Pytanie o audio w Corsie
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- Świeżak
- Imię: Sebastian
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Pytanie o audio w Corsie
Mam pytanie czy dobra jest firma radia Alpine model cde 104bti takie kupiłem i zamontowałem do corsy gra nie żle
-- 9 gru 2009, o 20:09 --
koszt radia wyniusł 800zł
-- 9 gru 2009, o 20:09 --
koszt radia wyniusł 800zł
-
- Świeżak
Re: Radio CB :)
Alipne jest to jedna z najlepszych firm produkujących radia i te droższe modele są bardzo dobre więc jak najbardziej jest dobra jak chcesz jeszcze jakieś audio robić to pisz na pw
-
- Świeżak
- Kontakt:
A powiedzCIe mi czy dobre bedzie brzmienie jak kupie wzmacniacz alpiny a skrzynie jbl koło1200zł RADIO MAM ALPINY ,Głosiniki teraz kupiłem na drzwi 420zł jbl a styłu tez mam jbl.....?
-
- Świeżak
Będzie ładnie grało ale tak jak Ci już kiedyś pisałem za te pieniądze można dużo lepiej grający sprzęt skompletować
- cursor
- Nowy
- Kontakt:
Re: Pytanie o audio w Corsie
Tym bardziej, że seria cde to taka sama chińszczyzna jak pioneer, jvc czy kenwood, a przy tym droższa, bo to przecież alpine....
Seria gto i niskie serie alpine to nadają się, do robienia hałasu, a nie grania.
Seria gto i niskie serie alpine to nadają się, do robienia hałasu, a nie grania.
Jeden lubi słuchać, drugi jak go słyszą , ot taka sobie różnica .....
- blood1989
- Nowy
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 1 raz
cursor pisze:Tym bardziej, że seria cde to taka sama chińszczyzna jak pioneer, jvc czy kenwood, a przy tym droższa, bo to przecież alpine....
Popieram kolege lecz w jednym się nie zgodzę co do alpine pioneer czy inne sa modele i modele wszystko teraz to chińszczyzna więc nie ma co narzekać nie każdego stać dać za dobre radio 2tys np albo takiego rodzynka http://www.allegro.pl/item866453246_alp ... ne_f1.html więc wiadomo o co chodzi. A kolego za 1200zł to ja bym na twoim miejscu zrobił najpierw porządnie przód wzmacniacz wygłuszenie dobre głosniki a później bym się zajął tyłem taka moja skromna sugestia
-
- Świeżak
Jak na twoim miejsu kupił bym suba 15" do tego jakiś wzmak żeby to zasilić i by naprawdę ładnie grało. Ale nie mówię tu o subie jakiegoś alpharda czy coś w tym stylu bo to gówno
- blood1989
- Nowy
tomcio pisze:Jak na twoim miejsu kupił bym suba 15" do tego jakiś wzmak żeby to zasilić i by naprawdę ładnie grało. Ale nie mówię tu o subie jakiegoś alpharda czy coś w tym stylu bo to gówno
Kolego widzę, że nie masz kompletnie pojęcia o CA po 1 nie wiadomo jakiej muzyki słucha po 2 najpierw robi sie przód a później tył co chcesz samego basu słuchac i pierdzenia jakis głośniczków z nor auto po 3 dlaczego 15 ? 15 jest bardzo wolna i 15 jest ciężko napędzić chyba ze ma sie kasę to nie ma problemu. Twoje stwierdzenie ,, ładnie grało" powala mnie na kolana co ma ładnie grac sam bas ? Ładnie zagra 10 w klozecie np z JL AUDIO 10W1v2-4 bardzo ciepły miły bas + do tego wzmacniacz μ-Dimension μ-Jr. 4-300 + zestaw na przód DLS C6A bardzo przyzwoity zestaw bardzo ładnie grający. To oczywiście jest przykład bo nie wiemy jakiej kolega słucha muzyki i ile chce zielonych przeznaczyć
-
- Świeżak
Widzę że Ty prawdzwiego basu nie słyszałeś... Ja jeździłem w samochodzie w którym był cervin vega stroker 12" a z przodu dwa głośniki sony 16cm. I grało to przepięknie i basu było masa. Zależy co kto lubi, ja np lubie żeby było dużo basu, a inni wolą więcej wyższych tonów niż bas
- blood1989
- Nowy
tomcio pisze:Widzę że Ty prawdzwiego basu nie słyszałeś... Ja jeździłem w samochodzie w którym był cervin vega stroker 12" a z przodu dwa głośniki sony 16cm. I grało to przepięknie i basu było masa. Zależy co kto lubi, ja np lubie żeby było dużo basu, a inni wolą więcej wyższych tonów niż bas
Wiesz co zdziwił byś się co ja słuchałem więc nie mam zamiaru o tym z Tobą dyskutować miało grać ładnie. Ja dałem przykład. Jeżeli jestes zwolennikiem łupania, że słychać cię kilkanaście ulic dalej to gratuluje ale tak jak piszesz każdy lubi coś innego ja jestem zwolennikiem dobrego czystego grania a nie łupania z gównianą jakością także pod tym względem się różnimy. Jak chcesz duzo basu możesz przyjechac do mnie poznam cie z kolega moim który ma w aucie nie całe 160 db i zobaczymy czy taka dawka ci sie podoba więc zapraszam na odsłuchy
-
- Świeżak
- Kontakt:
Panowie ja lubie głosiną muzyke i dobry bass a wwzmacniacz bede kupywał alpiny pod radio i jbl skrzynie i wygłusic drzwi jeszce a muzy słucham Blank & jones mam pytanie kondensator można zamontowac ....?
-
- Świeżak
To ten twój kolega ma rekord polski?blood1989 pisze:tomcio pisze:Widzę że Ty prawdzwiego basu nie słyszałeś... Ja jeździłem w samochodzie w którym był cervin vega stroker 12" a z przodu dwa głośniki sony 16cm. I grało to przepięknie i basu było masa. Zależy co kto lubi, ja np lubie żeby było dużo basu, a inni wolą więcej wyższych tonów niż bas
Wiesz co zdziwił byś się co ja słuchałem więc nie mam zamiaru o tym z Tobą dyskutować miało grać ładnie. Ja dałem przykład. Jeżeli jestes zwolennikiem łupania, że słychać cię kilkanaście ulic dalej to gratuluje ale tak jak piszesz każdy lubi coś innego ja jestem zwolennikiem dobrego czystego grania a nie łupania z gównianą jakością także pod tym względem się różnimy. Jak chcesz duzo basu możesz przyjechac do mnie poznam cie z kolega moim który ma w aucie nie całe 160 db i zobaczymy czy taka dawka ci sie podoba więc zapraszam na odsłuchy