Moja Corsa

Tutaj umieszczamy opisy aut nie spełniających założeń forum Nasze Projekty
ODPOWIEDZ
wookash84
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Moja Corsa

Post autor: wookash84 »

W grudniu 2008 stałem się posiadaczem srebrnej Corsy B 1.2 16v w wersji na 100-lecie Opla. Szukałem 3-drzwiowej ale trafił się autobus. Wtedy nie byłem tym zachwycony, dzisiaj wydaje mi się, że to był strzał w dziesiątkę. Mimo, że zazwyczaj jeżdżę sam, to nie wyobrażam sobie życia bez tylnych drzwi.

Auto w wyposażeniu miało m.in.:
- klimatyzację
- elektryczne szyby przednie
- welurową tapicerkę
- elektrohydrauliczne wspomaganie kierownicy EPS
- radio CAR 300 z seryjnymi głośnikami.
- fotel kierowcy regulowany na wysokość

Plany były ambitne. W aucie miały znaleźć się felgi 15' z oponami 195/45 lub 195/50, zawieszenie gwintowane FK i lepsze audio.

Na początek przyszły owiewki szyb drzwi przednich, później radio ALPINE CDE-9880R. Z seryjnymi głośnikami gra IMHO bardzo dobrze, więc na razie 4-kanałowy wzmacniacz, skrzynia i odseparowany zestaw przedni ze zwrotnicami musi czekać na swój czas. Z resztą oceńcie sami.

Jako prezent urodzinowy dostałem od brata czarny grill bez znaczka JOM'a. Jak tylko się ociepliło został niezwłocznie założony.

Z racji codziennej jazdy po naszych drogach i kilku przejażdżkach po tychże tym byłym cudem mojego Brata (kolega Maximo będzie kojarzył :D )
Obrazek
zrezygnowałem z kół i zawieszenia. Zamiast tego zostawiłem seryjne zawieszenie i zakupiłem oplowskie felgi 14x5,5 Ronala oraz opony Fulda Ecocontrol 185/60 R14. Przy seryjnych (tzn. założonych przez poprzedniego właściciela, bo seryjnie to były 14-stki) kołach 165/65 R13 wygląda teraz jak terenówka. Ale mogę jeździć po naszych ulicach bez obaw, że zniszczę felgi. A moim zdaniem wygląd auta się poprawił.

Ok. Rozpisałem się, a miałem pokazać Szanownym Forumowiczom moje autko.

Tak wyglądało zaraz po zakupie.
Obrazek

Wersja 2010.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie wiem dlaczego, ale na zdjęciach wygląda na większą terenówke niż w rzeczywistości.

Czekam na opinie.

P.S. Auto jest brudne, bo myte było we wtorek, zdjęcia są z dzisiaj, a w międzyczasie jeździło podczas deszczu.

pozdro
wookash84
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2010, o 12:05 przez wookash84, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mojo
Nowy
Imię: Artur

Re: Moja Corsa

Post autor: mojo »

Fajniutka a 5-cio drzwiowy model w B to prawie jak małe combi:)
doszedł nowy wynalazek 3.0 160 PS 400Nm
Awatar użytkownika
maximo
Nowy
Imię: Dariusz

Post autor: maximo »

Przecież Sejem się dało spokojnie jeździć, a Corsa jak to zadbana seryjna Corsa wygląda fajnie i pewnie służy dość dobrze :D
Obrazek
Bagged c20rsa on DrIIIve
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

ładna seria oraz witaj na forum ....
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Auta”