Prędkościomierz - pada przy "zamknięciu szafy"

Wszystkie informacje o elementach wnętrza Corsy B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mojo
Nowy
Imię: Artur
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Prędkościomierz - pada przy "zamknięciu szafy"

Post autor: mojo »

Miałem dziś ciekawa przygodę. Mam licznik wyskalowany do 210 i przy wygrzebywaniu się ze śniegu przekroczyło na liczniku 210 czyli "zamknęło szafę", licznik przestał działać w ogóle a zapaliła sie kontrolka check engine. Myślałem że licznik padł na dobre ale nie, po 2-gim uruchomieniu a może 3-cim nie pamiętam wszystko wróciło do normy. Znakiem tego nie można w corsie przekraczać prędkości maks-licznikowej bo licznik się wyłącza :-D
doszedł nowy wynalazek 3.0 160 PS 400Nm
tomcio
Świeżak

Re: Prędkościomierz - pada przy "zamknięciu szafy"

Post autor: tomcio »

mi przy domknięciu nic się nie stało :P A co do tego że na śniego miałeś 210 to tylko sobie pogorszyłeś sprawe bo wyślizgałeś śnieg pod kołami, jak się zakopiesz to gaz ci nic nie pomoże. Trzeba powolutku:P
Awatar użytkownika
mojo
Nowy
Imię: Artur

Post autor: mojo »

tomcio pisze: A co do tego że na śniego miałeś 210 to tylko sobie pogorszyłeś sprawe bo wyślizgałeś śnieg pod kołami, jak się zakopiesz to gaz ci nic nie pomoże.
Czasami wytopienie śniegu pomaga żeby choć móc rozbujać auto później. Nie zrobiłem tego celowo ale tak jakoś wyszło :D Podałem natomiast jako ciekawostkę bo może np ktoś kto zrobi swap'a spotkać sie z takim problemem. Dziś i wczoraj jeździłem i licznik pracuje normalnie czyli tak jakby się przywieszał w momencie kiedy przekroczone są maksymalne wskazania licznika.
doszedł nowy wynalazek 3.0 160 PS 400Nm
Awatar użytkownika
wolga85
Weteran
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Post autor: wolga85 »

Może być tak że układ sterowania synał z impulsatora o predkości pow maxa uznaje za błąd czujnika lub okablowania.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze”