Jak zaczać modyfikacje x12sz

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wydra9
Użytkownik Premium
Imię: Rafał
Model auta: Corsa B
Silnik: C20NE
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Jak zaczać modyfikacje x12sz

Post autor: Wydra9 »

Proszę o pomoc bo chciałbym sobie już zacząć coś grzebać :) chęci są kasy trochę też tylko chciałbym prosić was o nakierowanie dokładne bez wymiany głowicy muszę wymienić wałek. a co z dolotem dokładnie co będzie najlepsze? Pozdro :)
Awatar użytkownika
Mihó
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: Fioletowa Corsa Borewicz - budowa X14XE 8V

Post autor: Mihó »

Wydra9 pisze:Proszę o pomoc bo chciałbym sobie już zacząć coś grzebać :) chęci są kasy trochę też tylko chciałbym prosić was o nakierowanie dokładne bez wymiany głowicy muszę wymienić wałek. a co z dolotem dokładnie co będzie najlepsze? Pozdro :)
Uważasz, że zamieściłeś swojego posta w odpowiednim miejscu ?
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
Awatar użytkownika
Wydra9
Użytkownik Premium

Uważam że tak bo wcześniej tu pisałem i została mi udzielona pomoc ale nie do końca
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

Wydra9 pisze:Uważam że tak bo wcześniej tu pisałem i została mi udzielona pomoc ale nie do końca
w takim razie był to błąd, proszę zapoznaj się z tematem :)1 viewtopic.php?f=88&t=67115 aby w przyszłości umieszczać posty w działach do tego przeznaczonych

Ps. wydzielam posty z naszych projektów.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Wydra9
Użytkownik Premium

Re: Jak zaczać modyfikacje x12sz

Dziękuje za założenie nowego tematu i przepraszam za zaśmiecanie projektu. Ale chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego co mi napisał Fotograf w swoim poście bo niestety pogoda się kończy... :( A przydało by się cosik zacząć

-- 1 paź 2009, o 19:12 --

Porada polegała na tym że, mam wsadzić wałek z C16NZ przy zachowaniu mojej głowicy do tego wsadzenie ssącego od X16SZ / X16SZR. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to da czy się opłaca gdy robotę mam za darmo? być może ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł bardzo był bym wdzięczny :)

-- 1 paź 2009, o 19:28 --

Dodam jeszcze czy ktoś ma ewentualnie takie graty na sprzedaż?? Jeśli tak to za ile??

-- 2 cze 2010, o 20:27 --

Poczytałem trochę i trochę myślałem i mam taki pomysł. Mam silnik x12sz myślę nad kupnem do niego kompa od c14se kolektora z listwą c14se i pompy pod wielopunkt. Myślę żeby swoją głowice przygotować pod ten kolektor tzn splanować odpowiednio kanały dolotowe żeby pasował kolektor i założyć uszczelkę od c14se. Do swojej głowicy założył bym wałek c16nz który posiadam. Teraz komputer i wiązka większość powinna pasować chyba że się mylę? Proszę o odpowiednią korekcje mojego pomysłu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”