Wycieraczki CB się pomieszały

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
kondrax
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Wycieraczki CB się pomieszały

Post autor: kondrax »

Witam

Mianowice przyszedł pierwszy mróz i przez lenistwo zamiast sprawdzić czy pod śniegiem przymarzły na dobre wycieraczki włączyłem je, oczywiście nie ruszyły po czym odgarnąłem śnieg. Po ponownym włączeniu ich działają ale na 1 "biegu" się im pomieszało i lecą tak że sobie stacje spoczynkową w połowie zrobiły, czyli lecą pełen zakres i wracając stają w połowie szyby i dopiero za moment wracają na dolną pozycję, na drugim i 3 biegu działają prawidłowo.

Co teraz mam zrobić aby to naprawić, znalazłem na jakimś forum podobny temat, było tam napisane że się na ślimaku przestawiło czy to prawda i jak mam to prawidłowo ustawić teraz. Z górny dziękuje za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
BaotianeQ
Świeżak
Imię: Marcin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Wycieraczki CB się pomieszały

Post autor: BaotianeQ »

Mogły się przestawić ramiona na ośce lub tez przy samym silniczku się przestawiło. Najlepiej zdjąć obydwa ramiona włączyć na 1 bieg i sprawdzić palcami czy działają poprawnie (chwytasz ośke 2 palcami i sprawdzasz czy się dobrze kreci i staje na dole a nie gdzieś na środku ) a jak stanie na środku to się przestawiło w silniczku. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”