Wspomaganie do C14SE

Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego Corsy B.
ODPOWIEDZ
mskojon
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Wspomaganie do C14SE

Post autor: mskojon »

Chciałbym założyć do swojej asterki C14SE wspomaganie, mam do kupienia komplentny układ wspomagania od astry 1.6 8V na jednopunkcie, dokładnego oznaczenia modelu silnika nie znam. Pytanie jest takie: czy będzie pasowało to wszystko bez jakichś większych problemów do mojego samochodu? Czy moze jest to identyczny układ jak w C14SE?
Awatar użytkownika
Mihó
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: Wspomaganie do C14SE

Post autor: Mihó »

mskojon pisze:Chciałbym założyć do swojej asterki C14SE wspomaganie, mam do kupienia komplentny układ wspomagania od astry 1.6 8V na jednopunkcie, dokładnego oznaczenia modelu silnika nie znam. Pytanie jest takie: czy będzie pasowało to wszystko bez jakichś większych problemów do mojego samochodu? Czy moze jest to identyczny układ jak w C14SE?
Podejrzewam, że ta Astra miała osprzęt na szerokim pasku. Jeśli tak, to czeka Cię wymiana alternatora i koła pasowego dolnego. Jeśli 1.6 8V, to Ciebie interesują tylko silniki X16SZ, X16SZR i C16SE. Z16SE i C16NZ mają inne koła pasowe ! I w zasadzie tylko to pasuje. Potrzebujesz jeszcze do kompletu:

Pompa wspomagania + łapa
Odpowiedni pasek wielorowkowy
Przekładnia kierownicza ze wspomaganiem
węże + rurki chłodzące
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
Awatar użytkownika
seboss
Nowy
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: seboss »

mskojon pisze:Chciałbym założyć do swojej asterki C14SE wspomaganie, mam do kupienia komplentny układ wspomagania od astry 1.6 8V na jednopunkcie, dokładnego oznaczenia modelu silnika nie znam. Pytanie jest takie: czy będzie pasowało to wszystko bez jakichś większych problemów do mojego samochodu? Czy moze jest to identyczny układ jak w C14SE?
z tego co pamiętam wszystkie z silnikiem c14se (82km) w CB miały wspomaganie

do teg co napisał Miho jeszcze chyba musisz dorzucić odpowiedni napinacz
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz
A-rek
Nowy
Kontakt:

Post autor: A-rek »

seboss pisze:z tego co pamiętam wszystkie z silnikiem c14se (82km) w CB miały wspomaganie
moja nie miala wiec nie wszystkie
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Kierowniczy”