problemy wtrysk paliwa
-
maliszem1
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
problemy wtrysk paliwa
witam,
Mam problem z corsiną a mianowicie po kilku dniach stania uruchomiłem silnik bez problemu za kilka chwil silnik zgasł zapaliła się kontrolka awarii silnika, drugi raz uruchomiłem silnik kontrolka awarii silnika zgasła ale silnik nie miał mocy,
sprawdziłem: świece są trochę okopcone na czarno, przewody wymienione niedawno, natomiast po dostaniu się do wtryskiwacza zauważyłem że paliwo częściowo leci kropelkami a częściowo jest mgiełka. wcześniej silnik podczas jazdy czasami miał przy ruszaniu spadek mocy, natomiast na trasie czasami odczuwało się jakby dławił się delikatnie.
Mam silnik X14SZ
Mam problem z corsiną a mianowicie po kilku dniach stania uruchomiłem silnik bez problemu za kilka chwil silnik zgasł zapaliła się kontrolka awarii silnika, drugi raz uruchomiłem silnik kontrolka awarii silnika zgasła ale silnik nie miał mocy,
sprawdziłem: świece są trochę okopcone na czarno, przewody wymienione niedawno, natomiast po dostaniu się do wtryskiwacza zauważyłem że paliwo częściowo leci kropelkami a częściowo jest mgiełka. wcześniej silnik podczas jazdy czasami miał przy ruszaniu spadek mocy, natomiast na trasie czasami odczuwało się jakby dławił się delikatnie.
Mam silnik X14SZ
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
Re: problemy wtrysk paliwa
Możesz wyciągnąć wtryskiwacz i zmienić gumowy o-ring. Najczęściej kiedy jest on uszkodzony daje bokiem paliwo. Ale zanim to zrobisz zczytaj błędy wyrzucane przez ECU.
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
-
maliszem1
- Bez listowiec ;-)
próbowałem odczytać kody metodą zwarcia pinów na złączu ale to nic nie daje kontrolka zapala się i gaśnie i nic....... ręce opadają po czyszczeniu silnika krokowego, zaworu erg wymiany wtryskiwacza silnik ma wysokie obroty jałowe (nawet jak się nagrzeje) wystarczy wyłączyć silnik na kilka minut i obroty jałowe są ok.
Może jakieś pomysły dlaczego nie można odczytać tą metodą informacji z ECU
Może jakieś pomysły dlaczego nie można odczytać tą metodą informacji z ECU
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
A tylko zwierasz na chwile? Bo jak tak to źle. Piny A i B mają byc cały czas zwarte dopiero gdzy chcesz przerwać odczyt kodów do wyciągasz drut.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
maliszem1
- Bez listowiec ;-)
Zwarte są na stałe przekręcam kluczyk i nic kontrolka zapala się i gaśnie na stałe... chyba pojadę na diagnostyke
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Jeśli sie zapala i gaśnie tzn. że komp nie przechodzi w tryb diagnostyczny więc najprawdopodobniej nie sa zwarte odpowiednie piny...
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
komputer masz umieszczony po prawej stronie nóg pasażera, pod tym plastikiem
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
w moim przypadku piny chyba były zbyt bardzo wyrobione i dopiero załapał po wsadzeniu spinacza biurowegocorsarz pisze:to znaczy że kabel idący do 6 pinu jest gdzieś przerwany
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
albo zwyczajnie zaśniedział i przetarłeś się dopiero spinaczem do "żywej" miedzi-=m&m=- pisze:w moim przypadku piny chyba były zbyt bardzo wyrobione i dopiero załapał po wsadzeniu spinacza biurowegocorsarz pisze:to znaczy że kabel idący do 6 pinu jest gdzieś przerwany
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
-
maliszem1
- Bez listowiec ;-)
koniec wyjazdów służbowych w sobotę wracam do tematu i dam znać o efektach próby odczytania błędów