dragu objechalem tylko Astre c14nz Kuby corsy juz nie dalem rady ale nie dziwi mnie to...
natomiast duzo lepiej niz Kubie poszlo mi w sprawnosciowce
ja wykrecilem pierwszy czas 1.06 sek. ( na szykanie przesadzilem z rekawem i mnie obrocilo)
natomiast drugi czas mialem juz 54sek z groszami jakimis takze ja jestem mega zadowolony
Kuba.EBE
Nowy

54,6sec miales Vikotr, ja pierwszy mialem 56 sec a na drugim (pechowym) za bardzo chcialem i na recznym zle zawroocilem bo auto mi bokiem postawilo anie wykrecilo no i to lusterko co mi odpadlo i szklo popekalo z niego ;d
Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

Gratulacje osiagniec :)2
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
G4lu5
Nowy
Podziękował;: 1 raz

Post autor: G4lu5 »

No prosze, gratulacje wyników :) Kuba to twoja corsa to jest taka mała niepozorna formułka :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Regionalne spotkania oraz Zloty”