przekladnia kierownicza CB

Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego Corsy B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marcel
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

przekladnia kierownicza CB

Post autor: marcel »

Moze mi ktos napisac ile obrotow kierownica macie w swoich corsach ze wspomaganiem?? Zalozylem EPS do zwyklej przekladni bez WS, jest super, lekko sie kreci ale nie nadazam krecic jak zaczyta obracac auto na jakims szutrze. Szukam takiej ktora ma najmniejsze przelozenie.

A moze ktos wie czy lub czym sie rozni przekladna CB i CA. Znalazlem kit quaifa ktory skraca do 2.5 ale tylko jest do CA i nie wiem czy bedzie pasowal.
Awatar użytkownika
Zioo
Nowy
Imię: Adam
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: przekladnia kierownicza CB

Post autor: Zioo »

u mnie jest ok 2.75 obrotu od max w prawo do max w lewo .. CB x16xe '97 wspomaganie na pasku 6pk1800
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
Mlody~
Świeżak
Imię: Kornel

Post autor: Mlody~ »

Podpinam się pod temat, żeby nie zakładać bardzo podobnego tematu, pytanie mam tego typu, mam CB bez wspomagania, czy przekładnia np od 1,2 1,4 różni się od przekładni w 1,6 gsi ? Miałem wymianę przekładni i teraz coś mi się inaczej kręci :P u kogokolwiek w gsi bez wspomagania, na prostej kierownicy, skręcając w lewo czy prawo są dwa pełne obroty kierownicą ? czy powinno być tak 1,5 ?
Awatar użytkownika
marcel
Świeżak
Podziękował;: 0

Post autor: marcel »

Bez wspomagania masz prawie cztery obroty od skrajnych pozycji (bodajże 3.9) a ze wspomaganiem masz niecałe 3.
Mlody~
Świeżak
Imię: Kornel

Post autor: Mlody~ »

Czyli wychodzi na to że u mnie jest wszystko ok tak ? i nie było różnicy w przekładniach bez wspomagania czy to 1,2 czy 1,6 ? Z góry dziękuje za odpowiedz :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Kierowniczy”