problem z radiem
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
problem z radiem
witam jak widać mam problem z radiem samochodowym w mojej corsie b ;/ a wiec problem występuje na takiej zasadzie ze muszę wyciągać bezpiecznik od radia w samochodzie bo gdy nie wyciągnę go to mi auto na drugi dzień nie odpala ;/ tak jak by było ciągle podłączone i rozładowuje mi akumulator
ma radio dalco wszystkie głośniki nowe peing w klapie drzwi nowe wszędzie cyki i na desce rozdzielczej tez wzmacniacz blaupunkta mk4 i skrzynia basowa magnat 800 w
ma radio dalco wszystkie głośniki nowe peing w klapie drzwi nowe wszędzie cyki i na desce rozdzielczej tez wzmacniacz blaupunkta mk4 i skrzynia basowa magnat 800 w
-
- Świeżak
Re: problem z radiem
A nie masz przypadkiem wzmaka podłączonego do czerwonego kabelka?:P Powinien być do niebieskego puszczony czyli że wzmaki działają tylko wtedy jak radio jest włączone
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Do złącza remote wzmacniacza ma być podłaczony kabel niebieski od radia( ten od sterowania anteną) podanie na ten styk wzmacniacza napiecia powoduje jego włączenie (a chociaż nie gra to prąd ciągnie). Spróbuj wyciągnąc bezpieczniki nie od radia a te we wzmacinaczu lub jesli masz ten od niego. I zobaczysz czy to radio czy piecyk.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- wolga85
- Weteran
Tak powinno być ale juz nieraz spotkałem radia z uwalonym wyjsciem na antene (tam jest sygnał max 200 mA wystaczy zewrzec przypadkiem do masy i po sprawie i zależy od budowy radia czy potem pojawi sie tam stałe plus czy nic).
-
- Świeżak
Można też tak zrobić że puści sobie zwykły pluc i włącznik gdzieś przy radiu zrobić że ręcznie się będzie wzmaka włączało i wyłączało
-
- Świeżak
powiem tak wzmacniacz na bank rozłącza bo mi automatycznie wzmacniacz raozlacza radio jak jest wyłączone .. nie świecą eis na wzmacniaczu kontrolki .. a radio tak jak by czuwało ciągle nawet jak nie mam kluczyka w stacyjce mogę je włączyć tak mi się zdaje ze radi działa bo ta głupia godzina na nim świeci i radio jest podczymywane prądem ale czy aż przez jeden dzien rozładuje głupi zegarek w radu
-
- Świeżak
To powinien być jeszcze kabelek w radiu (nie pamiętam jakiego koloru) który daje pród radiu dopiero gdy jest kluczyk w stacyjce. Od radia idą dwa plusy, jeden wypinasz i w jego miejsce wpinasz ten kabelek.
- wolga85
- Weteran
To jakieś dziwne lub stare radio masz. U mnie jest podpiete na stałe i ciągnie ledwo 65 mA prądu (niecałego watta mocy). Według prawideł i madrych książek radio ma dwa plusy zasilania zółty stały plus (ciągły) i czerwony + spod stacyjki u Ciebie są zwarte ale dzieki temu możesz słuchac radia bez załączonego zapłonu.
Ja w sprawie tego rozładowujące się aku to bym poszukałbym czy oswietlenie schowka lub bagażnika się wyłącza.
Ja w sprawie tego rozładowujące się aku to bym poszukałbym czy oswietlenie schowka lub bagażnika się wyłącza.
-
- Świeżak
yy mam jakieś 2 kable czerwone razem pod jeden pin jeden jest grubszy a 2 cieńszy a jak odłączę jakiś z nich nie chce się wtedy radio włączyć ... nie wem sam co możne być ..
a radio mam takie ''
http://www.allegro.pl/item896088504_dal ... ml#gallery
a radio mam takie ''
http://www.allegro.pl/item896088504_dal ... ml#gallery
- wolga85
- Weteran
A jeśli to radio to powinno być osobno a który gdzie bedzie napisane na naklejce na górze tej białej jak byś zrobił fotke to sie wyjaśni gdzie co ma byc podpiete. Ale watpie by to radio miało jakiś zaawansowany "ignition logic" i raczej bez przekręconego kluczyka w stacyjce nie pójdzie. Ale mi wciąz nie che się wieżyc że to radio w próbowałeś je odłanczać by sprawdzic czy ono robi problem najlepszy by był pomiar miernikiem jaki prad pobiera podczas spoczynku.
-
- Świeżak
A ja mam najlepsze wyjście sprzedaj to radio bo jest nic nie warte i kup sobie za te pięniądze pionera. I będzie dużo bardziej zadowolony