Corsa 1.5d Problemy ze skrzynia
-
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Corsa 1.5d Problemy ze skrzynia
Zacznę od najważniejszego. Problem polega na tym ze lewarek zmiany biegów lata jakoś luźno w moim odczuciu. Chociaż to nie problem. Gorzej jest ze zmiana biegów. Zgrzyta 3 i 2 bieg trochę. Ale 3 bieg najbardziej i to właśnie przy zmianie z 4 bo przy zmianie z 2 biegu tragedii nie ma. Mozliwe ze to synchronizator? Jeśli tak, to czy naprawa się opłaca, jeżeli da sie skrzynie rozebrac. Pisze o luźnym lewarku bo czasem trudno wchodzi jedynka. Ewentualnie jeszcze jakie koszta wymiany skrzyni i co podejdzie jesli bedzie konieczna. Teraz pytanie o turbo. Czy da sie ten silnik uturbic bez wiekszych przeróbek? Ewentualnie jakie koszta. Silnik zdrowy.
- przyciaga
- Moderatorzy
- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Kontakt:
Re: Corsa 1.5d Problemy ze skrzynia i czy da sie uturbic.
Co do Tojego problemu ze zmianą biegów to wstrzymaj sie z wymianą synchronizatorów i zacznij od czegoś tańszego. Częstą przyczyną problemów ze zmianą biegów jest taki bolec. Więcej o nim znajdziesz tutajviewtopic.php?f=43&t=65904 Mnie wymiana tego bolca pomogła ale od pewnego czasu znowu mam prolemy ze zmianą biegów. Mam juz zakupiony tzw zestaw naprawczyhttp://allegro.pl/item933652790_mechani ... estaw.html a jeśli to nie pomoze to zamiast wymiany synchronizatorów które sa bardzo drogie pomyśl o wymianie skrzyni. Używana dostaniesz juz w granicach 250-300.
Proponuję żebyś rodzielił te dwa tematy. I troche poszukał o uturbieniu, ale z tego co pamiętam to chyba nie opłaca sie a moze nie da sie tego zrobić.
Proponuję żebyś rodzielił te dwa tematy. I troche poszukał o uturbieniu, ale z tego co pamiętam to chyba nie opłaca sie a moze nie da sie tego zrobić.
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
-
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
Re: Corsa 1.5d Problemy ze skrzynia i czy da sie uturbic.
Dzieki wielkie za odpowiedz
Corse mam dopiero od 2 dni wiec pare rzeczy jest jeszcze do zrobienia. zawias z CA chyba przełoże bo mam sportowy ale nie wiem czy bedzie pasować. Fotele kubełkowe chyba nie bardzo a szkoda. Co jeszcze to nie wiem, ale to juz na nowy temat w dziale projekty