Turbina w Corsie 1.2
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Turbina w Corsie 1.2
Witam
Zaczynam przygode z Corsa C 1.2 75Km. Troszke bawilem sie jej wygladem ale zastanawiam sie nad poprawa osiagow. Czy da rade do tego autka wrzucic turbine i czy bedzie to oplacalne? A jelsi nie jak lepiej poprawic jej osiagi?
Zaczynam przygode z Corsa C 1.2 75Km. Troszke bawilem sie jej wygladem ale zastanawiam sie nad poprawa osiagow. Czy da rade do tego autka wrzucic turbine i czy bedzie to oplacalne? A jelsi nie jak lepiej poprawic jej osiagi?
-
- Swój
- Imię: Mateusz
Re: Turbina w Corsie 1.2
może i się da ale to nie będzie opłacalne,
napewno taniej wyjdzie włożyć silnik z GSi 1,8 125KM...
napewno taniej wyjdzie włożyć silnik z GSi 1,8 125KM...
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
-
- Swój
to zależy co chcesz zmieniać, popatrz na allegro na ceny, silnik ok 2tyś, do tego trzeba osprzęt, półosie, komputer, zawieszenie i hamulce też przydałoby się wymienić, no i robocizna dla mechanika...
-
- Świeżak
A zmienic dolot i filtr powietrza wymienic na stozkowy? Niby odrobina mocy dojdzie noi dzwiek ^^
-
- Swój
raczej sam dźwięk, ale stożek to finansowa wisienka na torcie ile to kosztuje z 100-200zł...
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
pierwsza sprawa...
Corsa C nigdy nie miała silnika 13S t profilu powinieneś zaznaczyć Z12XE
druga sprawa.. szczerze w to wątpię żeby taki silnik nadawał sie na turbo
powody to np. (EKOKIBEL) może się okazać za slaby, rozrząd chyba na łańcuszku ??? czyli trudności z ewentualnymi modami w rozrządzie...
i to co mnie zastanowiło....
chcesz turbic silnik spoko .. liczysz 10 tys. (fajnie ze orientujesz się ze to nie jest tania zabawa) ale tu nagle wyskakujesz o stożku i czymś tam jeszcze i liczysz na iles tam koni więcej
posłuchaj lepiej kruszyna i Z18XE albo słabiej Z16SE/C16SE
ewentualnie jak chcesz naprawdę jakieś przyrosty uzyskać z tego silnika 1.2 to może kolektor ssący DBilbas`a jakaś firma niech ci zrobi komplety wydech i coś tam już będziesz miał dużo lepiej.... myślę ze na takie zabawy Cie stać skoro piszesz o Turbieniu.....
Corsa C nigdy nie miała silnika 13S t profilu powinieneś zaznaczyć Z12XE
druga sprawa.. szczerze w to wątpię żeby taki silnik nadawał sie na turbo
powody to np. (EKOKIBEL) może się okazać za slaby, rozrząd chyba na łańcuszku ??? czyli trudności z ewentualnymi modami w rozrządzie...
i to co mnie zastanowiło....
chcesz turbic silnik spoko .. liczysz 10 tys. (fajnie ze orientujesz się ze to nie jest tania zabawa) ale tu nagle wyskakujesz o stożku i czymś tam jeszcze i liczysz na iles tam koni więcej
posłuchaj lepiej kruszyna i Z18XE albo słabiej Z16SE/C16SE
ewentualnie jak chcesz naprawdę jakieś przyrosty uzyskać z tego silnika 1.2 to może kolektor ssący DBilbas`a jakaś firma niech ci zrobi komplety wydech i coś tam już będziesz miał dużo lepiej.... myślę ze na takie zabawy Cie stać skoro piszesz o Turbieniu.....
-
- Świeżak
Co do stozku to chodzi mi o dzwiek nie o moc 5km moze dojdzie lub nie. Nie wiem tylko zy sie oplaca. Wymiania silnika z reszta bajerow wyjdzie mnie troszke wiec narazie z tym poczekam. W temacie Corsy C jestem nowy jak i w modach itp. Dopiero zaczynam przygode wiec prosze o wyrozumialosc i ewentualne wytlumaczenie ^^
-
- Swój
finansowo się nie opłaca praktycznie nigdy,
robisz to dla FUNu i osiągów, nie ma co się liczyć czy mało wydasz bo nie o to chodzi...
robisz to dla FUNu i osiągów, nie ma co się liczyć czy mało wydasz bo nie o to chodzi...
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
dokladnie tak
posledz forum, poczytaj dowiedz sie ile co kosztuje w zakupie i utrzymaniu, ile z czym roboty.. a pozniej postaw sobie pytanie czy jestes w stanie sobie zaposnorowac takie cos i czy pozniej auto nie okaze sie zbyt drogie w ekslopatacji jak na czyjes mozliwosci
wg. mnie jak na nowego to robisz jeszcze dobre wrazenie wiadomo kazdy ma plany i marzenia a o pssyyyt marzy chyba kazdy
WOW i MArkos spelnili te marzenia
posledz forum, poczytaj dowiedz sie ile co kosztuje w zakupie i utrzymaniu, ile z czym roboty.. a pozniej postaw sobie pytanie czy jestes w stanie sobie zaposnorowac takie cos i czy pozniej auto nie okaze sie zbyt drogie w ekslopatacji jak na czyjes mozliwosci
wg. mnie jak na nowego to robisz jeszcze dobre wrazenie wiadomo kazdy ma plany i marzenia a o pssyyyt marzy chyba kazdy
WOW i MArkos spelnili te marzenia
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
to juz odpiszemy, ze nie dojdzieMalwin41 pisze:Co do stozku to chodzi mi o dzwiek nie o moc 5km moze dojdzie lub nie.
ile masz juz wiosenek i jak dlugo smigasz corsa??
-
- Świeżak
Troche nie zagladalem tu ale bylem za granica i nie mialem dostepu do kapa. Wiosen 18 ^^ Corse mam krotko jakies 3-4 miechy, wiec naprawde jestem swiezy Jak teraz moje malenstwo wroci od lakiernika z drobnych poprawek wstawie fotki to zobaczycie czym jezdze ^^
- seboss
- Nowy
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
zależy co chcesz osiągnąć
jak chcesz to zrobić tak żeby koszty Cię nie zabiły to raczej swap na 1.8 z gsi będzie najlepszy i tak będziesz musiał robić zawieche, heble-dobre kapcie , wydech
jak robisz na funu i nie liczysz kasy to 1.2 T w CC jeszcze nie było a możne być ciekawie ale 1.8T jeszcze ciekawsze
jak chcesz to zrobić tak żeby koszty Cię nie zabiły to raczej swap na 1.8 z gsi będzie najlepszy i tak będziesz musiał robić zawieche, heble-dobre kapcie , wydech
jak robisz na funu i nie liczysz kasy to 1.2 T w CC jeszcze nie było a możne być ciekawie ale 1.8T jeszcze ciekawsze
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz