Drogi mechanik...
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Drogi mechanik...
Witam jestem tutaj nowy... jestem rowniez swiezym kierowca (prawko od kwietnia) a swoja corse 1.0 12v mam od miesiaca. Wczoraj zerwalem linke hamulcowa... bylem w sklepie dalem za 2 oddzielne linki laczace sie w calosc 37zł... pojechalem do mechanika nie daleko mnie. Nie pytajac sie o cene wymiany podjechalem na podnosnik i dalem mu zarobic... za zdjecie bebnow, wyczyszczenie, wyszlifowanie, nasmarowanie, wymiane linek i wyregulowanie wzial 140zł (4h pracy) i moim zdaniem zawolal sobie sporo za to. Co o tym sadzicie... byl to drogi interes? jeszcze nie mam stalego mechanika... jak narazie bylem u 2 poleconych... a u tego co bylem dzisiaj to podobno solidny i tani... co do 1 to sie zgadzam... ale czy to 2 to prawda...? 

- Tom
- Nowy
Re: Drogi mechanik...
Wszystko zależy od tego gdzie mieszkasz... wiadomo że ceny w stolicy bardzo różnią się od cen we wsi koło Kielc. Swoją drogą 140zł to trochę dużo za wymiane linek...80-100 byłaby w miarę normalną ceną... i co on z tym robił 4h :0 :0
-
- Świeżak
mieszkam w Łodzi... 30minut to probowal zdjac beden... bo jak mi sie linka zerwala to zaciski nie wrocily calkowcie i tarly nadal troche i przez to sie zapieklo... to samo z drugim bebnem, jeszcze cos tam musial przerabiac bo mu sie jakas sruba ukrecila na gwincie, a nie bylo jej w zestawie z linkami.Mi rowniez sie wydaje ze troche sporo wzial. Tak do 100zł to jeszcze...
- Mefju
- Nowy
czy ja wiem czy sporo? 140zł/4h pracy to jakieś 35zł/h pracy mechanika. Roboczogodzina w serwisie to pewnie kosztuje tyle co on wzial za 4h pracy. A roboty miał sporo. Wg mnie cena jest przyzwoita.Fl0w pisze:za zdjecie bebnow, wyczyszczenie, wyszlifowanie, nasmarowanie, wymiane linek i wyregulowanie wzial 140zł (4h pracy)
- Tom
- Nowy
no... jeżeli były komplikacje to sie zgodzę z Mefju, w pierwszym poście pisałeś o samej wymianie linek bez żadnych problemów...
W autoryzowanych serwisach roboczogodzina pracy mechanika waha się między 110 a 130zł więc policz czy drogo czy nie...
W autoryzowanych serwisach roboczogodzina pracy mechanika waha się między 110 a 130zł więc policz czy drogo czy nie...
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Jak na ilosc roboty to cena wydaje się być uczciwa.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
Mój mechanior wziął ostatnio za wymianę obu linek 40zł
Czekałem pół godziny, bez rozbierania bębnów to ogarnął. 140zł/4h to niby dobra cena, ale czy jakby babrał się z tym 2 dni to powinien wziąć 500zł? 

-
- Świeżak
jak bez rozbierania bebnow.. skoro linki sa zaczepione w bebnach po obu stronach...
- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
nie wiem jak w CB, ale u mnie linki są zaczepione na złączkach poza bębnem. te wchodzące do bębna zostały stare.