Wspomaganie do C14SE
-
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Wspomaganie do C14SE
Chciałbym założyć do swojej asterki C14SE wspomaganie, mam do kupienia komplentny układ wspomagania od astry 1.6 8V na jednopunkcie, dokładnego oznaczenia modelu silnika nie znam. Pytanie jest takie: czy będzie pasowało to wszystko bez jakichś większych problemów do mojego samochodu? Czy moze jest to identyczny układ jak w C14SE?
- Mihó
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Re: Wspomaganie do C14SE
Podejrzewam, że ta Astra miała osprzęt na szerokim pasku. Jeśli tak, to czeka Cię wymiana alternatora i koła pasowego dolnego. Jeśli 1.6 8V, to Ciebie interesują tylko silniki X16SZ, X16SZR i C16SE. Z16SE i C16NZ mają inne koła pasowe ! I w zasadzie tylko to pasuje. Potrzebujesz jeszcze do kompletu:mskojon pisze:Chciałbym założyć do swojej asterki C14SE wspomaganie, mam do kupienia komplentny układ wspomagania od astry 1.6 8V na jednopunkcie, dokładnego oznaczenia modelu silnika nie znam. Pytanie jest takie: czy będzie pasowało to wszystko bez jakichś większych problemów do mojego samochodu? Czy moze jest to identyczny układ jak w C14SE?
Pompa wspomagania + łapa
Odpowiedni pasek wielorowkowy
Przekładnia kierownicza ze wspomaganiem
węże + rurki chłodzące
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
- seboss
- Nowy
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
z tego co pamiętam wszystkie z silnikiem c14se (82km) w CB miały wspomaganiemskojon pisze:Chciałbym założyć do swojej asterki C14SE wspomaganie, mam do kupienia komplentny układ wspomagania od astry 1.6 8V na jednopunkcie, dokładnego oznaczenia modelu silnika nie znam. Pytanie jest takie: czy będzie pasowało to wszystko bez jakichś większych problemów do mojego samochodu? Czy moze jest to identyczny układ jak w C14SE?
do teg co napisał Miho jeszcze chyba musisz dorzucić odpowiedni napinacz
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz
-
- Nowy
- Kontakt:
moja nie miala wiec nie wszystkieseboss pisze:z tego co pamiętam wszystkie z silnikiem c14se (82km) w CB miały wspomaganie