Czarne, małe ale fajne.
- Maciasty
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Czarne, małe ale fajne.
Witam!Jako że jestem nowym użytkownikiem tego forum i staram się najlepiej jak mogę chciałbym zaprezentować moje "małe" i opisać co w najbliższym czasie chce zmienić.
Corsa B 96' 1.2. Sprowadzona z Niemiec.Jest trochę uboga ale to mi nie przeszkadza :]Podlega trochę dopieszczenia lakieru bo znajdują się na nim parę zadrapań, bąbli, rdzy.
Wyposażenie:
-Szyberdach
-Dwie poduszki
-Hak
Zmiany:
-czekam na zestaw audio: głośniki Hertz DSK 165
radio Alpine CDE-9870R
wzmacniacz BLAUPUNKT EMA 260
Felgi stalowe na czarno pomalowane :]
Zawieszenie na razie poczeka ale jest jak najbardziej w planach. Plany mówią o -40mm
Felgi aluminiowe 14'
Zmiana lamp: hmm pomocy....
Zastanawiam się czy coś robić z przodem. Maska, zderzak.To są plany o których ja nie wiem;p no i zobaczymy czy kryzys zawita w moich kieszeniach.
Mały projekt był omawiany z byłym forumowiczem CTM. Jeśli ktoś ma uwagi, porady słucham pierwszy raz zajmuje się tuningiem no i pierwsze autko .
Zaraz po zakupie:
Corsa B 96' 1.2. Sprowadzona z Niemiec.Jest trochę uboga ale to mi nie przeszkadza :]Podlega trochę dopieszczenia lakieru bo znajdują się na nim parę zadrapań, bąbli, rdzy.
Wyposażenie:
-Szyberdach
-Dwie poduszki
-Hak
Zmiany:
-czekam na zestaw audio: głośniki Hertz DSK 165
radio Alpine CDE-9870R
Felgi stalowe na czarno pomalowane :]
Zawieszenie na razie poczeka ale jest jak najbardziej w planach. Plany mówią o -40mm
Felgi aluminiowe 14'
Zmiana lamp: hmm pomocy....
Zastanawiam się czy coś robić z przodem. Maska, zderzak.To są plany o których ja nie wiem;p no i zobaczymy czy kryzys zawita w moich kieszeniach.
Mały projekt był omawiany z byłym forumowiczem CTM. Jeśli ktoś ma uwagi, porady słucham pierwszy raz zajmuje się tuningiem no i pierwsze autko .
Zaraz po zakupie:
Maciasty nie nabija postów, on ma wiele do powiedzenia.
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
Re: Czarne, małe ale fajne.
Wcale nie taki golas ta corsa co do zmian wyglądu to najpierw zajął bym się tą rdzą i pęcherzami a potem to już klasycznie : przód czarne arteby, na tył jeśli Ci się podoba oryginalną lotkę, i albo zostawić na czarnych stalufelach albo jakieś 14 czy 15 cali aluminiowe wsadzić.
Powodzenia przy zmianach i oby kryzys nie uderzył po kieszeni
EDIT :
I zmień oznaczenie silnika bo na 100% nie jest to 12NC
Powodzenia przy zmianach i oby kryzys nie uderzył po kieszeni
EDIT :
I zmień oznaczenie silnika bo na 100% nie jest to 12NC
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
- Maciasty
- Świeżak
Lotka na pewno odpada.Felgi na pewno bd założone na wiosnę z jakimś rantem o rozmiarze muszę pomyśleć.A co do lakieru to chyba masz racje zrobi się to zaraz na początku.Dzięki za pomysły.
Dzięki...Poprawione
Dzięki...Poprawione
- kruger
- Świeżak
Maciasty pisze: głośniki Hertz DSK 165
radio Alpine CDE-9870R
no tu bym sie zastanowił... te Hertze o ile pamięć mnie nie myli , mają ostre tweetery, które potrafią być męczące po kilku minutach słuchania. Alpine z najniższej serii jest raczej chybionym strzałem, przepłacanie za radio które niewiele sobą reprezentuje (mówimy o nowych klockach oczywiscie?) , no i piec który również oprócz niegłupiego wygladu, nie ma nic do zaoferowania (ani brzmienia ani mocy)
http://www.youtube.com/watch?v=x02_dn7UovI a takie tam buczenie...
- Maciasty
- Świeżak
Jak dla mnie na dobry początek wystarczy.Jeśli już bd tak zaawansowany że bd widział różnice w brzmieniu to na pewno coś zmienię.A co polecasz? Aaa i nie wszystko z największej półki:) tak myślę do 1000 dało by rade coś wartego uwagi złożyć?
-
- Świeżak
zerwij znaczki i listwe, na glebe ją arteby i wieksze koła alu i bedzie super
Corsa in progress
- kruger
- Świeżak
pytanie, czy musisz mieć nowy sprzęt? jeśli nie, to można już wyczarować coś fajnego za tego tysiaczka (oczywiście mówimy tylko o "przodzie" samochodu)...
- Maciasty
- Świeżak
Nie pomyślałem o znaczkach;p. Od początku września zaczynam.Co do położenia ją na ziemie to nie zamierzam z tym przesadzać jak już pisałem na razie -40mm i zobaczymy jak bd się jeździć.Alumki na wiosne.Na przodzie mam letnie a tył zimówki.Jakoś dam rade zimę przeboleć na tej gumie.
- Cyna
- Nowy
- Imię: Marek
no ładna corsinka:), na pewno daj ją na glebę wsadzaj ładną i szeroką "czternastkę" i będzie git:) a co do Artebów.. to jak je dasz to będzie taka sama jak reszta;p a o to chyba nie chodzi co nie? pozdro
DTM corsa:)
- Maciasty
- Świeżak
Wolałbym nowe.W zasadzie chodziło mi o całość i jak już wspomniałem nie musi być to sprzęt z górnej półki.Jak myślisz tweeterki sinuslive lub helixa mogły by być?
- kruger
- Świeżak
Sinus'ów nie słuchałem akurat, ale brzmienie Helix'ów mi sie podoba... jeśli myślisz nad całym zestawem Helixa to od razu uprzedzam że przy niestarannym montażu i niewygłuszonych drzwiach nie bedą grały żadnym basem (Helixy ogólnie dość delikatnie grają, jeżeli mowimy o zestawie Dark Blue).
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
wg mnie corsy robi się tak żeby się właścicielowi auto podobało, czarne arteby pasują do corsy i wg mnie mogły by nawet wychodzić z takimi światełkami z fabryki. Jeśli coś jest ładne to nie m co na siłę kombinować żeby tylko być "innym"Cyna pisze:a co do Artebów.. to jak je dasz to będzie taka sama jak reszta;p a o to chyba nie chodzi co nie? pozdro
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Dobrze ze ja sie lampami wyróżnian z tłumu niach niach co do autka jak wyżej... Posadz ja troszke... Jak nie alu w błotniki to jakas nie przesadzona szeroka stal... Zadać o powłokę lakiernicza i potem bawic sie dalej... Jak chlopaki pisali, to ze bedzie podobna do tej czy tamtej to nie wazne... Diabeł tkwi w szczegółach i każde z naszych aut ma w sobie cos innego co wyróżnia je z tłumu... Na poczatek choćby właściciela co do głośników hertza z tej serii o ktorej pisales... U mnie z przodu gra klasa wyższa a z tylu ta o ktorej piszesz... Ogolem to te głośniki potrzebują dobrego zapasu mocy z wzmaka i solidnej regulacji na radiu zeby dobrać konkretnie to czego sie chce... Co do radia taniego a dobrego polecam cos w okolice pioneera deh-5600 wyżej... Pozdro i powodzenia...Cyna pisze:... a co do Artebów.. to jak je dasz to będzie taka sama jak reszta;p a o to chyba nie chodzi co nie? pozdro
- Maciasty
- Świeżak
fotograf pisze:wg mnie corsy robi się tak żeby się właścicielowi auto podobało, czarne arteby pasują do corsy i wg mnie mogły by nawet wychodzić z takimi światełkami z fabryki. Jeśli coś jest ładne to nie m co na siłę kombinować żeby tylko być "innym"Cyna pisze:a co do Artebów.. to jak je dasz to będzie taka sama jak reszta;p a o to chyba nie chodzi co nie? pozdro
fotograf zgadzam się... Na pewno nie bd dwie takie same corsy.Te czarne Arteby spodobały mi się i jeśli skończę z lakierem i audio pomyśle o tym bo widzę że nie jest to duży koszt.
Bear ja pewnie nie zauważę różnicy między lepszym a gorszym modelem...A jeśli wspominasz o zapasie mocy to mam rozumieć że jeśli zdecydowałbym się na te Hertzy to lepiej rozglądać się za jakimś lepszym wzmacniaczem, dużo lepszym....Poleć cośBear_ pisze:co do głośników hertza z tej serii o ktorej pisales... U mnie z przodu gra klasa wyższa a z tylu ta o ktorej piszesz... Ogolem to te głośniki potrzebują dobrego zapasu mocy z wzmaka i solidnej regulacji na radiu zeby dobrać konkretnie to czego sie chceCyna pisze:... a co do Artebów.. to jak je dasz to będzie taka sama jak reszta;p a o to chyba nie chodzi co nie? pozdro
- kruger
- Świeżak
http://allegro.pl/item712058159_alpine_ ... mocny.html
http://allegro.pl/item707624449_jvs.html
http://allegro.pl/item710998364_powerba ... v2_pb.html
no i zostaje troszke pieniażków na wygluszenie drzwi i panele do głośników... wg mnie dobry zestaw na początek zabawy z CA (oczywiście możemy poszukać czegoś innego jesli ten ci nie odpowiada)
http://allegro.pl/item707624449_jvs.html
http://allegro.pl/item710998364_powerba ... v2_pb.html
no i zostaje troszke pieniażków na wygluszenie drzwi i panele do głośników... wg mnie dobry zestaw na początek zabawy z CA (oczywiście możemy poszukać czegoś innego jesli ten ci nie odpowiada)
- Tom
- Nowy
Zawias i felgi to się aż prosi
Jeżeli chodzi o lampy to takie jak ma bear wymiatają wszystko poczytaj w jego temacie
szare listwy na czarno, pościągaj emblematy bo nic to nie kosztuje i już będzie dużo ładniej
Powodzenia w dalszych pracach
Jeżeli chodzi o lampy to takie jak ma bear wymiatają wszystko poczytaj w jego temacie
szare listwy na czarno, pościągaj emblematy bo nic to nie kosztuje i już będzie dużo ładniej
Powodzenia w dalszych pracach
- Maciasty
- Świeżak
Mam pytanie a raczej poradzić się chciałem.Jak myślicie co lepsze? Alu 15' i na seryjnym zawiasie, czy 14 i go położyć na sam dół albo chociaż na dobry początek jakieś -40?W zasadzie komfortem się nie przejmuje ale bezpośredniego porównania nie miałem.
- Maciasty
- Świeżak
A tarcia nie bd o nad kola?
- DaroXE
- Nowy
- Imię: Darek
- Kontakt:
jesli ET felgi bedzie 38+ to nie bedzie tarc... (mówie o feldze max 7J )
Czarnulka... troche koni już to ma pod maską...
- Tom
- Nowy
czyli felga 7x15 ET najlepiej w granicach 40 do tego guma 195/45/15 i zawias -40mm i możesz spokojnie jezdzic
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Jezeli chodzi o wzmaki... To powiem z wlasnego doswiadczenie ze ok... markowe JBL czy cos fajnie gra
Ale np. na allegro lub od ludzi ktorzy siedza w sprzetach Car Audio da sie czesto wyrwac sprzeciki o ktorych malo co kto slyszal wiec nikt nie wie co to jest i co jest warte... A bywa tak ze wzmaki ktore nie sa znane bija na glowe wszytskie Magnaty, JBL czy inne...
U mnie osobiscie gra amerykanski Power Acustic ktory ma 560 mocy w RMS'ie i jest zabazpieczony na 60A
Szczerze to kupilem go za 200 zl
I teraz tak... ten moj wzmak jest akurat 4-ro kanalowy z tytulu ze on sam ciagnie mi pod kondensatorem przedni zestaw hertz'a i tylna poleczke... Powiem szczerze ze jest wystarczajacy chodz moglby byc troszke mocniejszy...
Do tego jak by Ci przyszla skrzynka do bagaznika to szukasz czegos pod glosnik... jak w najblizszym czasie kupuje 1ohm'owy glosnik ground zero (zwazywszy ze przewaznie nawet te 2 cewkowe glosniki maja 2 ohm'y) i bede go ciagal monoblockiem wlasnie pod 1ohm...
Takze spokojnie, wszytsko jest do przemyslenia... trzeba siasc na spokojnie, zastanowic sie czego sie chce, jak to ma grac... U mnie jest juz chyba z 2 czy 3 ewolucja sprzetu i w chwili obecnej znowu rozprzedaje wszytsko bo zmianiam specyfikacje... W chwili obecnej w przedniej czesci auta robie bardzo ale to bardzo mocny i czysty wokal zeby w odsluchu mozna bylo odkryc kazda roznice dziwku, tyl bedzie ciagal do tego soczystym lekkim bass'em a bagaznik zrobi reszte...
Takze spokojnie i po malu do przodu
Polece Ci tylko tyle ze czasem nie ma co sie napalac na cos na czym jest markowy napis a co wogole nie zagra bo sie okaze ze to pic na wode...
Jakbys mial jakies pytania to pisz
Ale np. na allegro lub od ludzi ktorzy siedza w sprzetach Car Audio da sie czesto wyrwac sprzeciki o ktorych malo co kto slyszal wiec nikt nie wie co to jest i co jest warte... A bywa tak ze wzmaki ktore nie sa znane bija na glowe wszytskie Magnaty, JBL czy inne...
U mnie osobiscie gra amerykanski Power Acustic ktory ma 560 mocy w RMS'ie i jest zabazpieczony na 60A
Szczerze to kupilem go za 200 zl
I teraz tak... ten moj wzmak jest akurat 4-ro kanalowy z tytulu ze on sam ciagnie mi pod kondensatorem przedni zestaw hertz'a i tylna poleczke... Powiem szczerze ze jest wystarczajacy chodz moglby byc troszke mocniejszy...
Do tego jak by Ci przyszla skrzynka do bagaznika to szukasz czegos pod glosnik... jak w najblizszym czasie kupuje 1ohm'owy glosnik ground zero (zwazywszy ze przewaznie nawet te 2 cewkowe glosniki maja 2 ohm'y) i bede go ciagal monoblockiem wlasnie pod 1ohm...
Takze spokojnie, wszytsko jest do przemyslenia... trzeba siasc na spokojnie, zastanowic sie czego sie chce, jak to ma grac... U mnie jest juz chyba z 2 czy 3 ewolucja sprzetu i w chwili obecnej znowu rozprzedaje wszytsko bo zmianiam specyfikacje... W chwili obecnej w przedniej czesci auta robie bardzo ale to bardzo mocny i czysty wokal zeby w odsluchu mozna bylo odkryc kazda roznice dziwku, tyl bedzie ciagal do tego soczystym lekkim bass'em a bagaznik zrobi reszte...
Takze spokojnie i po malu do przodu
Polece Ci tylko tyle ze czasem nie ma co sie napalac na cos na czym jest markowy napis a co wogole nie zagra bo sie okaze ze to pic na wode...
Jakbys mial jakies pytania to pisz
- kruger
- Świeżak
dlatego też zaproponowałem koledze sprzęt sprawdzony i nie koniecznie bardzo znany... radio JVC które podałem jest dość wysokim modelem z przed kilku lat, i zagra lepiej od wiekszości "nówek" do 800zł. Głośniki przednie również są konkretne, przy dobrym montażu zrobią robote taką że dla mniej wymagających sub w bagu nie bedzie potrzebny. A piecyk jest ze starej lini Alpine, która wg brzmi lepiej od nowych z nisko-średniej półki, no i ma wystarczającą moc do napedzenia przodu.
Bear , Power Acustic akurat jest dość znaną marką w środowisku CA gratuluje wyboru
Bear , Power Acustic akurat jest dość znaną marką w środowisku CA gratuluje wyboru
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Dziękowackruger pisze:
Chodzilo mi o to ze ogolem dla ludu malo znane firmy
Przecietny czlowiek zna firmy alpine, jbl, clarion itp... Ale malo kto zna ground zero, vibe, a sa to ogolnoswiatowe giganty
Sorry za OT
- kruger
- Świeżak
dlatego też właśnie próbuje odwieść kolege od pomysłu zakupu tych klocków które podał... Blaupunkt był znaczącą firmą kilka lat temu, obecnie ma niewiele ciekawych produktów w ofercie, a piece ich to ogólnie niziutka półka CA (nawet w tym przedziale cenowym).
Maciasty w razie gdyby budżet Ci sie zwiększył (1k by stykło na głośniki i piec) to bym mógł ponegocjować jakiś zestawik Vibe'a ,w dobrej cenie... (od oficjalnego dystrybutora, więc gwara itp wszystko full legal)
Maciasty w razie gdyby budżet Ci sie zwiększył (1k by stykło na głośniki i piec) to bym mógł ponegocjować jakiś zestawik Vibe'a ,w dobrej cenie... (od oficjalnego dystrybutora, więc gwara itp wszystko full legal)
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
jesli szukasz inspiracji to poogladaj auta klubowiczow w galerii i w projektach. pomyslow juz kilka Ci podrzucono, ktore wybierzesz to tylko i wylacznie Twoja decyzja.
kiedy bedzie to radio i glosniki? bo jak za 2 miechy to przenosimy na glowne watek
kiedy bedzie to radio i glosniki? bo jak za 2 miechy to przenosimy na glowne watek
- Maciasty
- Świeżak
do miesiąca powinno być ;p
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Ja tak jeszcze apstrakujac... Sorry z gory ale dziwinie tak wyglada taka wysoka Corsa nie Nie smiajee sie wcale od razu uprzedzam, bo kazdy z nas zaczynal ale juz tak jakos odzwyczailem sie ze idzie cos tam dojzec miedzy kolem a blotnikiem
- kruger
- Świeżak
w razie co mam na to lekarstwo, zapraszam do działu sprzedam
- Maciasty
- Świeżak
No dobra trzeba odświeżyć ten temat. ;]
Małe zmiany fele 15' 195/45
no i minus 40
Radio pioneer
Brak oznaczeń
Dalesze zmiany:
rozglądam się za przednim zderzakiem z gsi
http://img688.imageshack.us/i/dsc04660u.jpg/
Małe zmiany fele 15' 195/45
no i minus 40
Radio pioneer
Brak oznaczeń
Dalesze zmiany:
rozglądam się za przednim zderzakiem z gsi
http://img688.imageshack.us/i/dsc04660u.jpg/
Ostatnio zmieniony 9 maja 2010, o 10:18 przez Maciasty, łącznie zmieniany 1 raz.