Pytanie o audio w Corsie

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
sebek1987
Świeżak
Imię: Sebastian
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Pytanie o audio w Corsie

Post autor: sebek1987 »

Mam pytanie czy dobra jest firma radia Alpine model cde 104bti takie kupiłem i zamontowałem do corsy gra nie żle

-- 9 gru 2009, o 20:09 --

koszt radia wyniusł 800zł
tomcio
Świeżak

Re: Radio CB :)

Post autor: tomcio »

Alipne jest to jedna z najlepszych firm produkujących radia i te droższe modele są bardzo dobre :) więc jak najbardziej jest dobra :) jak chcesz jeszcze jakieś audio robić to pisz na pw :D
Awatar użytkownika
blood1989
Nowy
Imię: Mateusz
Podziękował;: 1 raz

Post autor: blood1989 »

Ja także służę pomocą CA zajmuje się dobre 10 lat więc mogę coś pomóc :)
sebek1987
Świeżak
Kontakt:

A powiedzCIe mi czy dobre bedzie brzmienie jak kupie wzmacniacz alpiny a skrzynie jbl koło1200zł RADIO MAM ALPINY ,Głosiniki teraz kupiłem na drzwi 420zł jbl a styłu tez mam jbl.....?
tomcio
Świeżak

Będzie ładnie grało ale tak jak Ci już kiedyś pisałem za te pieniądze można dużo lepiej grający sprzęt skompletować :P
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

co za durny watek :-? kupilem radio, dobre jest? bo jak powiecie, ze niedobre, to je spale i wrzuce do rzeki :pig:

jesli jestes zadowolony, to chyba znaczy, ze jest dobre? czy nie jestes przekonany i potrzebujesz poklasku z zewnatrz?
Obrazek
Awatar użytkownika
cursor
Nowy
Kontakt:

Re: Pytanie o audio w Corsie

Post autor: cursor »

Tym bardziej, że seria cde to taka sama chińszczyzna jak pioneer, jvc czy kenwood, a przy tym droższa, bo to przecież alpine....

Seria gto i niskie serie alpine to nadają się, do robienia hałasu, a nie grania.
Jeden lubi słuchać, drugi jak go słyszą , ot taka sobie różnica .....
tomcio
Świeżak

Pioneer to już nie jest taka zła firma kolego...
Awatar użytkownika
blood1989
Nowy

cursor pisze:Tym bardziej, że seria cde to taka sama chińszczyzna jak pioneer, jvc czy kenwood, a przy tym droższa, bo to przecież alpine....

Seria gto i niskie serie alpine to nadają się, do robienia hałasu, a nie grania.

Popieram kolege lecz w jednym się nie zgodzę co do alpine pioneer czy inne sa modele i modele wszystko teraz to chińszczyzna :) więc nie ma co narzekać nie każdego stać dać za dobre radio 2tys np albo takiego rodzynka :) http://www.allegro.pl/item866453246_alp ... ne_f1.html więc wiadomo o co chodzi. A kolego za 1200zł to ja bym na twoim miejscu zrobił najpierw porządnie przód wzmacniacz wygłuszenie dobre głosniki a później bym się zajął tyłem taka moja skromna sugestia
tomcio
Świeżak

Jak na twoim miejsu kupił bym suba 15" do tego jakiś wzmak żeby to zasilić i by naprawdę ładnie grało. Ale nie mówię tu o subie jakiegoś alpharda czy coś w tym stylu bo to gówno
Awatar użytkownika
blood1989
Nowy

tomcio pisze:Jak na twoim miejsu kupił bym suba 15" do tego jakiś wzmak żeby to zasilić i by naprawdę ładnie grało. Ale nie mówię tu o subie jakiegoś alpharda czy coś w tym stylu bo to gówno

Kolego widzę, że nie masz kompletnie pojęcia o CA po 1 nie wiadomo jakiej muzyki słucha po 2 najpierw robi sie przód a później tył co chcesz samego basu słuchac i pierdzenia jakis głośniczków z nor auto po 3 dlaczego 15 ? 15 jest bardzo wolna i 15 jest ciężko napędzić chyba ze ma sie kasę to nie ma problemu. Twoje stwierdzenie ,, ładnie grało" powala mnie na kolana co ma ładnie grac sam bas ? Ładnie zagra 10 w klozecie np z JL AUDIO 10W1v2-4 bardzo ciepły miły bas + do tego wzmacniacz μ-Dimension μ-Jr. 4-300 + zestaw na przód DLS C6A bardzo przyzwoity zestaw bardzo ładnie grający. To oczywiście jest przykład bo nie wiemy jakiej kolega słucha muzyki i ile chce zielonych przeznaczyć
tomcio
Świeżak

Widzę że Ty prawdzwiego basu nie słyszałeś... Ja jeździłem w samochodzie w którym był cervin vega stroker 12" a z przodu dwa głośniki sony 16cm. I grało to przepięknie i basu było masa. Zależy co kto lubi, ja np lubie żeby było dużo basu, a inni wolą więcej wyższych tonów niż bas
Awatar użytkownika
blood1989
Nowy

tomcio pisze:Widzę że Ty prawdzwiego basu nie słyszałeś... Ja jeździłem w samochodzie w którym był cervin vega stroker 12" a z przodu dwa głośniki sony 16cm. I grało to przepięknie i basu było masa. Zależy co kto lubi, ja np lubie żeby było dużo basu, a inni wolą więcej wyższych tonów niż bas

Wiesz co zdziwił byś się co ja słuchałem :) więc nie mam zamiaru o tym z Tobą dyskutować :) miało grać ładnie. Ja dałem przykład. Jeżeli jestes zwolennikiem łupania, że słychać cię kilkanaście ulic dalej to gratuluje :) ale tak jak piszesz każdy lubi coś innego ja jestem zwolennikiem dobrego czystego grania a nie łupania z gównianą jakością także pod tym względem się różnimy. Jak chcesz duzo basu możesz przyjechac do mnie poznam cie z kolega moim który ma w aucie nie całe 160 db :) i zobaczymy czy taka dawka ci sie podoba więc zapraszam na odsłuchy
sebek1987
Świeżak
Kontakt:

Panowie ja lubie głosiną muzyke i dobry bass a wwzmacniacz bede kupywał alpiny pod radio i jbl skrzynie i wygłusic drzwi jeszce :) a muzy słucham Blank & jones mam pytanie kondensator można zamontowac ....?
tomcio
Świeżak

blood1989 pisze:
tomcio pisze:Widzę że Ty prawdzwiego basu nie słyszałeś... Ja jeździłem w samochodzie w którym był cervin vega stroker 12" a z przodu dwa głośniki sony 16cm. I grało to przepięknie i basu było masa. Zależy co kto lubi, ja np lubie żeby było dużo basu, a inni wolą więcej wyższych tonów niż bas

Wiesz co zdziwił byś się co ja słuchałem :) więc nie mam zamiaru o tym z Tobą dyskutować :) miało grać ładnie. Ja dałem przykład. Jeżeli jestes zwolennikiem łupania, że słychać cię kilkanaście ulic dalej to gratuluje :) ale tak jak piszesz każdy lubi coś innego ja jestem zwolennikiem dobrego czystego grania a nie łupania z gównianą jakością także pod tym względem się różnimy. Jak chcesz duzo basu możesz przyjechac do mnie poznam cie z kolega moim który ma w aucie nie całe 160 db :) i zobaczymy czy taka dawka ci sie podoba więc zapraszam na odsłuchy
To ten twój kolega ma rekord polski? :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”